How the price of your sneakers became the most normalized scam..đŸ€

** Synd att det Àr fÄ som verkar vilja förstÄ detta.

SÄ ja, lÄt sÀga att Àkta skor och fake skor kostar lika mycket att tillverka i material.

Äkta skor dĂ„ har de anstĂ€llda normala löner

Fejk skor sÄ fÄr de anstÀllda slavlöner

Äkta = Betalar skatter
Fejk = Svarta pengar

Äkta = Bra lokaler
Fejk = Sweatshops

Äkta = MÅNGA mĂ€nniskor ska tjĂ€na MYCKET pengar
Fejk = En person eller iallafall vÀldigt fÄ tjÀnar pengar

Äkta = De lĂ€gger tid och dĂ„ pengar pĂ„ att utforska, designa, ta fram nya produkter, betalar för rĂ€tt sorts lim och material osv osv
Fejk = Kopierar rakt av och tillverkar samma design med mycket billigare material, lim osv, allt för att det ska vara sÄ billigt som möjligt att tillverka.

Äkta = De lĂ€gger pengar pĂ„ förpackningen, leverans osv
Fejk = Bara fokus pÄ att tillverka skorna sÄ billigt som möjligt

 

SĂ„ ja, Äkta skor Ă€r ”onödigt dyra” för att de rika tjĂ€nar myyyyycket pengar.
Men nĂ€r Nike, adidas osv ser att folk gladeligen utan att blinka betalar MYCKET mer för samma skor via resellers, dĂ„ SJÄLVKLART ser dessa stora miljardföretag att dĂ€r Ă€r utrymme för att höja sina priser, mer och mer och mer tills folk slutar betala resell…

Det sjuka Àr bara, nÄgot som Weartesters tog upp nyligen.
NÀr nÀsta retro av Air Jordan 17 kommer att ha ett retailpris pÄ 300 usd, och dÄ hÀr hemma kosta minst 3500 kr, sÄ ja, vÀldigt fÄ kommer att sÀljas för fullpris, de kommer att hamna pÄ REA.

SÄ nÀr skor har ett retailrpis som Àr högt, för att det behövs, pga materialet, tillverkningen osv, dÄ backar folk.

Men samma mĂ€nniskor skulle utan problem betala 3500 kr för ett par obekvĂ€ma Louis Vuitton sneakers eller för ett par Travis Scott Air Jordan 1 som en gĂ„ng i tiden kostade 1800 kr…

Just för att de ”vet” att andra mĂ€nniskor antar att skorna Ă€r dyrare Ă€n sĂ„…
SĂ„ det handlar inte alls om material.

** Och pÄ tal om det sÄ ska jag ta upp ett annat perfekt exempel.
DÄ nÀr jag tröttnade pÄ Louis Vuitton prishöjningar utan grund sÄ la jag ner mycket tid (jag tror 2 Är) pÄ att leta fatt pÄ nÄgon Hermes utbildad skrÀddare som kunde tillverka vÀskor av samma bra lÀder som Hermes anvÀnder.

Det blev dessa #SirPierreDesign vÀskor

Till Salu : #SirPierreDesign VĂ€skor

Tanken var att sĂ€lja dem för ”sjĂ€lvkostnad”, utan en enda krona i vinst, just för att mina lĂ€sare skulle fĂ„ kĂ€nna av vad riktigt bra kvalite KAN kosta (lite fel eftersom det var 0 kr i vinst, men Ă€ndĂ„)

Om jag minns rÀtt sÄ blev det tyvÀrr lite fel med min tanke nÀr det blev moms osv, jag har ju inget företag, sÄ med frakt, tull och moms som jag tyvÀrr inte kunde slippa sÄ blev priserna cirka 5 000 kr per vÀska.

Och det var NOLL intresse för dem..
Folk köpte hellre en tygvÀska för 5000 kr som det stÄr ett kÀnt mÀrke pÄ Àn att betala för en BRA lÀdervÀska.

Jag försökte sÀlja dem med förlust, nere pÄ cirka 3500 kr, vilket var ungefÀr vad de hade kostat utan frakt, tull och moms, sÄ verkligen bara tillverkningskostnaden.

Jag fick sÄlt en för 3000 kr + frakt inom Sverige

Till sist var jag nere pÄ 2500 kronor..
Och fick dÄ sÄlt en till en vÀn som jag verkligen vill ska uppleva det fina i livet.

Och resten stÄr kvar orörda pÄ min hylla..

Jag gav bort en datorvĂ€ska som gĂ„va, en gammal vĂ€n blev jĂ€tteimponerad och ville ha en likadan, nĂ€r han fick den sĂ„ blev han jĂ€ttebesviken över att det stod ”Sir Pierre” pĂ„ vĂ€skan sĂ„ han ville inte ha den, sĂ„ den gavs istĂ€llet bort den med.

SÄ ja, slutsatsen av detta Àr att folk bryr sig INTE om kvaliteŽ, de vill antingen ha saker sÄ billigt som möjligt och att det ska se dyrt ut, dÀrför sÀljer kopior sÄ extremt bra, eller sÄ Àr de okej med att betala överpris just för att visa att de har rÄd att betala överpris.

 

** Den senaste veckan sÄ har jag hört frÄn tvÄ barn att det Àr okej med kopior, samma barn vars förÀldrar har betalat löjliga resellpriser för skor och kepsar, helt i onödan..

 

** Nu tillbaka till videon, och ja detta har jag sagt hela tiden, Nike (frÀmst) höjer sina priser hela tiden och sÀnker kvaliten samtidigt, just för att de ser ingen anledning till att INTE öka deras vinst nÀr allt söljer slut oavsett och folk betalar överpris till resellers oavsett.

DĂ€r Ă€r tyvĂ€rr Louis Vuitton ett perfekt exempel, de har dubblat sina priser pĂ„ bara ett par Ă„r, och jag har under samma tid fĂ„tt höra och lĂ€sa klagomĂ„l om deras produkter varje vecka… det hĂ€nde aldrig förr.

SÄ ja, Ànnu ett bevis pÄ att de rika ser sin chans att öka vinsterna genom att bÄde höja priserna OCH sÀnka tillverkningskostnaderna.

 

** Ja jag som Ă€r fullt medveten om detta, kĂ€nner Ă€ndĂ„ att jag Ă„ngrar att jag inte köpte fler saker innan de blev dyrare…

Och samtidigt som jag gnÀller sÄ fortsÀtter jag att köpa skor..
Och trots att jag inte ens vet hur de kommer att se ut och jag tror att de kommer att vara fula, sÄ kÀnner jag redan innan jag har sett dem att jag vill köpa de dÀr Premium Air Jordan 1 som ska slÀppas nÄgon gÄng snart med ett pris 10 gÄnger dyrare Àn vanliga Air Jordan 1.

Samtidigt som jag VÄGRAR betala resell för skor som jag verkligen vill ha…

 

** Men jag sÀger det dagligen, om det du vill ha sÀljer slut, köp dÄ hellre nÄgot annat Àn att betala resell eller köpa kopior, oavsett om det Àr en annan modell eller ett annat mÀrke..

Jag vet en patetisk mÀnniska som har köpt en MASSA falska Louis Vuitton grejer istÀllet för att kanske köpa 2-3 Àkta grejer för samma summa..

 

** Ja jag skyller helt pÄ resellers och vÄr dÄliga krona att Nike Air Force 1 har gÄtt frÄn 999 kr i mÄÄÄnga Är till nu över 1500 kr.

** Jag tror att om dessa ”företag” som tillverkar kopior bara inte hade fokuserat pĂ„ att tillverka skor och klockor sĂ„ billigt som möjligt, sĂ„ hade de faktiskt lĂ€tt kunnat tillverka det sĂ„ likt som möjligt..

Och det finns ju ”företag” som gör det tydligen, iallafall nĂ€r det kommer till skor och klockor, och dĂ„ handlar det alltsĂ„ bara om att lura köparen, inte Ă„skĂ„daren. sĂ„ dessa saker tillverkas för att lura DIG att det Ă€r en Ă€kta produkt sĂ„ att du betalar RESELL för en kopia, dvs dĂ€r de kan hitta maximal vinstmarginal.

 

** Ja överlag sÄ sÀger jag att man ska köpa saker sÄ nÀra kÀllan som möjligt, Àven om jag ABSOLUT föredrar att köpa i butik dÀr man fÄr BRA service! Men eftersom man fÄr det sÄ sÀllan sÄ kan jag lika gÀrna köpa online.

Men som han sÀger i videon, priserna Àr desamma ÀndÄ, Àven om de inte betalar för lokaler och anstÀllda.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x