Dagens Vett & Etikett : Att vara DJ

Helt utan min förståelse så har jag fått helt olika respons på detta utav yrkes DJs, och eftersom de som får betalt för att spela musik får ses som proffs så kallar jag detta helt enkelt för Vett & Etikett.

Oavsett om du själv tar på dig ansvaret eller blir vald till att vara DJ/spela musik i sällskap, oavsett om det är vänner eller främmande, så anser jag att du måste ”lyssna” på publiken.
Ja jag förstår absolut och vet själv att det är jättejobbigt att försöka vara DJ när du BARA får en massa önskemål hela tiden, då känner man att någon annan lika gärna kan styra musiken.

Och ja det kan absolut funka att vara helt anti att ta emot önskemål, så länge du spelar bra musik som ditt sällskap tycker om.

Att enbart spela musik som enbart du tycker om och som resten av sällskapet tydligt visar att de inte tycker om, det är trögt och egoistiskt, verkligen, och varenda en gång jag är i något sällskap där inte jag sköter musiken så blir jag tyvärr förvånad över hur egoistiskt dessa ”DJs” tänker.

Jag har två jättebra exempel från den sista tiden.

En jättetrevlig grabbkväll där vi spelade all sorts musik och där jag och brorsan skiftade att vara DJs, till att en tjej kom och satte på dålig juggemusik på Youtube i dålig kvalité, där alla andra tydligt ogillade detta flöjtblåsande i allt för hög volym, jag sa till sist till om att ingen tyckte om denna musik och då var hennes respons ”men JAG tycker om det”…..

Och där dog den festen och det slutade jag att jag skällde ut min vän i bilen på vägen hem.

Nästa exempel är där vi är ett familjesällskap med allt från äldre till småbarn, där jag är DJ tills jag tröttnar på alla ”önskemål”, och personen som sen tar över spelar sånt som tydligt ingen annan tycker om…

Det ser jag faktiskt bara som respektlöst.

Så oavsett vad du tycker om, du måste tyvärr gå efter vad majoriteten av sällskapet tycker om, du kan absolut testa att bjuda dem på något nytt som de inte är vana vid, men att spela HELA 12 minuter långa ”spansk Ghetto musik” låt efter låt tills folk går hem….. Då är man antingen väldigt egoistisk eller korkad.

** Sen är där något konstig påstådd ”regel” att passageraren i bilen är DJ eftersom föraren bara ska fokusera på att köra.
Tro mig, det är MYCKET viktigt att föraren tycker om musiken! Det är bokstavligen en säkerhetsfråga.
Så antingen ser du till att spela musik som förare tycker om oavsett hur många ni är i bilen, eller så får föraren själv sköta musikvalet själv.

Så där går det helt emot rådet ovan som gäller i alla andra situationer.