Dagens Kill : Tesla Model 3

Först och främst så måste jag säga att de flesta av mina Kills händer på samma väg!
Det slog mig idag som först.
Ni som bor i eller iallafall känner till Malmö, vägen från Bellevue rondellen till den stora Hyllie rondellen, DÄR är alla så väldans gasglada, det är mer action där än på strippen!

Så till dagens till “kill”.

Jag kör om en BMW 2 serie, som jag tycker inte kan köra bil, och jag gasar på lite extra för att visa föraren att jag tycker att han är en idiot.

När jag kollar bak i bakspegeln så ser jag att oj, Teslan ville hänga på.
Jag har faktiskt insett det nu i sommar som först, efter ett par riktigt jobbiga Tesla-förare, att de alla tror att de kör världens snabbaste bil, i alla år hittills så har jag sett en Tesla-förare som en sån där trädkramande paragrafryttare.

Vilket som, så jag saktar in och låter Teslan komma ikapp, sen drar vi på igen och det kommer en rondell, och teslan försvann där direkt ju, så jag släpper på gasen och ser att han kommer i full fart där bak, så jag gasar på igen, och han bara försvinner, jag trodde att han gav upp men när jag såg hur han sicksacka mellan två bilar där bak så insåg jag att han verkligen inte gav upp, utan det är som det alltid har varit, dessa bilar är snabba i starten, såpass snabba att det tar en RIKTIGT snabb bil för att ta igen det enorma försprånget de får i starten, men sen efter en viss hastighet så är det som om Teslorna tappar hoppet om livet helt.

Jag skulle vilja veta vilket batteri-pack denna bilen hade, en Svarta Tesla 3 i Malmö (det kryllar ju av dem, men kanske någon som har koll?), men oavsett så trodde jag att de skulle vara snabbare.

 

UPDATE

Jag såg nu att instegsmodellerna är inte så snabba…
0-100 på 5.6 sekunder.. och det är deras starka punkt… Så om det var en sådan instegsmodell så förstår jag verkligen varför han inte alls hade en chans mot min lilla #RocketBunny86.

Ja just det, det glömde jag nämna, det var min GT86 som jag körde ju såklart! Alla andra bilar hade ju piskat vilken Tesla som helst =)

** Jag testar Etanol i min #RocketBunny86 just nu, och är inte alls imponerad, och gillar inte alls lukten av förbränd Etanol…
Men mer om det senare i ett annat inlägg.

 

UPDATE 2

Oj! Instegsmodellen av Tesla 3 har “bara” 283 hk…
Det kan ju inte ha varit en sådan, kör man en sådan så vågar man väl inte gasa mot något alls?
De andra versionerna har 346 / 450 hk…

Nu vill jag verkligen veta vilken variant det var han hade.

 

 

** Dagens andra Kill

Var för några dagar sedan visserligen.
Jag skulle ut på motorvägen med min #350ZRS för att kyla mina bromsar.
Jag hade testat dem rätt hårt för att jag var rätt frustrerad över det där EXTREMT höga gnisslandet som mina keramiska bromsar har.
På motorvägen ut mot Trelleborg “Sveriges sämsta motorväg” så går där två påfarter som möts ut mot motorvägen, jag kommer ifrån den ena, och ifrån den andra så kommer där en Range Rover Sport SVR som får syn på mig och direkt gasar på för att hänga mig i röven, och verkligen visa att han ville tävla på motorvägen, jag hör hur han växlar över till manuellt läge och växlar ner så han ligger på rätt höga varv innan han börjar gasa på.

Men jag brydde mig inte först, jag skulle ju ut för att kyla bromsarna.
Så när vi kommer ut på motorvägen så lägger jag mig i vänsterfilen som vanligt istället för i höger som jag borde ha gjort om vi skulle tävla.
Han sväger snävt över till högerfilen och drar på allt vad han kan, och jag blev lite sådär “Michael Jordan offended” och gasar på, och han bara försvinner… OJ vad han försvann!
Jag hinner svänga av och stanna uppe på Tygelsjö-avfarten innan han ens har kommit ikapp!

Det där är en rätt snabb bil alltså.. 0-100 på 4.5 sekunder… men OJ vad han måste ha haft ångest sen i sin stora bil när han mycket säkert trodde att jag hade en original Nissan 350Z =)

 

** Dagens 3e Kill

Höll på att bli på McDonalds när killen bakom mig inte förstod att jag flyttade mig sidleds från kön två gånger för att han flåsade mig i nacken, så till sist så sa jag till honom bestämt att jag står kvar i kön men ställer mig åt sidan för att han inte verkar förstå att jag tycker att han står för nära.

Då svarar han på Engelska att han inte förstår mig..
Och då blev jag varmt i kroppen, dels av feber, men jag blir riktigt jävla irriterad, så jag drag min självförsvarspenna som jag alltid har i jackan och sa till honom på ett mindre trevligt sätt, då jävlar fatta han och nästan studsa bak.

Fine.. jag är nöjd där.
Men när jag sen hör honom mumla något bakom mig då jävlar!

Såhär är det, jag känner alla som jobbar på den Mcdonalds, där var max 10 kunder där, jag vet exakt vart deras övervakningskamera sträcker sig, så jag tänkte på fullaste allvar spräcka ett revben på killen, så jag ställer mig åt sidan där kameran inte når och stirrar på honom (medans jag väntar på min mat) i hopp om att han ska fråga “Whats the problem! och komma mot mig”, men som tur var så vågade han inte ens kolla åt mig..

Så dagens läxa, en trött och / eller hungrig Pierre kan bli rätt lätt irriterad, men lägg till sjuk på det, ojoj.. jag borde ha stannat hemma.
Men men, har man ingen som fixat mat åt mig så..

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.