Dagens Notiser

Det går nog inte en dag utan att någon försöker ”sätta mig på plats”, ni som har mig på Facebook får sådan underhållning varje dag.

Det är bokstavligen för många gånger för att hålla räkningen som både sjukhuspersonal och bekanta blev stötta och försökte ”sätta mig på plats” när jag från sjukhussängen sa att jag är starkare än andra och förtjänar bättre än detta när jag sa emot dem när de antydde att jag inte skulle kunna gå igen, för att så får man absolut inte säga att man är bättre än andra eller att man förtjänar bättre, detta sas även framför min familj och andra vänner, så tro mig, detta hände ofta.

Jag ser inte mig själv som en otrevlig person, men om du försöker ”sätta mig på plats” så visar jag mycket gärna din plats =)

Så ja, sånt här kan även vara underhållande för mig.
Och dagens konversation tyckte jag var så underhållande att jag ville dela med mig här i bloggen, som sagt igen, sånt här händer mig dagligen, jag kan ju börja med gårdagen bara som en uppvärmning t.e.x.

Jag vill minnas att jag tidigare har ställt denna frågan, men jag behövde svaret igen eller nya tips så jag ställde frågan igen igår på Facebook

Ja då har man spenderat eftermiddagen på att prata med 3 olika juvelerare som uppenbarligen inte vill jobba.
Har ni någon juvelerare i Malmö som ni rekommenderar?

Det första svaret såg ut såhär

”Har bara en i gbg som är bra tyvärr”

Ja så då var den kommentaren helt meningslös alltså. Bra att veta.

”du kanske ska åt det hållet inom kort…va fan vet ja…..så droppa den spydiga attityden”

Du får ett vettigt svar när du ”droppar” en helt meningslös kommentar. Som du förhoppningsvis läste så efterfrågar jag specifikt efter Juvelerare i Malmö.
Så nej det var ingen spydig kommentar för att jag ger ett vettigt svar på att du gav en onödig kommentar, jag kan absolut bli ”spydig” om du vill se skillnaden.
Så vad var poängen med att säga att du känner någon i Göteborg när jag frågar efter någon i Malmö? Staden där jag bor 4 timmar bort.
För att skryta att du känner en juvelerare?
Ska jag fortsätta med den attityden istället om du inte klarar av en vettig respons?

”skryta???är du på riktigt eller…..va lite ödmjuk ned dig istället”

Om jag är på riktigt? Lever du i en fantasivärld eller? Jag är absolut på riktigt.
Vad ska jag bara ödmjuk över? På vilket sätt anser du att jag inte är ödmjuk? För att jag tar för givet att du kan läsa?
Förklara gärna

”du måste ha blivit hel pasch…..”

Skriv gärna på svenska så jag förstår dig. Och svara gärna på mina frågor om du vill ha någon respons på dina påståenden och önskemål.
Jag tycker att det är väldigt fel av dig att antyda att jag är ”spydig”, ej riktig, inte ödmjuk, och nu det där sista ordet du skrev som jag antar inte är något positivt, bara för att jag påpekar att din kommentar var totalt meningslös.
Ge gärna svar på det, gärna på svenska och i den verkliga världen.

Tiden går och jag får inte svar på varför han anser det är okej att kalla mig för nedvärderande saker så jag avslutar med detta

Nej det var för svårt för dig förstår jag.

Som han sätter en ”Skratt emoji” på.

Ni får jättegärna kommentera vad ni själva tyckte om detta? De som skrev PM till mig tyckte att det var jättekorkat av honom och roligt, men ni kanske tycker att jag hantera det fel?
Ska man bara ignorera såna ”svar” om hjälp?

Det är lika givande som varje gång jag frågar om någon ska med på konsert eller med och äta i Malmö, och 10-15 stockholmare skriver ”Om jag bodde närmre så….”

Ska man vara tacksam över att folk VILL och vill hjälpa till även om de inte kan?

Så nu till dagens konversation som är mycket längre med en annan person.

Allt handlar om inlägget som jag skrev i bloggen efter den statusen på Facebook

Dagens Notiser

Därefter så skriver en tjej till mig på Messenger
OBS!! LÅNG text följer!

 

”En fråga bara; varför inte släppa det materiella istället?”

Vad menar du? Släppa vad och varför?

”Det materiella som du försöker få ersättning för.”

Aha. För att jag tycker om mina saker, jag köper inte vad som helst och med tanke på att jag betalar dyr försäkring varje månad så ska de ju hjälpa mig när de är skyldiga till det. Men ja kedjan verkar jag få lösa själv tyvärr. Och jag har redan köpt en ny Apple Watch själv ändå. Men min väska som var kanske 3 månader gammal är jag inte redo att betala själv för igen

”Okej. Vad är det för materiellt värde i alla de sakerna som man måste ersätta? Det viktiga är ju att du lever efter olyckan tänker jag. ”

Ja absolut Jag har inte räknat på allt men kedjan är strax över X tusen, 125 kanske. Väskan kostar X och bilen som de tyvärr inte bryr sig om alls kostade mig över X miljoner. Sen klocka och kläder är väl cirka X tusen till bara. Men ja jag är absolut tacksam att jag lever. Men jag förstår inte varför man ska betala flera tusen kr i månaden i försäkrings för att bara nöja sig med att vara tacksam att man lever när de väl ska göra sitt jobb som man har betalat för i flera år.

”Oj. Du verkar inte förstå vad jag menar. Du verkar vara väldigt fäst vid det materiella”

Nej det gör jag kanske inte. Jag svarar på dina frågor ju. Jag verkar vara väldigt fäst när jag tycker att de ska göra sitt jobb? Allmänt, oavsett. Jobbar du för försäkringsbolag eller vad är grejen? Jag förstår verkligen inte alls varför du negativt vill få det att verka som om jag är materaliatisk

”Nej det gör jag inte men har ett helt annat sätt att se på saker i livet.”

Okej Ja jag är absolut tacksam över att jag lever vilket jag är väldigt tydlig med så därför gnäller jag inte över något. Men du frågade så jag svarade

”x tusen kronor för en kedja. xtusen kronor för en väska och en bil för x miljoner kronor. Hur kan man inte tolka det som att du är fäst vid det materiella?
Jag kan förklara min syn på det om du vill. Det är en intressant diskussion att ha tycker jag.”

Hmm… Så för att jag tycker om att spendera mina egna pengar på saker som jag gillar, så är jag plötsligt fäst vid det materiella? Enligt mig är det stor skillnad mellan att tycka om och vara fäst. Men ja du får gärna förklara för att jag kan absolut ha en diskussion kring detta. Jag har mycket att säga kring detta

”Jag är ödmjuk kring allas sätt att se på saker och ting. Jag är uppvuxen med en missbrukande pappa och är van vid att ibland komma hem till ett hem utan ström, ett hem där jag inte kunnat ringa min mamma för att telefonlinjen var nerstängd för att han inte betalt sina räkningar. Jag har absolut också spenderat pengar men är idag, väldigt glad för, att kunna klara mig själv. Jag bor absolut inte flott. Jag har begagnade möbler och är nöjd med det liksom. Jag spenderar gärna pengar på saker jag tycker om men när jag möter en person som lägger energi på att reta sig på att inte fått ersättning för materiella ting så börjar jag undra vart världen är på väg. Det är helt olika sätt att se på saker och ting. Jag förstår din frustration för att ha betalt en massa pengar till din försäkring och att de inte ersätter dig är ännu mer frustrerande. Men det är så långt ifrån mig man kan komma. Jag förlorade min pappa år 2015 och då blev jag ersatt från mina försäkringar som jag betalar för varje månad så jag kan liksom inte relatera riktigt mer än att jag tycker att man bör fokusera vid att vara vid liv och vara frisk. Har du haft det kämpigt ekonomiskt någon gång, är då min nästa fråga?”

Okej Först svara på din fråga så ja. Jag har varit arbetslös i flera år så ja jag har haft det kämpigt ekonomiskt. Men låt säga som såhär då. Om du skulle vinna 20 miljoner på lotto, skulle du köpa saker som du vill ha då eller skulle du låta pengarna ligga på banken så att rika bankdirektörer kan plocka ut stor bonus utöver sin lön på pengarna de tjänar på att dina pengar bara ligger orörda? Eller skulle du passa på att njuta av det fina i livet som du aldrig haft innan? Och angående försäkringsbolag. Om du betalar flera tusen kronor i månaden, varje månad, I 22 år, och de inte betalar det du har betalat försäkring för. Du tycker inte det är fel då?

Och att jag lägger energi på att bli irriterad är ett väldigt underligt sätt att beskriva det. Bra om du själv kan fullständigt kontrollera alla dina känslor, normalt så fungerar man inte så.

”Det var inte min fråga. Jag skrev att jag förstår frustrationen.
Jo jag arbetar dagligen på att hantera mina känslor och väljer vad jag lägger energi på.
Vad får du för svar från försäkringsbolaget?”

Du skrev att din fråga var om jag har haft det kämpigt ekonomiskt och det svarade jag på…. Sen så ställde jag följdfrågor för att fortsätta samtalet Ja

”Att prata om att folk inte gör sina jobb = lägga energi på en specifik händelse, dvs att de inte betalar ut dina pengar.
Men ja absolut. Hade jag vunnit pengar hade jag spenderat en del men hade absolut sparat en del.
Det jag kan tolka det som är en irritation på ett samhälle som inte fungerar, eller jag har fel?”

Väldigt bra om du kan kontrollera dina känslor så för dig kanske, för mig så låter det som en programmerbar robot utan känslor. Men det verkar ju funka bra för dig. Ja så varför är det fel av mig att Spendera pengar? Eller du tolkade det som om att jag nu är fattig och inte har pengar sparade för att jag tycker att försäkringsbolaget ska göra det som jag har betalat dem för? Ja jag tycker absolut att det är dåligt att samhället inte fungerar som det borde och hade kunnat fungera Ja. Men den biten där förstår jag inte varför du tar upp. Verkar jag irriterad? Och nu ska jag inte fråga dig som kan kontrollera dina känslor fullständigt men tycker du inte iallafall att det är fel när ett samhälle inte fungerar som det borde och hade kunnat? Men där kommer vi in på ett helt annat ämne tycker jag. Vi kan prata om samhället sen också

”Jooo såklart. Det är fel att du inte får ut dina pengar. Programmerbar robot utan känslor? Absolut inte Nej jag har inte tolkat någonting. Bara att du är fäst vid det materiella och det är det jag försöker att förstå. Därav mina frågor.”

En enkel jämförelse. Du är inte hungrig, men du går ut och äter med en vän just för att ha det trevligt. Ni går till ett ställe där man betalar för maten i förväg innan man får den, så ni beställer och betalar. Sen får ni ingen mat. Går du därifrån nöjd och obrydd utan att ifrågasätta varför du inte fick maten för att du var inte hungrig ändå?

”Nej såklart inte.”

Okej Och om du lägger dina sista kronor på att betala elräkningen som är helt i onödan 4 gånger dyrare än vad den ska vara, för att de rika ska bli rikare, och de ändå inte skickar ström till dig hem, då sitter du där obrydd i mörkret och tacksam över att du lever? Så det är bättre att kasta bort pengar än att tycka om sina saker man har köpt?

”Nej absolut inte bättre att kasta bort pengar än att njuta av det man köpt.”

Okej

”Nej jag förstår ditt resonemang.”

Ett till exempel för skoj skull. Du beställer en cykel till ditt barn. Cykeln kommer hem och där är bara 1 hjul, det är fel färg än vad ditt barn ville ha och du beställde, och kedjan saknas. Ditt barn blir kanske så ledsen att det blir tårar, för att dina barn kanske ännu inte har on/off knappar på sina känslor som du. Stänger du då av dina känslor helt och låtsas som om att det aldrig har Betalts för någon cykel?

”Nej. Det gör jag inte. Jag förstår vad du menar.
On/off knappar på sina känslor som du? Ursäkta? Jag säger inte att jag kan stänga av mina känslor men jag väljer vad jag vill fokusera på i livet och inte.
Vilket en känslomänniska som jag måste göra för att inte gå under.”

Okej. Så i det läget så säger du att ditt barn ska vara glad över att de lever och du tycker att barnet är materaliatisk för att de blev ledsen över en materiell sak? Att kunna välja vad man ska och inte ska lägga sina känslor på, där tycker jag absolut att det var passande med en bildlig jämförelse i form av en on/off knapp, jag förstår att du inte bokstavligen är en robot som själv kan stänga av eller sätta på en fysik on/off knapp som sitter på din kropp. Självklart.

”Nej men jag förklarar för mitt barn att det är sådant som kan hända och att vi får försöka lösa det eller få pengarna tillbaka och gå till en annan butik men jag låter det inte ta över känslomässigt.”

Aha så du försöker få pengarna tillbaka ändå. Bra ju. Så en lite mer relevant jämförelse då. Har du bil? Då antar jag att du betalar någon slags försäkring för den eftersom det är lag på det. Om någon medvetet bränner upp din bil för att de ogillar just dig, då blir inte du berörd alls? Du undrar inte vem som har bränt upp din bil? Du undrar inte varför de ogillar dig? Och sen så tycker du inte att försäkringsbolaget ska ersätta dig för din bil som du inte kan använda längre? Och du tycker inte heller att det är fel att du får betala för att de ska sopa upp resterna av din bil från gatan, för det är så samhället fungerar.

”Jodå visst är det så. Jag har kämpat en del med mitt försäkringsbolag med gällande min bil och till slut gav jag upp. Så jo.
Summan av det hela är dock att jag köper aldrig dyrare saker än att jag har råd att förlora dem om du förstår?”

Varför kämpa du från början? Var det innan du lärde dig styra dina känslor?

”För att jag ville ha ersättning men insåg att det inte för lönt för en sådan liten summa eftersom det inte finns bevis på att det är en motorskada så jag släppte det.”

Ja men även om jag har 5 bilar till och kan köpa 29 st till så vill jag fortfarande ha ersättning för den försäkring som jag har betalat för. Varför ville du ha ersättning från början? Var du fäst vid din bil?

”För att det är en principsak.
Hade kunnat göra mig av med den redan igår.
Men har inte råd att köpa en ny.
Så då får jag gilla läget.”

Men det verkade ju inte alls alls vara en principsak när jag tycker att jag ska få ut min rätt ifrån försäkringsbolaget, utan då är jag bara materaliatisk och har okontrollerade känslor. Vad är skillnaden?

”Skillnaden är att du verkar lägga ganska mycket energi på det.
Argumenterar för din sak, skriver ett helt blogginlägg om det och uttrycker igår att dagen varit skit för att du gått och retat dig på folk som inte gör sitt jobb. Låter du det inte ta för mycket energi för att låta det förstöra hela din dag då tycker du?”

Men du vet ju inte om jag lägger energi på det, du vet inte om jag har energi överhuvudtaget eller hur mycket energi jag har, du vet inte om jag har något annat att lägga energi på överhuvudtaget än att skriva blogg. Jag har kanske oändligt med energi, som en robot

”Inte relevant i denna diskussion. Det är vad du visar mig som ligger till grund för min diskussion.
Jag frågade hur du mådde igår. Du berättade att din dag varit dålig pga att folk inte gör sitt jobb och du retade sig på det = du lät det genomsyra din dag utifrån vad du berättade för mig = vad min diskussion bygger på. Enklare än så blir det inte ”

Nej faktiskt inte, jag skrev inte någonstans att min dag hade varit dålig. Mitt svar var exakt såhär
”Jodå. Fullspäckad dag och irriterad på folk som inte gör sitt jobb hehe Själv då?”
Så ja jag var irriterad på folk som inte gör sitt jobb, känslor, sånt jag kan ha. Jag skriver ingenstans att min dag var dålig eller att hela min dag var förstörd. Jag skrev inte heller att all min energi gick ut på att vara irriterad för att jag inte får gratis pengar som jag inte förtjänar eller att jag lika gärna kan vara död för att jag är fattig. Så där valde du att misstolka mig

”Okej. Ja jag misstolkade då. Ber om ursäkt för det.”

 

 

Så lite underhållande tycker jag, underhållande nog för att dela med mig iallafall.
Sen om hon jobbar för ett försäkringsbolag eller är kommunist det vet jag inte.

 

Och sen som avslutning tillbaka till min Facebook status där jag frågar efter en Juvelerare, nu är där flera som har frågat mig vad som ska göras.
Icke juvelerare som frågar mig vilken storlek på Diamanter jag är ute efter osv osv.
Ska de agera mellanhand mellan mig och den hemlige juveleraren de känner? Ska de först filtrera jobbet åt deras juvelerare?
Eller är det helt enkelt bara nyfikna.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JohnA

Jag orkar oftast inte svara på idiotkommentarerna, för det leder ingen vart.
Angående försäkringsbolagen, så verkligen HATAR jag att dom alltid ljuger och slingrar sig. Eftersom många försäkringar är lagstadgade, så borde skyddet för konsumenten VS försäkringsbolag borde vara lagstadgat.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x