SHELBY COBRA: The Underground Cult of Fakes and Replicas

** Ja jag vill fortfarande ha en, men jag skulle nog aldrig våga pressa en kitcar byggd av en främling hemma i sitt garage, så det måste göras under egen bevakning eller köpa en färdig från ett känt företag.

Och med min endast teoretiska erfarenhet (jag har ännu inte ens SUTTIT i en Cobra) så är det nog bara (eller iallafall främst) två firmor som jag skulle vilja ha en ifrån, då de mer eller mindre BARA bygger Cobror.

Ja AC bygger bilar på nytt, men de är dyyyra

AC Cobra GT roadster

Så det jag främst vill ha är en från Superformance

https://www.superformance.com/

Och det väldigt nära andravalet blir från Factory Five

Home

Det enda tråkiga med en sådan bil är att de måste importeras ifrån USA = extra dyrt, och jag kommer aldrig kunna regga en sådan bil som en 1965 bil, vilket du kan med en hemmabyggd kitcar..  Ja konstigt nog.

De som säljs här hemma som nya företagstillverkade är Backdraft, och trots att jag inte vill ha en sådan av ett par anledningar så var jag ändå lite inne på det tills jag fick se en live och höra om vad som fanns under skalet, och hur..

Det funkar säkert bra för dem som inte hatar BMW, men för mig så..

Ja allt under skalet förutom motorn är från BMW mer eller mindre, så NEJ! Det är absolut inget för just mig.

Jag hade kunnat tänka mig en Caresto byggd Cobra med full tillit, jag har pratat med honom om det lite, men han har verkligen verkligen fullt upp ett bra tag till verkar det som.

Factory Five Cobra: Top 5 Build Recommendations

 

** Mjo..  Ja den hade använts till 99,99% som en glidarbil, men jag vill absolut kunna pressa den på bana som en racingbil, därför vill jag att den ska vara så modern som möjligt under skalet.

Vill ni se fler av mina inlägg om Cobra så har jag 458 st inlägg under min #Cobra tag

https://www.sirpierre.se/tag/cobra

(Visited 3 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x