Dagens Notiser

** Jag har lagt märke till något mer och mer på sista tiden som jag aldrig har lagt märke till förr.

När folk går in i en hiss så trycker de på våning de ska till och på ”Stäng dörrarna” knappen…

Jag har sett det hända ett par gånger precis framför mig innan jag har hunnit in i hissen så då har jag bara antagit att de inte vill ha med mig i hissen.

Det händer ofta, och ja, det är väl okej att inte vilja vara i en trång hiss med en stor främmande man.

Men nuförtiden så märker jag detta även när jag står i hissen med dem..
Oavsett om jag själv har hunnit trycka på den våning jag ska till eller om jag har bett dem trycka på min våning åt mig.

Det som verkligen fick mig att reagera nu om folk verkligen är så stressade eller om de gör det av vana, eller kanske för att de skäms att jag råkade se att de tryckte på den knappen precis innan jag gick in i hissen och att de då måste göra det igen när jag står i hissen för att det inte ska se konstigt ut…

Nu gick jag mot min port, jag ser en ung tjej trycka på porttelefonen till någon, jag har ju fjärrkontroll så jag kan öppna dörrarna på avstånd så jag öppnar dörrarna åt henne, hon går igenom dörrarna något ögonblick före mig, ser att jag är bakom henne, hon går in i hissen, trycker på våningen hon ska till och sen direkt på ”Stäng dörrarna” knappen..

Jag ser detta och undrar om hon gör det medvetet eller inte så jag trycker på Hissknappen för att öppna upp dörrarna åt mig, jag går in och säger till henne ”Jag ska ändå bara till andra våningen” och så vänder jag ryggen till henne.

Så som sagt, jag förstår att främmande människor inte vill åka hiss med en främmande man som inte ser vänlig ut.
Men eftersom jag ser detta numera VARJE GÅNG jag åker hiss med någon främmande så undrar jag om folk verkligen är så stressade i livet att de numera på automatik trycker på ”Stäng dörrarna” knappen..

Jag har nog aldrig i hela mitt liv tryckt på den knappen själv för att jag har haft bråttom eller någon annan anledning..