STAY AWAY from these GOLD CHAINS!

** Ja Rope chain / Björn Borg kedjor är större än vad de väger, ibland är de bara flätade på ett ”brett” sätt så de ser så breda ut som möjligt, men ibland så är även ”trådarna” i repet ihåliga.. Så ja därför kan man se STORA sådana kedjor

Och sen vad de flesta inte alls verkar förstå så väger olika karat guld olika mycket, 24 karat är tyngst och ju mer annat det är inblandat ju lättare är det, och det är stor skillnad, så amerikanarnas 9 karats ”guld”kedjor som är ihåliga dessutom kostar hundralappar..

Därför går amerikanarna enbart efter bredd och längd på kedjan, de pratar ALDRIG om vikten för att det väger inte ens hälften av vad det borde väga.

Så ja, jag håller fast vid det jag är upplärd med, 24 karat är bäst, men är inte alltid det bästa, jag har haft både ringar och armband som har böjt sig allt för lätt för att 24 Karat guld är mjukt.
Så det ovanligare 21 karat är bättre oftast men det vanligaste 18 Karat ”funkar alltid”.

14 Karat är alltså bara 50% guld och är trams enligt mig, i USA så är 14 Karat det ”högsta” för de flesta, deras 9 Karat osv får nog inte ens säljas som ”Guld” här i Sverige.

Men ja det jag skulle komma fram till är att jag är ändå ibland lite smått sugen på en lagom stor 18/24 karats ”Rope chain” även om alla kommer att tro att det är en ihålig 14 karatare, men jag köper verkligen inte smycken till mig själv för att imponera på andra eller för andras smack och tycke.

Det som har fått mig att vilja ha en sådan kedja är att den väldigt rika Eminem de senaste åren ALLTID har på sig en sådan kedja, och jag funderar på en precis likadan, samma längd och tjocklek

EDIT
Nu när jag söker i min egna blogg så ser jag att för ett år sedan så skrev jag ett inlägg om just den kedjan..

Nattens Shoppingsug : Cordell Guldkedja / Eminem´s Guldkedja

Men ja, det senaste året så har jag ju varit lite ”off”, men det glädjer mig att jag har samma smak och intressen fortfarande =)

 

** Nej 3-färgad rope chain var verkligen inte snyggt…. usch nej…

** När jag beställde min 3 färgade Kungskedja för en massa år sedan så var det INGEN som hade sett något liknande, så jag tror på fullaste allvar att jag kan ha varit först med detta, jag hade aldrig sett något liknande innan iallafall och det var helt och hållet min egna ide.

 

Dagens Fråga : Fälgar eller Kedja ?

ICE COLD: The Promise of Hip Hop Jewelry – Alla Avsnitt

Jewelry Expert Critiques Rappers’ Chains | Fine Points | GQ

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x