Dagens Notiser : En av anledningarna till varför jag slutade köpa skor från USA

** Förr så var det ju mitt ENDA sätt att få tag på de skor jag ville ha, främst för att Nike Europa tyckte att ingen med större fötter än 45 är värd att leva i Europa (ja vi är där igen).

Så då var mitt enda sätt att få tag på Air Jordans och Nike Basketskor att köpa dem från USA och få dem skickade till Sverige.

(Den enda gången jag skulle ha skor från Adidas så blev det extremt mycket dyrare eftersom de vägrade skicka till Sverige och jag fick hyra en adress i USA, skicka skorna dit, och sen få ett annat bolag att hämta skorna där och sen skicka dem vidare till Sverige… )

Då var dollarn billigare (vår svenska krona var inte lika värdelös) och ändå så brukade jag säga att skorna kostar mig dubbelt upp här hemma än vad de kostade i USA.

Skorna hade ett lägre pris allmänt i USA än i Europa, men sen så kom det taxes i USA, trots att skorna skulle till Sverige, vissa butiker var så fula att frakten kostade en procent av skorna, så ett par billiga skor som vägde lika mycket var billigare att frakta än ett par lika tunga men dyrare skor…

Sen då tull och moms, som vissa har sluppit ibland men som jag ALLTID har åkt på.

Sen äntligen så fick jag god kontakt med FootStreet i Malmö som då tog hem 1 par i min storlek för varje släpp.

När de inte fick sälja Air Jordans längre så hade jag god kontakt med SoleStory.se

När de inte fick sälja Air Jordans längre (de har börjat med två par Air Jordan 1 Low nu!! Gott tecken!!) så var det enbart via raffles hos Sneakers ´n Stuff som gällde, så ja, det blir svårare och svårare att köpa skor.

Raffles via Nikes egna SNKRS app är väl knappt värt att nämna.

Och sen så försöker jag via Raffles på alla möjliga ställen runt om i Europa, men det är sällan det lönar sig, och oftast dyrare än resellpriserna i USA.

Så för att komma till poängen, jag gillar verkligen Jordan Air Ship, en modell som Nike verkligen verkar bry sig om, som ingen annan verkar bry sig om, som hamnar på REA, har låga resellpriser osv osv, förutom i min storlek.

Och tyvärr så säljer inte SNS allt som de får hem till svenska marknaden, som de silvriga Air Jordan 1 som släpptes igår..

Så nu gav jag mig på att köpa 2 par Jordan Air Ship på två sätt som jag inte vill egentligen.
Dels för att se om det verkligen är billigare att köpa via resellers eller inte, och dels för att varken Nike eller SNS sålde dessa i Sverige.

Så det blev
1 par via resellsida
1 par via auktoriserad återförsäljare i USA

En sak som är väldigt störigt med StockX är att trots att jag är inloggad med adress i Europa, så ser jag jag USA priser..

Jag la ett okej bud på samma par skor både på StockX och GOAT.
Hos GOAT så tar de pengarna i förskott, håller dem i X antal dagar (du väljer hur länge ditt bud ska vara aktivt) och hos StockX så ska du bara verifiera med BankID.

Jag la bud på 10 dollar över retailpris, eftersom skorna säljs billigare än så.
Retailpriset är 140 usd, mitt bud var 150 usd, under minst en veckas tid så såldes flera par mellan 140-150 usd, men inte till mig..

Till sist i Påskas så får jag ett mail om att jag har gjort ett köp hos StockX, hur det går med mina pengar hos GOAT vet jag faktiskt inte.

Ordern gick igenom den 31 Mars, skorna kom hem idag den 11 April, så det där med en veckas leveranstid stämmer inte längre.

12 dagar där alltså.

Video kommer.

Och idag samma dag så fick jag en räkning från FedEx om det paret som jag fick hem i Fredags, den 5 April.

Det paret ”vann” jag en raffle på den 23 Mars, det tog nog 10 dagar innan jag fick mailet med spårningsnummer, och så kom de hem till mig då den 5e, så totalt 14 dagar efter de betalades, och nu ytterligare en vecka senare så kom räkningen på tull och moms.

Nu SKA det vara så att vi från Europa köper ifrån andra i Europa när vi numera köper från StockX och GOAT, så allt vi betalar där på sidan direkt ska vara allt totalt, men det återstår att se om en vecka eller så antar jag.

Så, båda paren kostar 140 usd

Via StockX så blev extra avgifterna 9,75 Euro Processing fee och 19,95 euro frakt.

Och då 10 euro till någon reseller…
Så via StockX så blev det än så länge 183,94 euro.

Än så länge… men det SKA vara allt.

Via A Ma Maniére, som är direkt huvudkällan, som till och med släppte dem några dagar tidigare än Nike, så kostade dem 140 USD (nästan same same som Euro) och A Ma Maniére som jag inte gillar just för att de är själva resellers tog 40 usd i frakt.

I svenska kronor så blev det 1955 kr.

Och nu då räkningen från FedEx…

Ytterligare 616 kr, dessa 140 usd skor kostade mig alltså totalt 2571 kronor...

Så när jag säger i nästan varje sneaker unboxingvideo numera, främst pga de höga svenska priserna, så ja, (oh vad detta tar emot att skriva…) det blir billigare via resellers idag…

Ett par Jordan Air Ship (när de väl släpps här hemma) kostar cirka 1800 kr,


sen tar SNS 100 kr i frakt, så vi kan säga 1900 kr.

Jag brukar säga att Jordan Air Ship kostar vad Air Jordan 1 Retro BRUKADE kosta, men nej, de billigare 140 usd skorna är dyrare än vad Air Jordan 1 Retro brukade kosta (Cirka 1700 kr för High och 1100 kr för Mids)

Idag kostar ett par Air Jordan 1 oftast 2300 kr

(+ 100 kr frakt från SNS)
Så oftast då alltså 2400 kr (ja jag avrundar uppåt med 1 kr)

Och de andra Air Jordan Retro modellerna är uppe i cirka 2600 kr,

för vanliga par, ”Speciella” Editions osv är dyrare.

Skorna som under många år kostade 2250 kr, innan resellers och resell-köpare gladeligen betalade överpriser.

Så nu när resellers är mer desperata och nöjer sig med att tjäna 100 kr…… så är det lättare för oss på flera sätt att köpa skor.

De säljer inte slut omänskligt snabbt längre och för oss stackars svenskar så är det billigare att köpa via resell-sidor (IBLAND!) än via auktoriserade återförsäljare..

Jag var inte särskilt glad över mina 140 usd A Ma Maniere x Jordan Air Ship PE SP “Green Stone” allmänt innan.

Speciellt inte när de kostade mig 1955 kr.
Och ABSOLUT INTE när de nu till sist kostade mig 2571 kr!!

Nu pga av vår dåliga krona så är inte 140 usd x7 = 980 kr..
Det är inte ens x10 = 1400 kr.
140 USD idag är 1 507 kr…

Så att få hem skorna kostade mig 1064 kronor…
Mer än vad skorna borde kosta..

Och de ”billigare” skorna som jag köpte via resellsidan StockX, om jag vill sälja dem direkt oanvända så förlorar jag bara 77 euro…
Eller om jag får 77 euro för dem, vilket ändå är same same, jag får alltså hälften än vad jag betalade för dem för att ”ingen” bryr sig om Jordan Air Ship.

Ni såg ju dem gula och gröna som var på REA hos SNS som jag tipsade om så mycket så att jag tjatade om det!

Där på bilden ovan så ser ni allt jag någonsin har köpt via StockX.

De låga Air Jordan 13 släpptes inte i Europa.

De rosa Air Max 90 ”råkade” jag köpa två par utav,

Så ett par för dyrt resell och ett par för retail + frakt, vilket gjorde att skorna kostade mig verkligen onödigt mycket.
Och det paret från StockX ligger fortfarande kvar i låda.

 

STOCKX vs GOAT vs EBAY: Where Is The BEST Place To Buy SNEAKERS in 2024?!

I USA så kostar ett par Air Jordan 1 Retro High 180 usd
och ett par andra Air Jordan Retros kostar oftast 200 usd, ibland 210 och någon enstaka gång 225 usd och då tycker amerikanarna att det priset är helt tokigt högt!

 

OBS! Det verkar som om att jag gnäller på att SNS tar 100 kr i frakt.
Detta började dem med för att de fega resellers köpte skorna, försökte sälja dem under den månaden som de hade öppet köp, och om de inte fick sålt dem så skickade de skorna tillbaka till SNS och fick sina pengar tillbaka, och SNS hade plötsligt en massa skor som ingen kollade efter längre…

Så jag förstår absolut att de tar betalat 100 kr för frakten, jag tycker bara att vi stammisar som aldrig någonsin har skickat tillbaka något borde slippa den kostnaden.

Jag är ju alltid inloggad på mitt konto när jag beställer skor ju så det är lätt att göra att stammisar får fri frakt.

 

För er som tror att det bara är att köpa de skor man vill ha, det är verkligen varken lätt eller billigt att köpa skor, och det är MYCKET EXTRA svårt om man vill ha storlek 46.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x