2 Grymma jackor till salu.

Corneliani

Hugo Boss

För er som inte känner till Corneliani så kommer här lite info.

BAKGRUND:

Startades av Alfredo Corneliani som en renodlad regnrockstillverkare i Mantova under 1930-talet. Det var först i slutet av 1950-talet då sönerna Claudio och Carlaberto tog över rodret som Corneliani började tillverka det de kanske är mest kända för idag, kostymerna. Några år senare tog märket ytterliggare ett steg och började med egna skor, stickat, accessoarer och skjortor. En stor del av Cornelianis styrka ligger i den snabba och kvalitativa måttbeställningsservicen de erbjuder sina kunder.
Idag är företaget en av världens mellan fem och tio bästa tillverkare av konfektion. Som flertalet andra av dagens framgångsrika modeföretag som startade i början av förra seklet tillverkade man regnrockar. I slutet av 1950-talet utvecklades företaget av sönerna Claudio och Carlalberto och kom att innefatta även kostymer. I början av 1990-talet blev Corneliani ett »total brand« med stickade tröjor, exklusiva skjortor och slipsar i sortimentet.

Företaget är idag ett av få som fortfarande framställer kostymer i flera krävande handsydda moment. Principen att »klistrade mellanlägg i kavajslagen passar bättre i soldatrockar av pansar än i kostymer av super 120-ull, därför syr vi fast kanvasen istället« gör att plaggen uppnår en smått unik passform.

Tillverkningsmetoden i kombination med snabb måttbeställningsservice har trots priserna gjort Corneliani mycket populärt inte minst i Skandinavien. Linjen Trend är, ja, trendigare och yngre i färger och snitt, medan Collection är en budgetlinje med lägre priser och därmed något sämre kvalitet och passform.

KÄNNETECKEN:

De finare kostymerna innehåller alltid en rad handsydda moment. Märket består av fyra linjer. Klassiska Corneliani, den yngre och smalare Corneliani ID,och spjutspets linjen Corneliani Trend.

PRISKLASS:

Kostymer 9 995 – 13 995 kronor. Om du väljer att måttsy en Corneliani kostym så kan dock priset bli betydligt högre. En sådan kostym i märkets håll käften-kvalité, super 260 ull, går i runda slängar lös på 60 000 kronor.

Deras kostymer kanske inte dominerar skvallerpressens röda mattor. Snarare ska du leta i mer sofistikerade kretsar för att hitta deras bärar – nobelpristagare, författare och politiker uppskattar märkets diskreta lyx.

Jubileumskollektionen som min jacka ingår i innehåller 250 signerade plagg som stoltserar bland annat med en superlätt kavaj, tillverkad av kashmir och silke. För att ha råd med en av dessa historier lär det krävas en italiensk politikers sidoinkomster – kostymen går lös på 40 000 kronor.

Info taget ifrån King.

Och den andra Jackan, Hugo Boss, Behöver nog inte presenteras va? 😉

(Visited 70 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x