Svar från Trygg Hansa angående min trafikolycka

Som väntat så kommer Trygg Hansa att bara leta efter anledningar för att inte ge mig pengar.
Här är deras svar som kom nu en Fredag kväll

 

Personskada 2022-07-14

Vi återkommer med anledning till tidigare kontakter i ärendet.

Vi har fått in journaler från Region Skåne (Malmö, Lund och Orup m m). Du kan läsa på Mina sidor. Vi har inte fått från övriga korttidsboenden så vi skickar påminnelse.

Jämkning Enligt 12§ Trafikskadelagen och 6 kap 1§ Skadeståndslagen kan trafikskadersättning med anledning av personskada jämkas (minskas) om den skadelidande själv uppsåtligen eller genom grov vårdslöshet har medverkat till skadan.

Ersättning till förare som gjort sig skyldig till rattfylleri eller grovt rattfylleri kan även jämkas om föraren genom vårdslöshet har medverkat till skadan. Vi bedömer att det i polisens utredning framkommer, genom förhör av vittnen och annan bevisning, att du framfört bilen i mycket hög fart. Bilen har inte airbag. Fotografier på bilen visar på omfattande skador.

Du skadas allvarligt i olyckan med hjärnblödningar, multipla frakturer, blödning i lungorna samt en ögonskada. Du har behövt genomgå flertalet operationer och du kommer troligen få bestående men.

Du har med ditt handlande orsakat stor skada på egen person samt har du också riskerat andra människors liv och hälsa.

Vi bedömer att du genom den höga hastigheten och framförandet av fordonet är grovt vårdslös ur ett skadeståndsrättsligt perspektiv, sett utifrån innehållet i skadeanmälan, polisrapport och övriga kända omständigheter kring händelseförloppet. Och vi finner ingen annan förklaring till omständigheterna kring olyckan än att du varit grovt vårdslös.

Den grova vårdslösheten gör att vi anser att du bidragit till sina personskador och ersättningen för desamma ska jämkas till hälften enligt gällande praxis.

 

· Ideell ersättning d v s sveda och värk samt menersättning jämkas.

· Ersättningen för eventuell inkomstförlust jämkas enligt särskilda regler. Du är alltid garanterad 80 % av din inkomst om din inkomst är maximalt 7,5 basbelopp.

· Kostnader för t.ex. läkarvård och mediciner jämkas inte.

Trafikskadenämnden

Jämkningsfrågor ska prövas obligatoriskt i Trafikskadenämnden. Vi bifogar kopia på förslag till nämndspromemoria som sedan ska skickas till Trafikskadenämnden.

Har du synpunkter på promemorian ber vi dig meddela oss dessa skriftligen senast den 24 november 2023. Om du inte har några synpunkter ber vi dig meddela oss detta.

Har vi inte hört något från dig inom angiven tid tolkar vi det som att du inte har några synpunkter och vi kommer då skicka promemorian tillsammans med övriga handlingar i skadeakten till Trafikskadenämnden.

Handläggningstiden i nämnden är för närvarande cirka 4 månader.

Vi meddelar dig yttrandet när vi fått tillbaka ärendet.

Fortsatt handläggning i övrigt Vi undrar hur du mår efter din skada. Meddela oss status i hur du mår och hur det går med dina behandlingar. I journaler nämns t ex att du ska röntga benen och att du ev göra en ny ögonoperation. Något annat?

Skicka in kvitton på fortsatta kostnader. Senast vi betalade var sjukhusvistelsen t o m 24 augusti 2022.

(Visited 355 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
John A

Du har med ditt handlande orsakat stor skada på egen person samt har du också riskerat andra människors liv och hälsa.
Undra HUR det är relevant över huvudtaget??

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x