$225 Injectors vs. $600 Injectors

 

** Begagnade R35 spridare lät ju rätt vettigt, det är ju många som har bytt till större direkt, så de som satt i från fabrik är ju nästan som nya.
Vad sitter det för spridare i dem original? 550? 650?

 

** Man ska inte snåla när man bygger bil, speciellt inte när man överladdar en sugmotor.

 

** Ja spridare är ännu något som man har lagt en massa pengar på, såklart.
De första “tuning” spridare som följde med i GReddy Turbo-kittet använde jag aldrig, jag har ingen aning om vart de är, utan jag köpte till extra stora direkt.

Sen några år senare när den skulle mappas om så fick jag veta att de spridarna jag hade då gick på 100% hela tiden, så vill man verkligen inte ha det.
Så jag beställde större, RC Engineering 1600CC,

Jag krockade direkt där efter, eller innan, jag minns inte, men bilen stod stilla i något år iallafall.
Sen något år senare när de nya 1600 spridarna var på plats och bilen skulle mappas igen, så säger han som mappar att det är fel på spridarna, omöjligt tycker jag, detta var de dyraste spridarna jag hittade, 2 000 kr styck kostade dem!
Han erbjöd sig att testa spridarna i bänk (han gjorde allt för att dra ut på tiden eftersom jag betalade för timmarna som bilen stod på bänken), och sen dagen efter så säger han att det skiljer X procent mellan spridarna, jag minns inte hur mycket det var, men om jag överdriver lite och säger att det skiljde 9% mellan den bästa och den sämsta spridaren, och det är absolut inte okej!

Så desperat efter spridare eftersom bilen står på bänken och kostar pengar, så ställer jag frågan på Facebook och får erbjudandet att köpa begagnade 1200 (eller kanske 1400, jag minns inte) spridare, ja, det var väl bara till att åka och hämta dem.. killen som jag köpte dem av hade i sin tur också köpt dem begagnade…

Men jag köpte dem, dyrare än vad nya kostar, eftersom “kompisen” som var schysst och lät  mig köpa dessa skulle behöva köpa nya, men han hade inte bråttom som jag hade.

Vi sätter dem i bänken och de verkar hur bra och jämna som helst.
Så in med dem, mappa, och ja tyvärr så kör de också på nästan max effekt hela tiden, 93% eller så..

Och sen ytterligare några år senare när jag projekterade med bilen igen så mailade jag och klagade på mina dyra 1600 spridare, de sket i vilket så många år senare såklart.
Och jag skickade in mina begagnade spridare på renorvering istället, jag ville skicka in mina 1600 spridare istället, men då hade jag behövt mappa om bilen, och ingne vill ju mappa min bil.
Så de begagnade spridarna skickades in för ren rekond, så nu har de nya packningar, är ultraljudsrengjorda och testade i flödesbänk, nu är de verkligen som nya om inte ännu bättre.

Och mina dyra spridare som kostade mig 12 000 kr för 6 st, ex frakt, moms, tull osv, de bara ligger där i något av mina förråd med bildelar…
Säkert mina GReddy spridare med, och förmodligen de jag hade där i mellan också.. tillsammans med 2 st Walbro 255 och 2 st Aeromotive 340 bränslepumpar.

Jag har mycket delar liggandes som en gång i tiden var värt mycket pengar.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.