Kan man bli bannad från Louis Vuitton?

Ja det kan man.

Jag kom att tänka på detta när jag skrev inlägget nedan.

Det var en tjej i den svenska Louis Vuitton gruppen på Facebook som blev jätteförvånad över att hon hade blivit bannad från att få shoppa mer.
Detta gör Louis Vuitton för att försöka hindra resellers.

Så om man går in på deras sida så står det såhär klart och tydligt.

4.4 We only sell our retail products to final customers. Your order on our Website or by telephone must have no direct relationship with a business activity and must be strictly limited to your personal use.To ensure better service and better availability of our products, Louis Vuitton limits the quantity of products that can be purchased as follows: no more than 3 leather goods (including small leather goods) products per transaction, with no more than 2 identical products per such transaction. Also customers cannot, within 4 consecutive weeks, (i) buy more than 6 leather goods (including small leather goods) products, or (ii) buy in more than 3 different Louis Vuitton stores (physical or online) in the worldwide network, or (iii) conduct more than 8 transactions of all kind of products. In any case, the total number of purchased leather goods (including small leather goods) will not exceed 12 products within 12 consecutive months. In case of non-observance, our sales associates may refuse further transactions with you, for a period of 2 years from your last purchase.

OBS! Detta gäller inte V.I.P kunder.
Och oavsett hur mycket pengar du spenderar hos Louis Vuitton, är du allmänt känt en reseller eller som i vissa fall, någon som köper produkter för att klippa i sönder och sen göra egna produkter för att sälja vidare (också reselling såklart) så blir du också bannad, så nej du kan inte bara köpa dig till V.I.P status.

 

Kortfattat på svenska så får du köpa 12 läderprodukter inom 12 månader uppdelat på 8 köp.
Går man djupare in på det så får du bara köpa 2 identiska produkter per köp, max 3 läderprodukter per köp osv osv.

Åter igen, detta gäller inte riktiga V.I.P kunder.

Och jag tycker att detta är helt rätt faktiskt.

Dessa 12 “läder”köp uppdelat på max 8 köp och alla andra regler gäller även om du lämnar tillbaka produkterna, så det är 12 läderprodukter som gäller oavsett om du har lämnar tillbaka alla 12 (vilket bara gör det ännu värre för dig).

Där är säkert “större” och mer noggranna regler än så, speciellt idag när ALLT ifrån LV är hypad, speciellt deras plastväskor (ja plast).

Men generellt så är det dessa regler som gäller, för att förhindra resellers, och jag tycker att det är helt rätt!

Och den lilla erfarenhet jag har av personer som har lagt upp dessa brev offentligt, så har det bara rört sig om onlineshopping.
Så jag vill gärna tro att om du shoppar 8 gånger under ett år i en och samma butik utan att lämna tillbaka något eller vara en reseller, så borde det gå att kringgå.

Och tro mig, LV anställda har koll på grupper, pantbanker, blocket osv.
Jag fick ju höra om en som hade “re-sålt” en Supreme x Louis Vuitton Trunk (eller om det var Skateboard) och blev sen bannad, då rör det sig alltså om EN produkt som han har sålt vidare.

 

Givetvis om du säljer vidare produkter efter flera månader så är det nog ingen som bryr sig, ni förstår nog vart gränser för en reseller går.

 

Här är en fd anställd som pratar om bland annat detta.

BANNED FROM LOUIS VUITTON! How to Avoid Violating New *Controversial* Product Purchase Limitations

Detta är absolut inget nytt, Nike gjorde ju detsamma med Jordan Geller / ShoeZeum.

 

** Jag skulle nog kunna säga att MINST hälften av Louis Vuitton produkterna som  jag har köpt har varit presenter till andra, och då har jag givetvis registrerat de köpen i deras namn, så garantin är i deras namn, så de är befintliga kunder nästa gång de själva ska köpa något i en Louis Vuitton butik.

Sen är där många av mina personliga köp som är registrerade på LV chefens namn för att jag inte har orkat åka över och shoppa själv.

 

** Jag har än idag ångest över att jag beställde hem ett par dyra skor till butiken, som jag inte köpte, men de var på tok för stora, det var verkligen inte mitt fel, jag var väldigt tydlig med min storlek till minst 3 olika personer i telefon.

 

** Förra året så ringde jag in en massa gånger och frågade om en massa olika produkter som tyvärr var slutsålda, även då var jag orolig över att förlora min V.I.P status.

** Att be någon lägga undan en produkt och sen inte köpa den är VÄLDIGT fel!

** Jag har nu precis fått köpa en 3e likadan läderprodukt, jag fick vänta mer än ett år på att få köpa den 3e (jag ska kolla exakt), och det förstår jag helt, för att även om jag är V.I.P så är det en mycket efterfrågad produkt som re-såldes för flera gånger mer än vad de kostar i butik, men framförallt så fanns det kunder som stod i kö i mer än ett år för att få köpa en, och jag fick alltså köpa 2 st direkt, så där förstår jag SJÄLKLART att de “frågade” mig och förklarade att det är en väldigt eftertraktad produkt som tillverkas i ett visst antal för varje år, och det är många som står i kö osv osv.
Så innan de ens avslutade den meningen så sa jag bara att givetvis förstår jag att jag får vänta lite med den 3e.

EDIT.
Det är faktiskt cirka 2 år sedan.
OBS! Nej jag hade absolut ingen ban på mig, utan det var ömsesidigt och förstående att

1: Jag fick köpa den första utan att köa
2: Jag fick köpa den andra så fort den kom in på lager oavsett hur många andra som stod i kö eller hur länge de har stått i kö.
3: Den 3e likadan blev för mycket, så där indirekt ville de be mig att vänta men innan dess så sa jag att jag förstår och att jag har inga problem med att vänta, eftersom 2 av dessa 3 var gåvor ändå.
Den första gav jag brorsan efter ett tag, så den 2a var till mig igen, och den 3e nu är en Julklapp.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.