57 comments on “Dagens Klocka : Att Köpa En Rolex Submariner

 1. Niiice!

  Jag föll faktiskt för denna av någon anledning:

  http://www.ginault.com/en/images/rolex-submariner/rolex-submariner-116613ln/rolex-submariner-116613ln-02.jpg

  Dock så är den i stål alldeles för lik min Carrera (generellt) men jag håller fullt med i att man inte kan göra ett mer träffsäkert köp som ”första finklocka du kan ha överallt”.

  MEN! Jag har fortfarande en fetare Rolex dykarklocka i tankarna, har för mig den debuterade som James Camerons officiella ur för sina nya äventyr under vatten. Yrar jag? Borde jag googla? Två ja på det…

 2. Bra artikel, har blivit lite sugen på en Sub nu på sista tiden. Men annars en klocka jag tycker kan vara bra som ingångsklocka är såklart Omegas modeller. Har själv haft ett antal, men den jag har kvar nu är bara PO XL, tycker det är väldigt mycket klocka för pengarna. Speciellt om man hittar ett schysst ex för bra pris. De håller också värdet bra (de beggade alltså).

  Är lite osäker på subbarna främst för att man är ju van vid stora klockor nu, skulle kännas skumt att gå från paneraien eller XL till en liten sub, men man kanske vänjer sig.

  Provade några Explorer II innan jag köpte paneraien och den kändes som en tjejklocka..

 3. NJae.. Alltså.. Jag vill säga att det är en vanesak.. Men för MEJ så var det mycket lättare att vänja sej uppåt än nedåt.. Precis som för tjejer 😉

 4. @Micke_j kolla på DSSD, finns också i pvd, som PRO HUNTER, dock svår att få tag på.

 5. Hej Pierre och tack för bra info!

  När jag läser på din blogg och jämför med andra så skriver många om hur man kan lyssna på sekundvisaren för att avslöja en fake rolex från en äkta.

  Jag var och tittade på en Rolex sub 14060M igår med papper och låda, säljs i centrala Bordeaux allt verkar bra, fått se serienumret och jämfört med papepr etc, MEN, när jag sätter klockan mot örat så kan jag höra sekundvisaren ticka, jag tycker pendel har 5 tick per sek etc. men jag kan ändå höra hur sekundvisare rör sig, dock enbart när jag sätter örat emot.

  Olika sidor säger olika saker, tror du att den är fake pga av att jag dovt hör ”tickandet”.

  Stort tack och fortsatt bra dag!

 6. Tjena
  Tackar 🙂

  Jo det är klart du kan höra den.
  Men den ska inte ticka som en vanlig klocka alltså.
  Utan det är just dom där 5 steg i sekunden som du kan höra eller som vissa säger att det låter mer som chuggachuggachugga . Men helt tyst är klockan inte. Du hör pendeln snurra också när du rör klockan, men givetvis inte så mycket som på en fejk klocka.

  Är du osäker så gå till en Rolex återförsäljare och kolla den bara.

 7. Bra artikel! Du kan verkligen din sak när det gäller Rolex. Passar på att fråga. Min Rolex Datejust från 2008 (aldrig servad) tycker jag fortar sig lite för mycket. Jag har inte dragit upp den på säkert 10 där och använder den varje dag och nu ligger den ca 5 min före. Vad är normalt att en rolex fortar sig? Tack för svar

 8. Tackar =)
  5 minuter om dagen är VÄLDIGT mycket. Så det är verkligen dags för en service och avmagnetisering.
  Och även om den inte gick SÅ mycket snabbare så är serviceintervallen runt dom där 5-6 åren ändå. Så det är på tiden oavsett.
  Mvh

 9. Tja igen! Inte 5 min per dag. 5 min på ca 2 veckor, vilket ju som du säger ändå är för mkt. Å andra sidan gått helt perfekt idag.. Det är väl dags för service snart..åtminstone att be urmakaren att rucka den. Ser fram emot att följa dina klockinlägg (mest Rolex om man får önska:))

 10. Tjena Pierre! Tänkte kolla med dig vart man kan lämna in sin Rolex subC för upputsning (ej service)? Måste passa å säga att jag är sjukt tacksam för jobbet du lägger ner på Bloggen! Har följt dig i 4-5 år nu och jag kan inte föreställa mig en dag utan att få läsa din blogg! Grymt bra jobbat!!

 11. Tjena, Egentligen hos vilken seriös urmakare eller smyckessmed som helst. Dom har alla sån putsmaskin.
  Tackar =) Då har du varit med från starten, Men kommenterar nog lite dåligt 😉

  =)

 12. Haha a det kan jag erkänna att jag har…Lovar att bättra mig! Vågar man lita på sånna? Man vll ju ha Rolexputsen! Kanske lika bra å skicka den till Nymans. Dom tar 2200:- tänkte om man kunde komma undan lite billigare.

 13. Har haft den i 3 år å Nymans säger ju att man kan vänta upp till 6-7 år innnan service. Jag funderar på att sälja den och köpa en SubC TT istället, dom är riktigt fräscha!

 14. Då får det bli så! 🙂 Kul å prova nått med guld i! Vad tror du man kan ta för en LNIB från 2010? När man kollar runt så känns det som några tar överpris å några underpris.

 15. Nu ska jag inte ge dej för höga förhoppningar.. Men jag har haft chansen två gånger att köpa en sån för 50-55 tusen… Och har sett att dom begär så mycket som 85 tusen.. Så lägg dej i mitten där då

 16. Jag hjälper en kompis med att köpa en Omega och den kommer att skickas från USA. Hur går man tillväga för att slippa tull? Man skriver ju ner värdet och skickar som gåva men man vill ju samtidigt inte förlora den under fraktens gång! Hur funkar det med försäkring?

 17. Well.. Jag har gjort som så sist att dom skickar klockan för sej.. Skriver att den har varit på service.. Lådan för sej själv med snigelpost.. Och papper/kvitto osv i ett vanligt brev.. Men allt är risky som fan

 18. tjena, skallcåka och kika på en Sea Dweller imorgon och undrar vad jag skall kika extra på? Du nämnde i nåt av dina inlägg att du hade länkar till sidor som hjälper en att tyda siffrorna på boeten? Tack!

 19. Vad kul =) I det stora hela så ska allt kännas rätt. Både klockan och säljaren. Och kolla upp den hos en återförsäljare eller pantbank. Har du tid så kan du ju läsa dessa inlägg för att känna dej lite säkrare

  http://www.sirpierre.se/2010/09/att-kopa-klocka-over-natet-eller-fran-en-privatperson.html

  http://www.sirpierre.se/2010/09/att-kopa-klocka-del-2.html

  Att tyda siffrorna på boetten är bara för att få fram hur gammal klockan är, Men det vet du redan hoppas jag.
  Och för att se dessa siffror så måste du ta av länken.

  http://www.watchstyler.com/pages/Find-the-Age-of-Your-Rolex-Watch.html
  http://www.bobswatches.com/rolex-serial-numbers

 20. Tackar, redan läst dem 🙂 finns Kaplans äkthetsintyg och värdering från 2012 som är verifierat på deras hemsida, för att klockan saknar cert av någon konstig anledning. Den skall vara från 2005.
  Men är det något särskilt man skall tänka på/kika på när man ser den?
  Har ingen stålklocka i dagsläget, så det är nytt för mig….. 🙂
  Säljaren verkar seriös är en relativt ung kille, som skall byta upp sig.

 21. Så bra =) , Ja papper kan tyvärr försvinna dumt nog, Så det behöver inte vara något konstigt där, Kolla bara så att Kaplans intyg är till just den klockan, Ne annars vet jag inte vad du ska tänka på..
  Ja givetvis att du verkligen ska gilla klockan och tycka den passar den, Inte bara köpa för märket eller prisets skull.

 22. Följdfråga angående Sea Dwellern ovan, är Oyster länkarna till Sea Dweller och GMT desamma? fick med en originallänk samt en extra länk som tidigare suttit på en GMT, men fungerar den för Sea Dwellern med? Tack!

 23. Det beror på årsmodellerna.. Skruvarna KAN skilja.. Men jag antar att den extra biten är ifrån samma årtionde iallafall och då ska det passa =)

 24. Jag har en Rolex med keramiska ringen dvs 116610LN till salu om någon är intresserad. =)

 25. Var köper jag en ny sub i stål/guld? Sverige Tyskland England USA eller….
  Har fått ett pris på 10000 euro i Tyskland. Bra eller?

 26. Du menar helt ny då eller? Då är det same same. Enda sättet du kommer billigare undan är om du hittar ett momsfritt land. Rolex VILL hålla samma priser världen över

 27. Jag skulle aldrig köpa av en privatperson, men flera av tyskarna har butiker. Inte certifierade men ändå. Det enda jag är rädd för är att någon försöker prångla ut en fake.Å andra sidan borde de väl vara rädda om sitt anseende. Jag kan ta med min gamla och jämföra med, men jag tycker kvaliteten på de oäkta verkar vara obehagligt hög.
  Många av klockorna är från 2014 och kommer med något de kallar EU-garanti. Är det något som stärker äktheten tycker du? Känner mej som en fyraåring med alla frågor men är tacksam för dina råd/svar.
  Btw tack för en kul blogg.

  Nils

 28. Privatperson eller inte.. Det är fortfarande säljaren som du ska ”köpa” om du inte går till en auktoriserad handlare.

  Nej, I andra länder än Sverige, Speciellt där det kommer mycket utlänningar och shoppar, Så har man råd att blåsa engångskunder. Alla sorts garantier och papper går mycket enklare att förfalska än en klocka. Nej då ingen fara. Bara att fråga.. Det är mycket pengar så själcklart vill man känna sej SÄKER

 29. Hej! Tack för en bra blogg!
  Har bestämt mig för köpa min första riktiga klocka och väljer mellan suben med stål eller 50/50 guld. Är det risk för att den med 50/50 kommer sticka i ögonen på folk? Jobbar som säljare så vill inte ge fel signaler. Vilken tycker du är snyggast? http://www.uret.se/rolex-submariner-svart-stal-o40-mm-p-18556.html
  Går det att få denna billigare hos en handlare? Tänker kan man pruta på alla klockor och ungefär hur mycket?
  Tack på förhand!

 30. Kul att höra =)
  Men.. Det är jättetråkigt att behöva erkänna det.. Men ja.. guld/stål sticker i ögonen på folk.. Speciellt om du är en säljare som har direktkontakt med dina kunder.. Så tråkigt men sant.. Det kommer bara slå dej i nacken med en guld/stål.. Även om jag tycker att en guld/stål med blått är det snyggaste..

  Du kan pruta på det mesta hos dom flesta.. Men en Submariner säljer som glass på sommaren.. Så räkna inte med mycket prutande.

 31. Tjenare! Tack för grym info om Suben! ..fråga, hur mycket mer tycker du, eller ni som kan, man ska betala för en Two-Tone (Blå) årsmodell typ 1992 kontra 2005, alltså den med nyare boett och armband?

 32. Beroende på hur många länkar det sitter på osv givetvis.
  Men ca 150 gram guld (18K) är det på en Submariner.
  Så förr när du gick till Pantbanken med din guld-Rolex så fick du bara för vikten i guld.

 33. Tack för svar, min har enbart guld i mitten av länken. ANtar att det är betydligt mindre då

Kommentera