Unboxing & Review : Just Don x Nike Air Force 1 Hi ”AF100”

 

NIKE AIR FORCE 1 JUST DON
RELEASE DATE: DECEMBER 1ST, 2017
$200
Color: White/White-White
Style Code: AO1074-100

 

 

Tack till Retailgang =)

 

 

Där är ingen Hype om skorna alltså.
Min storlek kostar 250 usd på StockX, så mindre än vad jag betalade, men ja med frakt, avgifter osv så hade det givetvis blivit mycket dyrare.

 

 

 

I SKATTKAMMAREN

 

 

I SKATTKAMMAREN

AIR FORCE TRILOGY
Air Force 1 har banat väg för stora insatser både på och utanför planen. På basketplanen var det Force-familjen som gav sporten Nike Air-dämpning och fortsatte att leverera innovation som förändrade spelet efter att Air Force 1 gjort debut. Utanför planen tar Don C skorna till en helt ny nivå av lyx och skapar samtidigt en hybrid som är en hyllning till de storverk som åstadkommits tack vare den legendariska Force-familjen. Få en djupare förståelse för Dons koncept med en historisk tillbakablick över de skomodeller som bidragit till designen av hans AF-100.
I SKATTKAMMAREN
1982 skiljde sig Air Force 1 från alla andra Nike-skor på basketplanen eftersom det var den första basketskon med Nike Air-dämpning. Den innovativa tekniken och det nya utseendet gjorde att den snabbt tog sig bortom planen och blev ett givet modeval i städer längs USA:s östkust. Don C var inte sen med att börja använda Air Force 1. I dag utgör 1982 års silhuett grunden för hybridskon AF-100, som inspirerats av Force-familjen. Den klassiska Nike Air-sulan och höjden i originalskon går igen i Dons design.
I SKATTKAMMAREN
1987 blev Air Force II den oförglömliga uppföljaren till originalet Air Force 1. Lanseringen skedde fem år efter att Nike Air gjort entré på basketplanen. TPU-detaljer och en Swoosh som vävts in under topplager i läder gav designen en ny dimension. Hälen i TPU och Swooshens placering var något unikt för AF-2 och går helt i linje med Dons design.
I SKATTKAMMAREN
Det är ingen överdrift att säga att Air Force III har den mest vågade designen i Force-familjen. Från de stora loggorna till de extra öljetterna och detaljerna i sulan. Den här skon var ett statement både på och utanför planen. Det är ingen överraskning att Don C valt de mest ikoniska kännetecknen hos AF-III när han designat AF-100. AF-100 fulländas med en förfinad touch signerad Don själv. Resultatet är en ny look för både Air Force 1- och Just Don-fans. Air Force 1 Hi Just Don är lyxiga, diskreta och samtidigt vågade på sitt eget sätt – en hyllning till de tre som inledde resan för Force-familjen.
BAKOM DESIGNEN

BAKOM DESIGNEN

AIR FORCE 1 JUST DON
Bra principer räcker långt. För designern Don C syns livsprinciperna i allt han gör, från familjelivet till hans nya AF-100-design. ”Jag säger alltid till människor att situationer kan förändras men principerna är de samma. Jag kan vara här, jag kan vara där, men jag beter mig ändå likadant. Jag är fortfarande artig, jag respekterar fortfarande andra människor, jag arbetar fortfarande hårt, jag tar mig fram. Så oavsett hur situationen ser ut uppför jag mig så och produkten blir enastående.” Under uppväxten i Chicago växte Dons kärlek till AF-1 fram på Kenwood Academy High School. Don såg ett par AF-1 på en kamrats fötter och sedan slog kärleken till. ”Jag måste hylla en av mina barndomskompisar, Dave Jeff. Han är en av mina närmsta vänner hemifrån och det var han som hade ett par AF-1 och jag var så avundsjuk.”
BAKOM DESIGNEN
I sin nya design började Don med att fokusera på vikten av familj och sammanförde Air Force 1, Air Force II och Air Force III – tre klassiska modeller i Force-serien. ”Det är en del av historien bakom produkten. Air Force 1 innebar starten för Force-familjen, så det här är av respekt för OG, Air Force 1, familjens äldste. Han är som en farfar vid släktträffen och gav upphov till barnen AF-II och AF-III.” Dons vision för ”Force-familjen” fulländas med detaljer från varje modell som sammanförs på ovandelen. Vid tårna är designen en blinkning åt Air Force 1 medan snörhål och mellanfotspaneler är en blinkning åt Air Force III. Vid hälen finns de klassiska TPU-panelerna från Air Force II. Vid plösen har hans tankar om familj synliggjorts med den klassiska FORCE-loggan som användes på Air Force III.
BAKOM DESIGNEN
Leken med loggan tar inte slut där. För Don är Nikes ”Just Do It”-slogan mycket viktig. Han lärde sig den som ung och gjorde sin egen version när han fick chansen och tog fram sin egen ”Just Do(n) It”-logga. ”Det är verklighet nu, jag har svårt att tro det. Jag har alltid lekt med namnet, som i ”Just Don It”. Jag satte det på t-shirts och klistermärken och sådant. Jag har alltid älskat Swooshen.” När Don nu officiellt arbetar med en Nike-sko tvekade han inte att lägga sin Just Don x Swoosh-logga på hälen.
BAKOM DESIGNEN
Viktigast av allt är att Don såg till att hänvisa till sin egen gamla Just Don-serie och det som gjorde hans skapelser unika. Det började med detaljer i ormskinn/pytonskinn, vilket finns på många av huvudbonaderna bland hans Just Don Luxury-sportkläder. Som en extra touch av lyx har skons Swoosh och vristrem fått en vacker yta i präglat ormskinn. Ormskinnet är även en blinkning till ”Buck 50”-kepsarna som inspirerade till hans Just Don-kepsar. Till sist har streetkänslan förstärkts genom snörlås och övre öljetter i guld. Don C:s helvita AF-100-design representerar hela Force-serien i sin mest klassiska färgsättning hittills. Don C:s version är en sann hyllning till 35 år av Force.
(Visited 193 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x