Dagens Notiser : Aldrig Nöjd

** Jag har så länge jag kan minnas fått ta rätt mycket skit för att jag ”aldrig är nöjd”, och då måste jag förklara till folk hur jag tänker, hur jag fungerar, dra liknelser osv.

Kortfattat, jag tycker alltid att man kan sträva efter mer om man gillar något, alltid sträva efter att ha det bättre.

För mig att vara nöjd, då är man klar med något, så strävar man inte efter mer.
Något som tjejer annars tjatar om, att en kille måste ha mål och ambitioner.. trots att de inte vet vad ordet ambitioner innebär..

Så låt mig först ta en jämförelse.

Om jag äter mat, det är gott, jag blir mätt, jag får frågan om jag vill ha mer,
”Nej tack, jag är nöjd”.
Inget fel där va?

Om jag dejtar en tjej, tycker att allt är bra, hon frågar om vi ska ses igen, jag svarar ”Nej tack, jag är nöjd”.
Då är det jävligt fel va?

Då heter det helt plötsligt ”Nu har du fått som du vill så nu duger jag inte längre?!”.
Trots att det är HON som har fått som hon har velat, varje gång, blivit uppvaktad, utbjuden osv osv, och om jag då tycker att jag inte får ”valuta för pengarna” så kan jag trevligt svara så ”Nej tack, det räcker för mig” eller sarkastiskt säga ”Nej tack, jag är nöjd” just för att pika om klagomål om att jag aldrig är nöjd.

Jag ska dra ett ännu mer opassande exempel på samma spår.
Vi har jättebra sex, jag kommer före henne, hon vill fortsätta, jag svarar ”Nej tack, jag är nöjd”
Då är det jävligt fel va?

Och så backar vi lite.

Tjejen skickar en bild till mig, jag gillar det, ber om mer, får då responsen ”Du är fan aldrig nöjd”.
Wtf!? Ska jag inte vilja ha mer av dig? se mer??

Ett till exempel.

Om en tjej oftast ogillar mig, är sur 350 dagar om året, men en dag i kvartalet så är hon på ”Pierre humör” (tydligen jävligt fel att säga så med).
Hör av sig, skickar bild, jag känner då att jag får passa på när hon är på ”Pierre humör”, smida medans järnet är varmt, passa på med så mycket som möjligt denna unika dag hon är på ”Pierre humör”, och då får man responsen ”Du är fan aldrig nöjd”….

Och så lite mer rumsrena exempel.

Jag är ute och äter, jag tycker om mycket peppar, medans jag pepprar en massa på maten så frågar någon i sällskapet ”Var du inte nöjd med maten? det är jättefint kött ju”.
Ja jag kanske kan kalla det för att vara nöjd med maten för att det var bra kött, rätt grillat, tillfredsställer de flesta, men JAG tycker om mer peppar än andra, så JAG kryddar extra på MIN mat.

Och om jag betalar för något, då ska det väl vara exakt som JAG vill?

Om jag lämnar in en bil för lackering, jag betalar själv för det, lackeraren är nöjd med sitt jobb men jag är inte nöjd, jag tycker absolut att det skulle ha varit bättre, lackeraren säger att det inte KAN bli bättre, ska jag då bara betala och låtsas vara nöjd för att någon annan tycker att jag ska vara nöjd?

Eller om jag får en kostym uppsydd av en skräddare, när jag hämtar den så har jag ett sällskap med mig som tycker att kostymen är JÄTTESNYGG och sitter jättebra på mig!
Men jag tycker att kostymen som jag betalar mina pengar för som är sydd just för att passa enbart mig helt perfekt kunde ha varit lite längre i armarna, då tycker tjejen som INTE har betalat för kostymen ”Du är fan aldrig nöjd, den är hur bra som helst”.

Trots att hon antagligen aldrig någonsin har haft en kostym på sig.
Och de killar hon har träffat innan så har 2 på 100 haft kostym, den ena hade en jobbkostym på sig och den andra en ”off the shelf” kostym från Dressmann, så ja, jämfört med dem så sitter min skräddarsydda kostym jävligt bra, men ska jag vara nöjd för det? När jag tycker att den hade kunnat vara bättre?

Ska jag vara nöjd efter vad ANDRA tycker och efter vad andra har för erfarenheter att jämföra med?
Ska jag vara nöjd och inte vilja ha mer av det jag tycker om?
Ska jag vara nöjd med att bara få det som passar andra när det passar andra?

Ja då säger jag hellre att jag aldrig är nöjd, just för att jag ALLTID strävar efter bättre eller mer av det jag tycker om.

Synd att de flesta (bara kvinnor tror jag) tycker att det är jättefel.

Och jag har lärt mig att vad de menar är antingen att jag är för kräsen, och de är rädda att de inte hade varit tillräckliga för mig, eller att de tycker att jag ska vara nöjd när DE tycker att jag ska vara nöjd.

Och så vill jag avsluta lite trevligare.

Folk som tycker att det är konstigt att man har mer än 1 bil, och frågar då ”Är du inte nöjd med din bil?”.
JAG brukar svara att jag har olika bilar för olika syften, och hade jag bara haft råd och plats så hade jag lätt kunnat ha 100 bilar, för att jag vill ha fler än 100 olika bilar.

Och så ska jag avsluta med den responsfråga som jag svarade med när samtalsämnet var varför jag hade mer än 1 bil.

 

(Visited 40 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
John A

Jag är aldrig nöjd, men jag kan vara glad över det jag har eller uppnått. Och andra sidan så skiter jag ju fullständigt i vad andra tycker om det.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x