Old Money : Luxury Fashion Is For Broke People

** Jag har verkligen aldrig tyckt om stora loggor på kläder, ja inte ens på bilar, bland det första jag gör på en bil är att ta bort alla emblem som jag kan.
Jag köpte 2 snygga Polo-shirt med den extra stora Ralph Lauren loggan som de hade på Rugby serien, snygga, sköna, men nej pga den extra stora loggan så kan jag inte använda dem.
Och pga stor text på ALLT numera så har jag fått total avsmak för Hugo Boss, tyvärr.

För ja, det är verkligen så att det är bara folk som vill SE rika ut som köper kläder och annat med stora loggor på, de är bara snäppet bättre än de som köper kopior för att se rika ut tycker jag, nästan iallafall.

Men även om man har vett att köpa märkessaker för att man vill ha kvaliten, så blir det snabbt så smaklöst med stora loggor.
Jag såg en kille (äldre än mig, så en äldre man) på Nyårsafton med en skjorta som absolut såg ut att sitta bra (passform är bland det viktigaste), men som hade en underligt stor CHANEL logga på bröstet.. Alltså större än en handflata.. Så ja, det gjorde det bara väldigt smaklöst.

Jag tycker att man betalar för kvalite, och betalar extra för bra passform, det är det viktigaste när det kommer till kläder, det 3e viktigaste för mig som förr sågs som ”icke klass” är att det ska vara sköna kläder.
Men det är något som måste förklaras, för att folk tror automatiskt att sköna kläder är en mjukisdress från Ullared…
Jag kan tycka att en välsittade kostym absolut är skön att bära.

Varför jag har det som en 3e punkt även om man skulle kunna sätta materialet (det som gör det skönt) som 1a punkten : Kvalite´, så är det enligt mig två olika saker, kvalite´ är enligt mig först och främst hantverket, sömmarna, detaljerna, tanken bakom, osv osv, Inte design, det är ytterligare en annan punkt.

Som gammal gubbe som jag alltid har varit i själen så är det kvalite, som jag nyss förklarade, och sen bra passform, gärna skräddarsytt, som räcker minst 50% för att det ska vara behagligt att bära.
Sen SKÖNT att bära, ja då behövs det skönt material, och där kan det vara en smaksak, jag tycker främst om bomull, Egyptisk bomull osv osv, vissa tycker om Cashmere och Siden, jag gör inte det.

Om vi tar en så enkel sak som strumpor, som ni borde veta nu är ett känsligt ämne för mig.
Där tror de flesta och även jag förr, att ju tunnare strumporna är ju bekvämare är dem att använda, SKÖNA strumpor är så tjocka som möjligt, men jag har lärt mig att skönt att bära handlar inte om stunden du tar dem på dig, utan att de ska vara sköna även efter en lång dag ståendes/gåendes, och då är det en mix av luftiga och ”tjockare” strumpor som är det absolut mest bekväma.

Men ja nu kom jag av mig som vanligt.

Synliga loggor är oftast osmakligt, onödigt stora loggor är absolut bara osmakligt.
Och det är den främsta anledningen till att jag inte alls använder mina Louis Vuitton Monogram väskor längre.

** En anledning till att jag alltid har ogillat stora loggor är pga tänket att jag får ju inte betalt för att göra reklam för företaget, jag är inte sponsrad, jag är ingen vandrande reklampelare.
Det är ännu en anledning till att jag verkligen gillar LES DEUX och deras diskreta II logga.

 

** En till sak jag vill lägga till på punkterna Kvalite och material är att bra kvalite och bra material tål tvättar efter tvättar, och ser mer eller mindre aldrig slitet ut.
”Fast fashion” som H&M, Zara osv, de ser slitna ut efter 5 gångers användande och tvättande..

** Jag tycker att det är bra att ”Old Money” är ”inne” nu, även om det helt går emot vad ”Old Money” innebär.. Det är motsatsen till vad som är ”inne”…

** Jag har ofta en bild i huvudet som jag verkligen gillar men inte hittar igen, där Miljardären Jay-Z står med en massa rappare med stora guldkedjor, och Hay-Z har en liten kedja, för att han behöver verkligen inte visa att han har pengar.

 

** En sak som jag aldrig har förstått, om du lägger allt du äger och har på dyra kläder, väskor, ELLER (inte och) en dyr bil eller klocka, men sen inte har råd med mat eller något annat… vad är poängen då??

Att köpa dyra saker är sånt men gör med ”överflöds-pengar”, inte med nödvändiga pengar, som ska främst gå till boende och mat..
Men ja, så konstiga är folk..

JAG tycker att du köper en dyr klocka när du verkligen har allt annat du behöver i livet redan, och har en massa extra pengar som bara ligger på banken ändå.

** Därför var jag så glad över min Goyard väska, den var en helt perfekt ”Anti flashig” lyxprodukt.

Vad är Goyard?

** JEPP! De som lägger allt de har (inte bara pengar) på att köpa kläder för att synas och se rik ut är oftast människor osäkra på sig själva.

Nu låter det här som om jag helt slår ner på lyxprodukter, så är det verkligen inte, men de människor som lägger ”allt de har” på lyxprodukter för att se rikare ut än vad de är, de är fel och de drar ner glädjen nästan helt för lyxprodukter.

** Vi pratade om detta på Nyårsafton om varför t.e.x Rolex steg i ”andrahandsvärde” under Pandemin, och där var mitt svar att under pandemin så kunde inte folk resa, festa, vara ute och flasha med sina dyra bilar osv, så det lättaste sättet att visa att de var rika var att lägga upp bilder där deras dyra klocka syns i hemmet, så ja folk började desperat betala överpris på klockor som redan är för dyra, allt för att visa att pandemin hade inte drabbat dem och de hade fortfarande pengar.

Och nu när ”allt är som vanligt igen” så sjunker Rolex och Patek Philippe igen, just för att nu har de wannabe-rika andra sätt att visa upp att de är rika, igen.

Och märken som inte alls skriker lyx, som t.e.x Vacheron Constantin, de har varit stabil före, under och efter pandemin.
Och med stabila så menar jag inte att de håller sitt nypris, utan en begagnad Vacheron Constantin har kostat mer eller mindre detsamma under alla år.

Det där med att allt ska antingen öka eller behålla sitt värde, folk som tänker så som jag negativt kallar för ”investerare”, där handlar det ENBART om att kunna flasha utan att det kostar dem något.

Därför imponerar verkligen inte en Porsche eller Ferrari ägare på mig, men kommer en gubbe i en Mercedes CL 65 AMG, då fattar jag att han har pengar på riktigt.

 

** Ja bara det att LVMH aktien har gått ner det senaste året efter ha stigit i flera år, det säger mycket.

** Där är 6 punkter/anledningar till varför Diamanter har gått ner i värde/pris, men det får bli ett annat inlägg.

** Ja Balenciaga är verkligen bara pinsamt skit.
Men det mest pinsamma ”lyxmärke” måste nog vara Philipp Plein.

** Bra video faktiskt, bra ämne.

** Ja det ser verkligen verkligen jättetråkigt ut, men jag gillar att Steve Jobs och Mark Zuckerbergs kläder inte alls är/var så billiga som alla tror.

Ja jag lägger ju minst en timme om dagen på att bara välja vilka skor jag ska ha på mig.
Förr så la jag nog dubbla tiden på att även välja rätt matchande kläder.
Nu kör jag 95% mörkblå Hoodie och vit T-Shirt.

** Jag borde kanske också göra ”Reaction videos” istället för att skriva inlägg som ingen läser… Även om jag tycker att ”Reaction videos” är töntiga.

 

Dagens Vett & Etikett : Vad är ”New Money” och ”Old Money” / ”Quiet Luxury”?

Reacting to Bad Watch Tik Toks (And Some Good Ones…) + Vad räknas som ”Old Money” klockor?

Sign Value: Why Rich People Don’t Buy Luxury

15 Ways Poor People Try to Look Rich

(Visited 30 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Old Money : Luxury Fashion Is For Broke People […]

[…] Old Money : Luxury Fashion Is For Broke People […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x