Dagens Notiser

** Nu efter en månads testande så är jag helt bombsäker på att McDonalds har ändrat sina pommes frites.
Jag tror att de har bytt potatis, det var samma sak för några år sedan då de gick från svensk potatis till holländsk potatis.

Och det är så illa att jag inte ens kan äta dem..

Har någon annan också lagt märke till detta?

Is a Short Shifter Worth It?

 

 

Okej, jag har erfarenheter av Short-shift, men ändå inte.

 

** #350ZRS

Jag var lite halft sugen på att installera en Short shift på den när jag ändå beställde ALLT annat som fanns till bilen de första åren.
Men jag gjorde inte det.
Däremot så har jag ju en byggd växellåda sen 08-09, där allt förutom själva huset är custom made, och där är en HELT annan känsla i den växellådan, den känns precis så perfekt som man vill att en kortväxlad låda ska göra.

 

** #RocketBunny86

Jag tyckte bara att den kändes överraskande bra i växellådan, det var en stor del till att jag förstod varför alla älskar bilen.
Men sen så fick jag veta att min bil både har Short Shift installerat, annat växellådsfäste och MTEC Transmission Shift Springs Kit, det är de fjädrarna som gör att växelspaken tvingas till mitten av H-mönstret hela tiden.
Så ja den känns också helt perfekt, men jag har fortfarande inte kört en original GT86/BRZ, så för mig så kändes detta normalt för en sportbil, eller ja lite bättre än så faktiskt.

För att citera mig själv ifrån mitt första inlägg om bilen

”Växellådan är riktigt skönt!
Bland toppen av de bästa växellådor jag har fått leka med.
Som en riktig Shortshift!
Riktigt nice!”

 

** En Polares allt för trimmade EVO 8. 
Den bilen var hemsk! Alldeles för mycket effekt ur så liten motor, och ALLDELES för kort shortshift!
Om du tänker dig ”spelet” mellan 1ans växel och friläge på en sportbil, så var det i hans bil mellan 2 växlar!
Så allt det där ”roliga” med att ha en manuell bil och växla själv, det var förstört, jag vill hela tiden trycka till en extra gång för att verkligen vara säker så att bilen verkligen låg i växel.
Hemskt hemskt.

 

** En polares Nissan 350Z

Där han hade installerat short shift, MEN med en töntigt lång och ful växelspak/knopp!
Ja i en Rallybil, Porsche Carrera GT, även vissa Type-R osv osv, så är växelspaken ovanligt högt upp, det är för att du ska röra handen så kort sträcka som möjligt mellan ratt och växelspak.
På att sätta en lång växelspaksknopp med en shortshift, där dina knän är högre upp än där en kort knopp annars sitter… Åh vilken fail!

Nu är inte detta hans bil, men det kändes ungefär såhär.

Used JDM Style Bubble Shift Knob for sale in Scottsdale - letgo

Not nice.

Visst, jag har alltid ångrat mitt köp lite av min växelknopp då jag tycker att den är för liten… Men jag köpte den lättaste som fanns.. thats it.


NISMO bla bla bla..
Den lilla knoppen kostade ett par tusen kronor.

Den gamla knoppen var lite trevligare för att den var mer bollformad, så kan kunde växla genom att hålla handen PÅ knoppen istället för runt, jag gillar det, sen så var där lite vikt i den också så att växlarna gick in lättare, med min växellåda idag så MÅSTE man vara riktigt bestämd och hård, som mot en tjej med daddy issues, men om inte oljan är varm så hjälper inget, inte ens våld.

Men oavsett, hellre den än en lång dildo som växelspak.

 

 

 

Så, ja jag har erfarenhet av eftermonterad short-shift, men inte tillräckligt för att kunna lära ut om det egentligen.
I en gammal bil som en Miata så kommer det absolut att förbättra körkänslan, men jag har också läst och hört många stories om folk som har blivit jättebesvikna och ”förstört” sina bilar med dåliga short shifts.