Dagens Notiser

** Idag fick jag träffa Ortopedläkaren Per som har hade så bra samtal med för någon vecka sedan, och han var precis lika bra på att förklara idag, och hans röntgenbilder var MYCKET bättre än de som de har valt att skicka till mig!

Så ja benet är felmonterat, trots att han gjorde om det när han var klar första gången, men så som han förklarade för mig och bilderna han visade så förstår jag absolut att jag var ett väldigt allvarligt och svårt fall.
Men det går att lösa med en ny operation, man borrar isär skelettet osv osv, men han tyckte att det var lite väl tidigt att göra det nu med tanke på mina andra skador och att jag nyss har börjat gå, och han kunde inte säga nu ifall den operationen skulle bli innan eller efter Påsk (jag vill kunna gå på Elmia) så om 6 månader så blir det ny röntgen, nytt besök och då ser vi om jag är redo för operation eller inte.

Jag som absolut inte har vridit på benet så som han gjorde idag har lite snällt sagt att det är kanske 10-12% fel bara, men han sa ”Nej nej det är mer än så”, och nu när jag såg skillnaden mellan höger och vänster ben när han undersökte mig så skulle jag nog säga 50+ grader iallafall.
Så ändå inte jättemycket men det får mig att gå väldigt fult och det orsakar säkert extra smärtor i resten av kroppen.
Men jag är väldigt tacksam att jag ens kan gå 🙂
Så ja inget är lika snyggt längre men jag lever 🙂

 

** Det nya för mig som han förklarade för mig nu för första gången, som ingen annan har sagt till mig innan trots att jag har klagat på smärtor där väldigt ofta, nästan dagligen, är att mitt bäckenben är trasigt på två ställen, och inte så som de på Orup sa till mig att där är en spricka, utan det är verkligen brytet, trasigt, på två ställen.
Så ja inget att göra åt saken oavsett hur ont jag har eller hur allvarlig skadan eller i detta fallet skadorna är, men det hjälper mig lite att förstå mina smärtor! Och för mig så är det viktigt.

 

** Efter att ha ringt och jagat, tjatat på alla möjliga inom vården som har med mig att göra så fick jag tipset att istället skriva och jaga dem via 1177 för att där så finns det både i skrift och de måste svara inom X antal dagar, och det har faktiskt varit stor skillnad och lönat sig, så det tipset ger jag till er också om ni behöver få kontakt med någon inom vården.

Tills nu..
Mina två svar nu idag denna Måndag morgon ser bara ut såhär

Så då har de ”svarat” mig inom X dagar, så får vi se vad som händer nu.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x