What The Hell Is Going On Right Now?!

** Jepp det exemplet med Daytonan tar jag ofta upp till folk som tror att allt de köper på auktion är äkta.

The Biggest Rolex Scandal In History Just Happened.

Så gott folk, lita inte blint på dessa ”experter” som jobbar med dessa dyra saker varje dag, ja eller skor för den delen, Nike har ju stämt StockX och det har MÅNGA gånger kommit fram att både StockX och GOAT har släppt igenom kopior.

NIKE Provides EVIDENCE That Stockx Is Selling Fake Sneakers

I Sold FAKE Sneakers On StockX & IT WORKED…

Så ja, det är verkligen inte lätt att inte bli blåst idag, otroligt nog trots alla dessa ”experter” som jobbar med att verifiera om saker är äkta eller inte.

Och ja som vanligt så spårade jag vidare, jag borde fokusera på ”Franken-klockor”.

Jag har ett perfekt exempel på det som egentligen är väldigt fel.
Gamla saker, klockor och bilar, behövs servas, lagas, snyggast till, poleras osv.

Rolex Daytonan ovan hade fått ett par delar utbytta, men är FORTFARANDE en väldigt unik äkta Rolex, men nu helt plötsligt värd myyyycket mindre för att urtavlan (bland annat) har bytts ut under åren.

Så nu till mitt exempel.

Jag blev erbjuden att köpa en väldigt fin Rolex från 90-talet.
Använd väldigt få gånger så den var väldigt fin, verkligen i nyskick.

”Problemet” (det första) är att dagens ägare som har haft klockan i 20+ år bytte urtavlan till en mycket snyggare (och dyrare) urtavla för då 20 år sedan, något som var enkelt och vanligt på den tiden.
Så en äkta Rolex urtavla köpt från Douglas Krook / Rolex återförsäljare i Malmö, monterad av dem.

”Problem” 2 som kommer fram nu när han ska sälja klockan är att när denna klockan var helt ny och tillverkades 1993 så såldes den inte direkt, den låg hos återförsäljaren ett tag, och ja en Guld Rolex President med diamanter (Crown Collection ) såldes inte så lätt på den tiden.
Men konstig nog så blev klockan uppgraderad med den nya Presidentlänken med diamanter som kom som nyhet 1994, den länken sattes på den befintliga klockan som inte var såld, och sen såldes den som en nyhet.

Så boett (guld med diamanter) tillverkad 1993, armband (matchande guld med diamanter) tillverkad 1994.
Allt äkta ifrån Rolex fabriken.
Klockan såld 1994 som ny till första ägaren.

Cirka 10 år senare så säljs klockan via en Rolex återförsäljare till dagens ägare som då direkt byter ut urtavlan hos Rolex återförsäljaren till en mycket snyggare urtavla.

Så allt är ÄKTA…. Men… klockan har aldrig funnits i Rolex kataloger / sortiment med exakt den kombon..

Är klockan snygg? Ja.
Är den unik? Mycket troligt.

Är den äkta? Ja
Är den original? Nej… Enligt mig..

Jag bjöd honom hälften av vad han ville ha för klockan, han ville ha vad de kostar helt original (med den fulare guld-urtavlan, och enda anledningen till att denna intresserade mig var för att den hade en mycket snyggare blå urtavla).

Så en original från fabriken är totalt ointressant för mig.
Denna är intressant för att den inte ser ut som alla andra.

Det slutade med att jag blev lite irriterad på ägaren som jag flera gånger fick rätta när han sa att klockan var ”100% original”.
Jag rättade honom trevligt och sa att jag är väldigt bokstavlig osv osv osv, klockan är 100% ÄKTA Rolex, men INTE 100% original, och därför töntigt nog så anser jag att klockan är värd hälften än en 100% original.

Ja det är jättefel, jag vet, men så fungerar det i Rolex världen.

Låt oss ta bilar som jämförelse.

A: Mercedes bygger en 500 SL, den säljs inte direkt, karossen rullar till AMG där de bygger om den helt till en AMG istället.
Helt okej.
Det är en äkta AMG.

B: Mercedes säljer en 500 SL.
Ägaren är inte nöjd med bilens prestanda, han tar den till AMG och de bygger om motor och chassi till AMG grejer fullt ut.
Är det en SL AMG då?

Ja men det tycker jag..

C: Mercedes säljer en SL bla bla bla ägaren är inte nöjd bla bla, (se ovan).
Men här så monterar AMG även det exteriört AMG, kjolpaket och fälgar.
Bilen har gått 500 mil under 1 år innan ägaren tar den till AMG.
Är det en äkta SL AMG?

Oh… Svårt… den är ju inte reggad och såld som en AMG, däremot uppgraderad till en AMG..

D: Mercedes säljer en SL bla bla bla ägaren inte nöjd bla bla
Han tar den till BRABUS och de bygger om den TOTALT!
De ändrar ALLT! Inredning osv osv.
Är det en äkta BRABUS då? Ja absolut!

Jag tror ni förstår varför jag tog just en sådan bil som exempel.
En ”pre-merge” SL AMG med enbart uppgraderingar under skalet är mycket mer sällsynt än en Pre-Merge AMG som är fullt ut AMG kittat.

Är den utan exteriör AMG kitt tråkigare? Ja men det tycker jag.
Vore det snyggare med allt synligt AMG också? Ja absolut.
Ska jag 25+ år senare köpa ÄKTA AMG fälgar och ett äkta AMG kjolpaket, ändrör osv och montera på den bilen?

NEJ!! Absolut INTE!!

Så ja, jag tänkte från början inte använda rubriken från den första videon som rubrik till inlägget, men nu undrar jag precis samma sak, ”What The Hell Is Going On Right Now?!”

Som tur är så är generellt överlag bilfolk inte lika petiga som Rolex folk (se bara alla bilar med M loggor på….)
Men det är en bra jämförelse ändå.

Förr så kallade man en klocka för ”Frankenwatch” om den hade icke äkta Rolex delar i sig, servad billigt av en icke auktoriserad Rolex-mekaniker osv.

Jag vet MÅNGA feta killar som köpt sig begagnade Rolex klockor, där extra-länkarna inte följde med, där de var för snåla för att betala många tusen för fler länk-bitar av Rolex, så de köpte eftermarknads-länkar istället så de fick på sig klockan.

Det är fel tycker jag, det är också en ”Frankenwatch”-
Sen har vi såklart EXTREMA Frankenwatches där urverket i klockan inte ens är ifrån Rolex, eller där någon har köpt 5 slitna, trasiga gamla Rolex klockor för att skapa en okej utav dem och sälja den, det är pga sånt som uttrycket ”Frankenwatch” kom till.

Men som inlägget tidigare idag angående kopior, vart går gränsen?

Om klockan är unik och värderas till 25 miljoner kronor, då ska ABSOLUT ALLT vara 100% äkta ifrån Rolex.

Om klockan säljs TILL OMEGA! Som ska ha den på sitt museum och visa upp till folk, då ska den ABSOLUT vara 100% äkta så som den såg ut när den tillverkades!

Om jag ska bära klockan, och inte bryr mig om värdet om jag någon gång ska sälja den, om jag tycker att den är snygg, oavsett hur unik den är, ska jag bry mig då om den är 100% original?

Ja och nej, för ”marknadsvärde” så ja absolut.
För ”rätt pris” enligt mig, nej då bryr jag mig inte.
Även om klockan förhoppningsvis aldrig skulle säljas.

För att då kommer jag på ett jättebra exempel som jag glömde ta med i det förra inlägget

Dagens Notiser : Hur fel är det med kopior? Är det någonsin okej med fake skor?

Jag vet en bekant som har köpt flera falska Louis Vuitton väskor till sin fru, jag tror att hon tror att de är äkta.
Innan jag insåg detta så fick denna bekant en Louis Vuitton påse och Dustbag som jag bara hade liggandes, som han frågade om han fick köpa, jag tyckte det var konstigt och skämdes för att inte annat än ge det till honom gratis såklart.

Så väskorna är falska, jag tror att hans fru tror att de är äkta, de används som om de vore äkta, de verkar hålla (jag har inte träffat dem på flera år), väskorna kommer aldrig att säljas, frun bryr sig inte alls om vad de är värda som begagnade.

Hur fel är detta? JAG tycker att det är jättefel, men om jag skulle berätta till henne nu flera år senare att varje väska hon har fått av sin man som hon älskar, som födelsedagspresent, julklapp osv, att de alla är falska…
Då säger jag ju indirekt att HAN är falsk, han har ljugit för henne, hon kanske tror att han inte tycker om henne, att hon inte är värd dyra äkta saker osv osv.

Nej det där håller jag mig ifrån..

Ja nu kom jag av mig lite men jag kom nyss på det, jag ska ta och klistra in det i inlägget om kopior.

 

UPDATE

 

The Biggest Omega Scandal In History Just Happened.

‘Tropical’ Speedmaster 2915-1 – A Record-Breaking OmeGaga At Phillips

 

Philips har veeeerkligen tappat det nu.
Här är den senaste skandalen som kom nu direkt efter, de photoshoppar sina bilder!!!

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Jose Pereztroika (@perezcope)

Phillips Caught Doctoring Engravings With Photoshop

(Visited 66 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] What The Hell Is Going On Right Now?! […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x