Dagens Notiser . Ny iPhone

** Efter alla dessa år som ultimat iPhone användare (Apple killen sa att jag var värd en guldstjärna) så är det FORTFARANDE onödigt jobbigt projekt när man köper en ny iPhone!

Denna gången så är det främst för att jag lämnade in min gamla iPhone till Apple när jag hämtade den nya, och åker hem med den nya, och inser efter lite projekterande att varför jag inte får SMS om inloggningskod är för att de på Apple glömde föra över mitt SIM-kort till den nya telefonen..

Så jag fick åka tillbaka till Apple Emporia igen, där jag fick SIM-kortet, men där de valde att starta upp telefonen, och nu är den startad som ny, med mitt konto, men vägrar hämta all info från min iCloud-backup..

Så nu i cirka en timme så har jag försökt nollställa telefonen igen så att jag kan starta upp den som ny igen, men trots att jag har gjort helt rätt 3 gånger om så kommer jag inte till starten där man väljer språk osv och där jag då kan välja att starta min nya telefon med all info från mitt iCloud.

Det gick inte heller att göra denna nollställning via iTunes, så nu får jag helt enkelt återskapa en gammal säkerhetskopia via iTunes, som med den nya jättesnabba iPhone 15 Pro Max med en löjligt dyr USB-C kabel ska ta 44 minuter……

Och jag VET att jag inte kommer vara nöjd med det!
Jag har sedan igår gjort minst 4 st säkerhetskopior till iCloud, senast 09 i morse, och DEN vill jag ha i min nya telefon! Men telefonen vägrar!!!

Så ja, alla senaste bilder osv osv osv, borta..

Att det ska vara sånt projekt när man är en perfekt iPhone användare…

Så den stora nackdelen här om jag själv får gissa mig fram till något är ju att jag lämnade ifrån mig min gamla telefon samtidigt som jag hämtade den nya, istället för att synka ihop dem direkt, det där när man använder kameran för att fånga ett moln på den gamla telefonen, ja ni vet nog vad jag menar.

Jag frågade FLERA GÅNGER ifall jag inte behövde göra det, men nej det behövdes absolut inte, det är bara 3 steg extra som behövs göras istället..

Klockan är nu 12:32, det står att det är 42 minuter kvar, till något jag INTE är nöjd med!

Och jag hämtade telefonen kl 10:00 i morse..

Där sekt-Apple anställda betedde sig först riktigt löjligt.
Jag står längst fram i den ENDA kön, säger att jag ska hämta min telefon, de skannar min QR kod osv osv osv, sen ber hon mig BYTA KÖ! För att ställa mig motsatt sida om ingången! För att!?

Och när min vän frågar om han kan köpa de nya hörlurarna så säger hon nej, för att de är fullbokade idag.. jag frågar om jag kan köpa dem nu när jag ändå ska in, nej de var fullbokade idag.
jag frågar om jag kan köpa dem kl 16:00 då jag har en bokad tid… Nej ”Vi är helt fullbokade idag”….

Och när vi kommer in så var det inga problem alls att köpa de nya hörlurarna, varken för mig eller min vän..

Så ja, jag är absolut mycket irriterad helt i onödan idag, för att jag har lagt 21 500 kr på en pryl som SKA starta helt felfritt pga min iCloud kopia, något som jag betalar för varje månad!

Och ja jag har gått igenom videos osv, gjort allt helt rätt för att kunna starta telefonen från fabriksinställningarna och välja min senaste iCloud-kopia, men det vill den inte!

UPDATE 13:30

Nope, det gick inte som jag ville, som väntat, så nu måste jag gå hemifrån utan en fungerande telefon, det ogillar jag VERKLIGEN!

 

UPDATE 17:45

Jag har fått nollställa Apple Watch flera gånger innan den ville bli hittad av telefonen, jag har projekterat med BankID osv, den vill inte lägga till mitt betaltkort, som jag har använt innan, där all info ska finnas sedan innan, osv osv.

Och det står att den har cirka 30 Gb kvar att ladda ner fortfarande… 8 timmar efter jag hämtade telefonen..

(Visited 17 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x