Dagens Notiser : ”Varför är ditt Instagramkonto hemligt?” Instagram Algorithm 2023

Ja igår (väldigt sent igår natt) så ändrade jag mitt Instagramkonto från öppet till låst, trots att det gör att jag inte längre får statistik, och jag gillar ju verkligen statistik..
Men eftersom det redan har uppmärksammats så fick jag direkt bevis utöver statistiksiffrorna.

Och svårare än så är det inte, och eftersom jag fortsätter tappa följare hela tiden (trots det) ständigt blir beskylld för att köpa mina följare så ville jag se om det blir någon skillnad.

Jag ska visa er lite siffror.

Nu blir det lite fel glädjegrönt eftersom mitt konto var helt stilla i ett par månader, så givetvis är där mer action på kontot nu

Och ja jag får ett par nya följare dagligen, men i det stora hela så tappar jag fler än vad jag får nya.

Men det bryr jag mig väldigt lite om, ja det kommer störa mig när det går från 40K till 39K just för att det inte är lika snyggt, men med tanke på att mina egna spekulationer om Instagrams siffror har visat sig stämma så bryr jag mig ännu mindre om antalet följare.

Jag har i flera år sagt att mina inlägg når ut till 10% av mina följare, och 10% av dem som ser mitt inlägg orkar gilla det.
Och detta har jag visat er många gånger om.

Men samtidigt som jag har bevisat detta för er så har jag märkt att jag hela tiden når ut till fler icke följare än följare..
Och att dessa icke följare konstigt nog är mycket mer aktiva och har inte alls lika stora problem med att dubbelklicka och ge en like..

Så istället för att fortsätta bry mig mer om icke följare istället, istället för att ha ett öppet konto och använda mig av bra taggar (taggar VAR nyckeln till att nå ut till rätt publik) så gör jag tvärtom, jag med mina köpta följare 😉

Så jag gör kontot dolt och har sedan ett tag tillbaka slutat med taggar, det är faktiskt bara för att jag råkade radera mina listor med taggar när jag låg på sjukhuset och pilla på telefonen, men men.

Så även dessa siffror är mycket sämre än tidigare just för att jag inte använder (iallafall inte lika många) taggar längre.

Så, utav 40 tusen följare så har jag nått ut till 14 tusen konton den senaste månaden, så ja det är ju mer än de där 10% som jag påstår gång på gång.

Nej… För att bland dem 14 tusen så är det 12,6 tusen som inte följer mig!
Så jag har alltså nått ut till cirka 1400 av 40 000! Det är 3.5% av mina följare!!

Och av alla dem som är inne och kollar på mitt konto så är det alltså bara 10% av dem som följer mig!

Och nu tog jag tyvärr ingen bild på likes-statistiken innan jag gjorde kontot privat och sen dolt, men numera så är det nästan ovanligt om jag får 150 likes på en bild, säg att snittet ligger på 100  likes..

Så då är vi där igen, 7% av mina följare som ser mitt inlägg bryr sig att att ge det en like.

Eller ja ännu värre är det ju, eftersom det händer att de hemliga besökarna också råkar ge en like ibland.

Så 100 likes på 14 000 besökare är %..

100 likes på 40 000 följare  %

Jag vet inte alls vilken bild detta rörde sig om nu, men jag tog denna bilden den 19 Juni, så innan ”pausen”.

** Det stör mig rätt mycket att jag inte kommer få statistiksiffror nu…

Så där har vi ovanligt många likes, men 10% siffrorna stämmer ändå.
10% av dem som har varit inne på bilden tyckte att det var värt att ge den en like.

Och där ser ni TYDLIGT att det absolut bästa för att nå ut till folk (och få likes) är att ha en nice ass, eller nej jag menar att använda taggar.

89% av dem 6000+ som har sett bilden följde inte mig, alla dem 89% (eller iallafall samma siffra) hittade min bild tack vare taggar.

Detta är riktigt riktigt dålig Algorithm.
Så nej, detta handlar inte om att jag vill bli hemlig för någon specifik eller allmänt, utan detta är bara ännu ett steg i mitt Instagram Algorithm testande, statistiknörd som jag är.

Här är över 20 tidigare inlägg om detta

Samlade inlägg om Instagram Algorithm / Social Marknadsföring

 

(Visited 38 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x