Dagens Notiser

** Idag så var jag på just en sådan bilträff som jag har saknat länge, en bilträff där jag inte kom längre än precis framför min parkerade bil på ett par timmar för att man snackade med folk, och där jag inte ens hann gå runt ett varv och se alla bilarna för att man snackade med folk istället, och där man var sist att lämna stället för att man stod och snackade med folk, mycket trevligt.

Så inget filmande, inte en enda bild tagen, utan bara gott snack om bilar och bil-event med gott folk =)

Sen var där absolut en bra mix av bilar, som jag bara överskådade.

** Exone har ju två träffar om året där på Båstad Camping, jag var där en gång förra året och då var det årets varmaste dag, och idag så var det helt perfekt väder.
Det är ett rätt nice ställe, där finns saker att göra när man är där som utställare hela dagen.

** Jag kom strax efter kl 13, det var lagom för mig =)

** Väldigt väldigt uppskattat så när jag kom fram och kollade min telefon så hade jag 3 eller 4 meddelanden ifrån folk som undrade varför jag inte var på träffen, skönt att man är både välkommen och saknad =)

** Efter prisutdelningen så skulle det vara cruising till Mellbystrand där man kan köra ut med bilen på stranden, och sen en runda in till Båstad.
Utav 47+ bilar (47 bilar föranmälda och sen kom några till senare, bland annat jag) så var det 5-6 bilar kvar efter prisutdelningen, och utav dem 5-6 bilarna så var det 2-3 bilar ifrån Exone själva.
Synd att alla stack, men ja, fint väder, studenter och grejer.

** Båstad är en väldigt fin stad, den känns väldigt svensk, ett måste för turister.
Jag har bara varit där en gång, kanske två, jag minns en gång då det var någon Shelby Cobra Jubileum på Båstad Classic eller vad det hette, finns det kvar?
Sen har jag inte alls varit i Båstad, tror jag.

Mycket mysig stad, Det som vi vill tycka är en svensk idyll.
Dit borde jag åka igen.

** Min #JDMCorvette är väldigt underskattat, folk tror att det är en original 84 ständigt, och att den av någon anledning skulle vara jättetung.

** Nu var det nog precis sådär allt för längesen som jag körde med min #JDMCorvette så jag blev åter igen förvånad över hur snabb den är =)

** Jag drog en Porsche 911 GT3 992 (jag tror att det var en 992.2) och en Dodge Ram SRT-10 idag.

** Jag kom cirka 27 mil på nästan 65 liter bensin, eller ja säg strax under 30 mil då, för att vi körde en liten runda genom Båstad, bara rullade på tomgång.
Och på vägen hem så ville jag verkligen försöka komma hem på samma tank, bara för att, så att jag höll 110 km/h på farthållaren hela vägen, gasade inte ens på vid omkörningar, men nej, jag var tvungen att stanna och tanka i Bjärred.

 

Jag hade kanske kanske kunnat klara mig hem, bilen sa i rullande fart att jag hade max 5 mil kvar på mätaren,

den anger den sträckan beroende på vad bilen drar just då, tror jag, den går inte efter snittförbrukningen, för att jag vill minnas att den visade så lågt som 4 mil kvar.
Och just då hade jag ungefär exakt de där 4 milen hem, ungefär lika långt till bensinmacken vid mig.

Men jag stannade och tankade i Bjärred, 28 km från mitt hem, och då fick jag i strax över 64 liter.

Jag är lite osäker på hur stor tank det är i dessa bilar, jag har aldrig kört ner tanken såhär lågt, vilket jag absolut inte borde ha gjort och aldrig kommer att göra igen, men det sägs att en Corvette C4 har en tank som rymmer 76 liter, så ja, jag BORDE ha tagit mig hem de där 3 milen (lite längre till bensinmacken) om jag hade 12 liter kvar i tanken.

 

Men jag tror inte att där var 12 liter kvar, bilen visar ”Reserve” när det är 3 sträck kvar, det är det lägsta jag har låtit den gå ner tidigare, nu var den på sista sträcket, ett väldans tunt sträck.

EDIT: Ja all info på nätet säger att dessa bilar har en 76 liter stor tank (någon skrev 75,8 liter).
Så ja, cirka 4 mil borde man ju komma på 12 liter =)

** Så… Över 1 600 kr för att köra till och från Halmstad alltså…
När jag hade min superbekväma, tysta, 3,2 ton tunga Lexus LS600h L med 5 liters V8a och 22 tums fälgar så fick jag världsgod mat för två personer och bensin fram och tillbaka för lika mycket pengar.

Typ… Och de där två personerna var jag som åt två huvudrätter.
Hade jag med mig någon som jag skulle bjuda så blev det dyrare såklart.
Men jag är rätt säker på att jag kunde köra till och från Halmstad för cirka 800 kr ”på den tiden”.

** Jag skulle vilja ”svarva om” mina främre fälgar, eller vad det är man nu gör för att se till så att de är helt perfekt runda och balanserade, och nej då menar jag inte att sätta vikter, att sätta vikter på ett hjul accepterar jag bara för att däcken inte är perfekta, en fälg lös ska vara helt perfekt balanserad i en viktbalanseringsmaskin.
Och mina främre fälgar är inte helt perfekt tror jag för att bilen och ratten vibrerar en del i vissa farter.

** Jag använder ju helst bara AC i nödfall, och idag var det så pass varmt ett par gånger att jag fick använda AC någon sekund bara, och DAMN vad snabbt och kallt den kyler! Det går från svettigt varmt till iskallt på en sekund!

** Trist att jag kommer att missa Exone Run i år igen, alla bara pratar bra om det, och jag fick höra ett par hemligheter idag som absolut kommer att roa deltagarna.

** Och sen så har vi då dessa tokiga bränslepriser…


Jag läste senast igår att priserna hade sänkts ”drastiskt mycket”…. Huh?? Det måste Cirkle K ha missat helt..

** Nu tankar jag bara på Cirkle K dels för deras smidiga app som känner igen regskylten och sätter igång pumpen direkt (när det funkar), dels för att det är den bensinmack närmst mig med 98 Oktan, dels för att jag inbillar mig att 98 Miles är den bästa bensinen, men också för att jag tror att det blir billigast för mig att tanka där för att jag har 20 öre rabatt per liter, eller jag tror faktiskt att de har sänkt det nu till 15 öre..

 

Men.. Jag har ju faktiskt ingen aning, det kan ju vara att de andra mackarna både är billigare och har bättre 98 Oktan..
Jag har blivit för lat där, det gillar jag inte.
Men det är ju absolut inte mitt fel att vi bara har en handfull bensinmackar kvar i Malmö med 98 Oktanig bensin, ja seriöst, så illa är det.

 

** Jag blev bokstavligen glad i morse när jag insåg att jag hade glömt ladda min Apple Watch och istället fick använda en riktig klocka =)

(Visited 50 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x