Postcommotionellt Syndrom

Efter många månaders väntan så var det äntligen dags att komma till Huvudpinecenter i Danmark gällande min huvudvärk.

Sen krocken så har all, Eller nästan all fokus legat på diskbråcket i nacken.
Men rent vardagsmässigt så är det en massa med skallen som jag lider utav mer.

Och inom en timmes tid så var det en självklarhet för läkarna där att jag har något som kallas Postcommotiell huvudvärk,(PCS – Postcommotionellt Syndrom) Jag vet inte vad den svenska termen är.
Men i det stora hela så innebär det att man har migrän konstant och bieffekterna kring det..

Det betyder en jävla massa.. Och nästan alla problem jag har tydde direkt på detta.
Vissa saker gällande huvudet kan komma ifrån nacken också.
Där det nu har blivit ärrvävnad på nerverna utöver diskbråcket.

Vilket som.

Detta är något som man kan få efter en grov hjärnskakning, Och speciell om man inte vilar efter sin hjärnskakning, Utan återgår till jobbet för fort eller fortsätter stressa och ha sej.. Vilar inte.. Lyssnar inte på sin kropp.

Detta är något jag kommer ha livet ut, Troligen så kommer det precis som det varit detta året, bara bli värre med tiden.

Vill jag ge mej på att äta nån slags “lyckopiller” igen, Starkare denna gången så jag måste trappa upp på en 7 veckors period innan jag klarar av den dosen jag ska leva på resten av mitt liv.
Väljer jag detta så KAN det finnas en chans att inom två år så har jag det upp till 20% bättre än jag har idag.. Det är inte troligt.. Men lite lindring kan det bli ändå.. Nånstans nån gång.
Men som vanligt så är där ju en massa biverkningar.

Så.. Ännu en gång gjorde jag den tappen att jobba utöver min hälsa.. Inte lyssna på min kropp.. Inte vila.. Och stressa för mycket.

Så.. This is it..

Nu kan jag iallafall sluta vänta, Hoppas, tro, Räkna med att “Nästa månad blir jag nog bättre”.

Så dagens tips..

Vila.. Och.. Ta er huvudvärk på allvar.
När hjärnan säger ifrån att den har ont så är det rätt så allvarligt.

Nu är just PCS något som händer väldigt få.. Även väldigt få av dom som haft hjärnskakning.. Så det var väl otur, på otur. på otur.. att jag har fått det.

Enstaka patienter utvecklar postcommotionellt syndrom som kan vara i veckor, månader, år med huvudvärk, yrsel, öronsus, ljud och ljuskänslighet, ångest, sömnstörningar, koncentrationsstörningar och uttröttbarhet.

(För att nämna en del av alla problemen…)

Fler benämningar på det

post concussion syndrome

PTSD posttraumatic stress disorder

posttraumatiskt stressyndrom

commotio

ICD-10

DSM-IV

(Visited 431 times, 4 visits today)

7 svar på ”Postcommotionellt Syndrom”

 1. Förklarar ju en del av dina besvär med sömn bla.
  Ingen kul läsning alls det där.
  Men du lever och då finns det alltid hopp brukar jag säga.
  Och sen så har inte alltid läkare svar eller rätt i alla lägen.
  Men jag tror nog att det är dags för dig att sakta ner lite och göra som du skriver och lyssna på din kropp.
  Jag kommer hålla tummarna för dig i all fall.

  Mvh Niklas

 2. Detta var ingen rolig läsning… :/ Min farsa hade sjuka problem med migrän när jag var yngre.. Spydde av smärta på nätterna och fick ta (häst)sprutor för att lugna ner det hela! MEN efter nytt jobb sjukgymnastik med mera så blev de bättre.!!

  SO hang in there!!!

 3. Skittråkigt att höra, du som är så duktig på att göra research… finns det inga alternativa metoder i fysisk aktivitet, diet etc som är värda att ge en chans? Och mjo, väl medveten om att det är utopi att ha tid att göra ens 10% av de vanor man BORDE göra då kanske bara 1% av befolkningen inkl. oss INTE är ekonomiskt oberoende och bara behöver göra effektiva saker ett par timmar per dag. :-/

 4. Mot detta? Nej då var det att vila ordentligt direkt efter hjärnskakningen. inte se på tv.. inte läsa.. inte titta.. inte använda hjärnan.. i minst 6 månader typ. och nu är det då isåfall att inte stressa eller bli irriterad eftersom det ger mej snabbt huvudvärk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.