Dagens Notiser : Rolex Experter

** Nu i Påskas på Custom Motor Show så tyckte jag att jag skulle klä mig ”motsatsen” flashigt jämfört med förra året.
Så ”bara” gula skor,

Senaste Tidens Outfits : Påsk = Gula Sneakers

”enkla” jackor (förutom  en, som inte alls hamnade på varken bild eller video konstigt nog, men jag fick många komplimanger för den iallafall) och istället för guld och diamanter så nöjde jag mig ”bara” med mitt ”vardagshalsband” och icke flashiga Rolex klockor.

Valet av klockor var främst för att jag INTE ville ha min Apple Watch på mig för att NÅGOT har fått flera av mina videos att sluta mitt i, och jag vet inte vad ännu, men eftersom min Apple watch flera gånger om dagen råkar starta kameran på telefonen så misstänker jag att det är just min Apple Watch som har stoppat mina videos när jag håller på med en unboxing.

Så om ni tycker att det är färre Unboxingvideos än vanligt trots dagliga flera  #DagensPaket så är detta 1 av anledningarna, för att när jag väldigt irriterat efter 20 minuters pratande med mig själv ser att telefonen bara har spelat in 2 minuter, ja då gör jag inte om det, då får det vara.

Och jag ville INTE att detta skulle råka hända på Elmia där jag hade planer på att göra så många videos som möjligt.

Visst nu i efterhand så skäms jag över så få views jag har och jag tror på fullaste allvar att jag har de Custom Motor Show 2024 videos med minst antal views på hela youtube..

Men ja, detta var iallafall tankarna kring valet av mina ”icke flashiga” Rolex klockor.

En vardagsklocka och en kvällsklocka när jag ska ut och äta, och så tog jag den svarta bara för att jag inte har haft den på mig på väldigt länge, den duger som en diskret klocka både dag och kväll.

Men diskreta… nej det kan jag verkligen inte kalla det..
Jag har nog aldrig förr (inte på länge iallafall) sett så tydligt att folk har STIRRAT på min handled..
Den ena gången finns till och med på video 😉

Speciellt när jag hade den helt vanliga Rolex Submariner på mig, som visserligen är mångas drömklocka, men det är en klocka som jag på fullaste allvar tror är mer vanligt än en Volvo V70..

Så när jag hade de andra två på mig så tog jag stirrandet lite mer positivt, för det borde då betyda att de har LITE mer intresse av klockor än de vanliga ”investerarna” som såklart känner igen en Rolex Submariner direkt,  och till ett par vänner så tog jag av klockorna och lät dem kolla på dem, och deras fruar, och alla andra vid bordet…
(Det tyckte jag verkligen var riktigt löjligt att alla helt plötsligt ville kolla och känna på min klocka….)

Och med båda klockorna så såg jag de här klassiska ”Jag är expert och ska se om klockan är äkta” testerna, ena gången så sa jag sarkastiskt ”ska du inte snurra på kransen med och lyssna? ;)”, vilket han då gjorde.. och då förstod jag att han inte var sarkastisk..

Så då frågade jag ”Så kunde du se om den var falsk eller inte?”
vilket han då antagligen hörde som ”Ja jag erkänner den är falsk” för att hans ögon verkligen lös upp som helljus och han öppnade upp sig helt!
Som om hans expertis helt hade fel och att han nyss hade undersökt världens bästa kopia någonsin! Detta var verkligen jackpott för honom!
Han berättade om sina klockor som är ”Super clones” eller vad han nu sa osv osv osv.

Jag lyssnade inte så noga för att jag förstod ju att han trodde något helt annat än vad jag menade..

Då sa jag igen mycket mer tydligt och allvarligt att ”klart som fan att mina klockor  är äkta, det ser du väl klart och tydligt om du nu är sån expert?”

Och då kom det här klassiska säljsnacket som de har lärt sig i Turkiet.

”Mina super clones 1:1 kan inte vem som helst köpa, de köps via tillförlitliga handlare bla bla bla hemliga forum bla bla bla vem som helst får inte köpa dessa klockor bla bla bla garanti osv osv”

Jag sa då att dessa väldigt bra kopior görs enbart för att lura någon resell-köpare att de är äkta, och få honom att betala MER än vad än en äkta Rolex kostar.

Nej så var det ju absolut inte, han köper dem bara för sig själv och ser absolut ingen anledning till att betala överpris när han kan få en EXAKT likadan klocka för 15 000 kr osv osv osv.

Han påstod nu ännu djupare att klockorna är EXAKT som de äkta, INGEN kan se någon skillnad alls, de tickar i samma Hertz osv osv osv

Jag sa igen att dessa klockor tillverkas enbart för att lura någon stackare.
Det ville han inte riktigt lyssna på.

Han visade mig bilder på sina klockor han hade köpt via dessa hemliga forum och hemsidor, och när jag då frågade honom varför han köper lådorna till klockorna också, då hade han inget svar på det..

För att om du köper en falsk klocka som ska vara så prisvärd som möjligt, du vill ha klockan så bra som möjligt, så rätt som möjligt, för ”rätt” pris istället för Rolex priser, varför lägger man då pengar på låda och papper också?

Om du nu inte alls köper klockan för ”Rolex lyxen” eller för att lura någon, vad ska du med lådorna till?

”Nej men de kostar inte så mycket extra”

”Okej, men du kan alltså köpa den falska klockan utan dessa falska lådor och papper, varför lägger man pengar på det om man inte tänker sälja klockan och lura någon att den är äkta?”

Om nu det viktigaste är att spara sina pengar och köpa en så prisvärd klocka som möjligt.

”Men det ser fint ut där hemma”

Och där så bara tittade jag på honom besviket så förstod han att samtalet var slut där.

Poängen med detta inlägg är att upplysa er om detta gamla inlägget som jag uppdaterat ofta med fler videos där folk jämför Rolex klockor, äkta vs fake, fake vs ”super clone 1:1 megahype turbo drome miss universe” fake osv osv.

Guide : Hur du skiljer en äkta Rolex ifrån en kopia

Och ja det är skrämmande likt allt för många gånger..

Så jag säger det igen.

Köp ENBART via auktoriserade återförsäljare!
Oavsett vad ni ska köpa!

 

OBS

Dag 3 med Rolex nr 3 så insåg jag ju att denna självutnämnda Rolex expert som kunde allt om Rolex kopior och kunde själv se skillnaden på dessa supermegahypewonderclone klockor som INGEN ANNAN I HELA VÄRLDEN kunde se var fejk, ja det var ju tydligt att hans ”erfarenhet” var BARA av kopior..

Han kunde nog räkna på en hand hur många äkta Rolex han har känt på i hela sitt liv, och 3 av dem var mina.

Så lita inte på någon.
Köp ENBART via auktoriserade återförsäljare.
Och ja jag vill säga att ni inte ens kan lita på alla dem världen över, för att precis som med skor och bilar så finns det resellers och falska människor där med.

JAG däremot kan varmt rekommendera er att gå till Bergströms Ur i Malmö. 

 

** Visst är det så roligt att 99,99% av fallen när man hör dessa experter prata om bilar, klockor osv osv osv så har de pinsamt lite egen erfarenhet.
Det är OFTA jag stöter på folk som snackar som om de har kört Formel 1 i 10 år och konstruerat motorer i 30 år, och så är det snabbaste de har ÅKT i en gammal Civic Type-R…
Och bilen de själva äger är en gammal 318 BMW där 27 olika ägare har backat mätaren inför varje besiktning av bilen.

(Visited 55 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
John A

Om man inte är ute efter ”Rolex lyxen” men köper box till en kopia, då är man fan hjärndöd. Att sen stå och argumentera för fejks, man blir fan mållös.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x