Dålig Service : Mercedes-Benz i Malmö – UPDATE

Detta är en uppdatering på detta inlägget.

Dålig Service : Mercedes-Benz Skadeverkstad i Malmö – Uppdaterat!

 

Helt otroligt så fortsätter detta bara att bli värre och värre!
Man skulle ju kunna tro att de skulle bry sig lite EXTRA mycket om bilen efter allt detta, men nej, de lägger fortfarande mer fokus på att snoka om vem jag är istället för att göra ett bra jobb med bilen.

Idag Onsdag morgon så ringer Servicemarknadschefen till mig och säger att bilen är klar att hämtas, den var redan klar igår men klockan var så mycket så han ringde idag istället, och så hälsade han att de har gjort en hjulinställning som de bjuder på som goodwill.
En hjulinställning som de skulle ha gjort oavsett, och en hjulinställning som jag sen bad om att få se papper på, men det fick jag inte.

OBS! Jag kommer att uppdatera med en massa bilder så fort jag har fått hem min dator igen, men så länge så har jag två underhållande videos åt er.
Ni har säkert redan sett dem på Instagram

När jag kör in på Mercedes-Benz Malmö parkeringen så ser jag att min bil står heeelt galet snett utanför parkeringsrutan och ute i körfältet.

Jag går ut och tar mig ett varv runt bilen, och hamnar direkt i shocktillstånd!

Jag ringer Servicemarknadschefen Daniel Johansson direkt, 5-6 gånger utan att han svarar mig.

Fortsätt läsa “Dålig Service : Mercedes-Benz i Malmö – UPDATE”

Dagens Notiser

** När jag bär mina AirPods och svarar på inkommande samtal genom att trycka på telefonen så avbryts samtalet, VARJE GÅNG!
Otroligt frustrerande.

** Det är skönt att kunna använda ett riktigt fysiskt tangentbord till telefonen, jag tycker inte om att skriva på telefon ju, men det störiga är att när jag har ett Bluetooth-tangentbord kopplat till telefonen så försvinner telefonen “tangentbord” helt och hållet, så jag kan inte skriva på både tangentbord och telefon samtidigt, utan bara ett åt gången.

** Jag är ett STORT fan av Apple Pay!
Verkligen!
Det är så skönt att slippa röra kortterminaler helt och hållet, alla borde verkligen använda Apple Pay.
Jag föredrar ju kontanter av flera anledningar, men ingen tar emot kontanter idag och min bakteriefobi vill inte röra kontanter, så ska man nu då tvungen använda andra medel så är det absolut Apple Pay som gäller.
Jag behöver inte trycka på en enda knapp på terminalen, så skönt 🙂

Men, jag som försöker använda teknik till att underlätta allt och spara på miljön tycker att det är en onödigt irriterande “bug” att man inte får kvitton i Kiwra appen när man betalar via Apple Pay.
Betalar jag med kortet så får jag kvitto i Kiwra appen, men betalar jag med Apple Pay, med samma kort registrerar, så får jag alltså inget digitalt kvitto i Kiwra, det måste de fixa.