Dagens Bilder : FriendZone / Forever Alone / Stalkers / Losers

 

 

 

Tecken på att din kropp kräver sex

1. Sömnbrist

Sömnlöshet

Har du haft problem med att sova på senaste tiden? Att ha sex stimulerar utsöndringen av ett hormon vid namn oxytocin, som är viktigt för god sömn.

När en person inte ägnar sig åt sexuella aktiviteter på ett tag kan sömnsvårigheter inträffa som ett resultat.

2. Irritabilitet och stress

Dålig-attityd

Vilda humörsvängningar samt upp- och nedgångar, speciellt på arbetet och bland vänner, är ett tydligt tecken på att din kropp kräver sex.

Givetvis är det inte den enda anledningen till att du kan uppleva stress eller tjurighet, men om det har gått veckor eller månader sedan ditt senaste sexuella möte löper du högre risk att uppleva negativa känslor som irritabilitet, pessimism och abrupta förändringar i ditt beteende.

Det är viktigt att inse att sex bidrar till ett bättre humör, och även du kan försöka ignorera det är det ett fysisk och känslomässigt behov som inte kan undertryckas.

3. Ökade fantasier

Fantasier

Alla har i någon utsträckning fantasier eller drömmar om sex; vanligtvis inträffar de på natten eller som ett resultat av någon form av stimulus.

Men när sådana fantasier blir mer frekventa och inträffar under olika tider på dagen är det ett tydligt tecken på att din kropp kräver sex eller sexuell aktivitet.

4. Din hy förlorar sin lyster

Det kan verka bakvänt att tänka att sex främjar huden, men det är sant. När du har sex ofta öppnas dina porer och släpper ut orenheter som annars kan orsaka märken.

Givetvis finns det kosmetiska behandlingar för detta, men precis som alla andra fysiska aktiviteter hjälper sex till att rensa bort gifter genom svett, samt ökar blodflödet.

Om du märker att ditt ansikte har förlorat lite av sin naturliga lyster och att du har mer finnar eller akne än normalt kan det betyda att din kropp kräver sex.

5. Du blir mindre social

Osocial

Att inte ha sexuella upplevelser kan leda till social isolering. Detta eftersom din kropp producerar färre endorfiner – hormoner som främjar gott humör och önskan att vara med andra personer.

6. Fysiskt obehag

Huvudvärk

Känner du smärta mer än vanligt? Att inte ha sex resulterar i minskad produktion av serotonin och endorfiner – ”lyckohormonen” som är kända för att minska smärtnivåerna.

7. Osäkerhet

Osäkerhet

Risken är att du kommer börja känna dig osäker på dig själv och allt du gör om du slutar att ha sex. Det är en aktivitet som förbättrar självförtroendet och tillåter både män och kvinnor att känna sig åtrådda och omvårdade.

När du inte har denna upplevelse kan det leta till personlig missnöjdhet, som i sin tur kan orsaka depression, ångest och svårigheter att ta beslut.

8. Den farliga känslan av ensamhet

Ensamhet

Var försiktig! När du känner dig ensam löper du högre risk att ta dåliga beslut, framförallt när det kommer till sex.

Om det har gått en lång tid sedan du ägnade dig åt sexuella aktiviteter kan dina ensamma känslor övermanna ditt bättre vetande, varpå följande kan hända:

 • Du beslutar att ringa eller bli tillsammans med en ex-partner.
 • Du försöker ha sex med någon nära dig – en vän eller en medarbetare.
 • Du har sex med en främling du möter på en fest eller i en bar, speciellt efter några drinkar.

 

 • Ditt immunförsvar blir svagare – Det har en positiv effekt på immunförsvaret att ha sex. Hos kvinnor förklaras detta med att kroppen gör sig redo för att bli gravid. Denna fruktsamhetsboost går man dock miste om när kroppen har vant sig vid regelbundet sex och inte längre har det.
 • Din sexlust minskar – Många forskare menar att när kroppen går igenom längre perioder utan sex så kommer den minskade hormonella responsen leda till att sexlusten minskar. Detta kan dock variera från person till person.
 • Du blir mer disponerad för stress – Det är allmänt känt att sex kan ha en stressreducerande effekt. Om du har vant dig vid regelbundet sex kan du bli extra utsatt för stress när du plötsligt genomgår en vit period utan sex.
 • Ditt hjärta får inte samma motion – Det finns ett samband mellan sex och din hjärthälsa. Utöver de uppenbara fördelarna med att få upp pulsen, så utsöndrar kroppen vissa hormoner under sex som är bra för ditt hjärta. Sänggympa är lika med hjärtgympa, men skulle du under din vita period lägga lite extra tid på löpbandet så stärker du hjärtat mer än någonsin.

Sex är både sunt och härligt. Men det kan också vara svårt att prata om. Här går vi igenom en rad funderingar kring sex, så du kan ha ett sunt och härligt sexliv.

 • Det tar längre tid för kvinnan att bli våt – När kvinnor blir sexuellt upphetsade blir vagina och vulva våta. Kroppen fokuserar på de delar av kroppen som används. Så när kroppen vänjer sig vid att det inte händer något där nere, så kommer det ta längre tid att komma igång. Så efter en paus får båda hjälpas åt att smörja igång det hela.
 • Du får inte utnyttjat hela din intellektuella potential – Celibat har i många år varit ansett som en metod för att fokusera på andra intellektuella saker än sex. Att sexbrist skulle ha den effekten på oss är dock en skröna. Det har nämligen visat sig att sex får neuronerna i hjärnans hippocampus att växa. Celibat är alltså inte rätt väg att gå, om man önskar sig en skarpare hjärna.
 • Män blir lättare impotenta – Det finns ett samband mellan impotens och sexbrist hos män. Män som går längre perioder utan sex blir lättare impotenta. Därutöver finns det ett samband mellan regelbunden utlösning och mindre risk för prostatacancer – men utlösning kan man ju lyckligtvis fixa själv.
 • Kvinnan blir inte trängre – Man skulle kunna tro att mindre sex gör kvinnans underliv trängre, men så är inte fallet. Vaginans fysiska omfång ändrar sig inte med mindre sänggympa.

 

Det finns många fördelar med regelbundet sex. När man har mindre sex är man dock inte lika utsatt för risken att få sexuellt överförbara sjukdomar och urinvägsinfektioner – men detta löser kondomer enkelt. Det kan alltså löna sig att krypa in under samma täcke lite oftare.

Lycka till!

 

Fem saker som kan hända när vi slutar ha sex.

1. Ökad oro

Om du känner dig spänd och orolig är ett tips att försöka få till lite sex med den du tycker om. Bra sex hjälper oss nämligen att komma ner i varv och känna oss mer harmoniska.

Forskning har visat att de som inte har sex har svårare att hantera påfrestande situationer, som att tala inför publik, än de som åtminstone har sex en gång under en tvåveckorsperiod.

Orsaken är att hjärnan frisätter må bra-hormoner, som endorfiner och oxytocin, som får dig att känna dig mer tillfreds.

Att ha en dipp i sexlivet är normalt, men sluta inte vara intima för det.

Foto: Colourbox

2. Sjuk oftare

Så här års vill vi knappast bli mer mottagliga för förkylningar och influensa. Men faktum är att det är just vad som kan hända om du har slutat att ha sex.

När du har sex sällan eller inte alls exponeras du mindre för bakterier. Olyckligtvis går du då också miste om fördelarna med detta, som att det kan stärka ditt immunförsvar.

Forskare på Wilkes University i Pennsylvania kunde visa att personer som hade sex en-två gånger i veckan fick en antikropp-boost på 30 procent mer än dem som aldrig, eller väldigt sällan, hade sex.

3. Slipper UVI

Nu har vi kommit fram till något som faktiskt är positivt med att ha mindre sex. Många har säkert råkat ut för en urinvägsinfektion, UVI, i samband med sex.

Det är nämligen så att närmare 80 procent av alla urinvägsinfektioner inträffar inom 24 timmar efter sex, enligt en studie publicerad i tidningen American Family Physician.

Under samlaget kan bakterier i vaginan hamna i urinröret där de orsakar en infektion. Men utan sex minskar alltså risken att råka ut för det här plågamma tillståndet.

4. Relationen blir lidande

De flesta längre relationer går igenom perioder av mindre sex. Det behöver inte betyda att förhållandet är dåligt, men om sextorkan innebär att ni inte heller visar intimitet genom att hålla hand, kyssa eller krama varandra är det problematiskt.

Utan den emotionella närheten kan det skapas en känsla av otrygghet och distans mellan er. Även svartsjukan i relationen kan öka eftersom det kan uppstå en oro för att någon av er kommer att försöka bli tillfredställd sexuellt på annat håll.

Psykologen Les Parrott, som har skrivit boken “Saving your marriage before it starts”, menar att brist på sexuell närhet bland annat kan påverka självkänslan och sänka nivåerna av viktiga må bra-hormoner, exempelvis lyckohormonet oxytocin.

Kvinnor känner sig mer deprimerade ju längre tid som går utan att de har sex.

Foto: Colourbox

5. Deppiga känslor

Enligt en studie publicerad i tidningen Archives of Sexual Behavior känner sig kvinnor mer deprimerade ju längre tid som går utan att de har sex.

Enligt just den här studien så berodde det inte på själva sexakten att de deppiga känslorna ökade. Det visade sig nämligen att även de som hade sex med kondom uppvisade tecken på nedstämdhet.

Forskarna till studien menar att det finns ämnen i sperman, som melatonin, serotonin och oxytocin, som kan ha en humörhöjande effekt.

(Visited 108 times, 2 visits today)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.