Doug DeMuro : I Bought an Audi RS2 Avant – The Coolest Fast Wagon Ever!

** Jag SKULLE skriva “Jag tycker att det är konstigt att dessa Porsche-byggda kombis inte är dyrare idag med tanke på all Porsche hype, precis samma sak med Mercedes E500..

Men 70 000 usd…. Det är dyrt.

** Detta var drömbilen ett tag, en tid då de kostade precis under 300 000 kr, vilket då var den magiska gränsen där du fick mer än 1 hk per 1 000 kr.
Men de har alltid varit dyra, som allra billigast så kanske jag har sett någon för strax under 250 000 kr, och det var väldigt mycket pengar för en Audi.

** Detta är absolut en sådan bil som känns snabbare än vad den är.
Nu var det längesen jag körde en, och den jag körde hade “100 hk mer än original”, vilket jag inte helt tror på, men säg att den kanske hade 380 hk istället för de 315 original, och det räckte absolut för att detta skulle kännas som en riktigt snabb bil! Alltså sådär onödigt snabb.

Runt samma tid så hade kusinen en AUDI 80 Cab S2, eller om de hette nog inte S2, men hade lika många hästkrafter?
Jag minns inte, det var toppmodellen av Cabben iallafall.
Vilket som, jag tyckte aldrig att den var snabb, Han tyckte däremot att den var jättesnabb.

Så jämfört med den så var RS2 Avant ÄCKLIGT snabb!
Jag har bara för mig att jag inte var jätteförtjust i växellådan, jag minns inte vad det var jag inte gillade dock, typ att 5an låg “fel” eller så.

** Jag har haft en S2 Coupe, som måste ha varit trimmad, men absolut ingen skönhet att titta på, en spricka rakt över hela framrutan osv.
Men den gick verkligen bra, det var nog den första bilen där jag kände accelerationen i mina lår, inte bara i rygg och nacke (kan ha varit för att jag var fet för första gången då kanske haha)

** Kusinen köpte sen en AUDI 80 Cab V6(tror att det var V6) med Guld-emblem monterat från fabrik, inte helt jättefult faktiskt på en champagnefärgad bil.

** Ja allt som blir lagligt att importera in till USA nu stiger löjligt mycket i värde..
Alla är wannabe-amerikanare ju.