Hyra Klockor?

Jag har MÅNGA gånger blivit frågad om folk får låna eller hyra klockor utav mej.. Allt från nära vänner till folk jag inte ens känner.
Och mitt svar är absolut nej.. Jag lånar inte ut något till någon… Folk får inte ens pröva mina klockor.. Sist det hände så tappade kusinen min HELT nya Mare Nostrum med svaret “Äh jag köper en ny till dej”..
Men till min nära vän så sa jag iallafall att ja han kan få låna den, Om han lämnar pengar i pant som motsvarar klockans värde.
Även om jag inte skulle kunna få tag på den klockan igen..

Men.. Visst vore det en bra ide.. Oftast så sjunker klockor i värde precis som bilar..
Och man tröttnar snabbare på en klocka än vad man tröttnar på en bil…?

Så nu finns det just det..
Eleven James har startat en affärside´ för “klock-entusiaster” som går ut på att du hyr klockor..
Det kostar dej mellan 249 dollar och 1599 dollar i månaden för att på lån få flasha med en lyxig klocka.

Mellan varje användare så skickas klockan tillbaka till Eleven James som putsar upp den inför nästa lånare.
Märken som finns att välja mellan är t.e.x IWC. Panerai, Patek Philippe osv. Så inga dåliga grejer alltså..

Och vill man så kan man även byta in sina egna gamla klockor som man har tröttnat på också.. Det är ju alltid någon annan som vill låna dina gamla klockor.. Kanske… Alla har vi ju olika smaker som tur är.

Jag tycker faktiskt att detta låter som en väldigt bra ide.. Men det återstår att se om det funkar i praktiken..
För att betala ca 12000kr för att provköra en klocka som kostar över 100.000kr.. i en hel månad.. Det hade jag kunnat leva med.

Sen vet man ju inte vad självrisken ligger på vid minsta lilla märke på klockan.. Men är man rädd om sina egna saker så ska man vara många gånger mer rädd om lånade saker.

Mer info här.

  • Image of Eleven James Launches for Luxury Watch Rentals
(Visited 334 times, 1 visits today)

5 svar på ”Hyra Klockor?”

  1. Kan du vara lite rädd att man ska kolla riktigt nära och se att mycket av dina klockar är FAKE……..

  2. Jag kanske borde tillägga att HÄR HEMMA får man inspektera dom hur man vill.. Men jag låter dom många personer som gjort det få svara på det själva 😉
    Jag har inget att dölja =)

  3. Kan bara intyga om att gästfriheten när man kommer på besök hos Pierre alltid är lika fantastisk. Man har princip fria händer att testa, titta, vända och vrida på uren som finns på plats för stunden. Pierre har och kommer antagligen alltid vara den jag först går till när det gäller kommentarer och diskussioner gällande klockor, man får för sig idéer som kommer och går, och då är Pierre alltid lika tillmötesgående, antagligen just pga det brinnande intresset, och kunskapen!

    Gällande att något ur skulle vara fejk tänker jag inte ens kommentera 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.