#RocketBunny86 Update : Fälgarna behövs fixas

** Ja pga att det inte är helt felfritt lätt att köra bil med ögonlapp och pga en Taxichaufför som hade allt för bråttom i en kurva så har jag skrapat mina fälgar på ena sidan, och jag ville ta tag i detta nu inför Vallåkra som är till helgen.

Jag började kolla upp detta i Mars månad redan, men ja tiden går och det var ju ett väldans projekt.

Tanken var att låta bilen hänga på en lift hos MT Auto medans han är på semester, och då låta hjulen fixas i lugn och ro, men han hade ingen ledig lift under semestern, så jag började kolla runt om jag kunde låna hjul av någon, att bara ha bilen ståendes på.

Och ja så med lite projekterande så hade jag en lösning på det.
Så jag skulle köra till en vän som bor en halvtimme ifrån mig cirka, låna hans skåpbil, köra till Landskrona och låna ett set vinterhjul, köra tillbaka till vännen, projektera där med domkraft och byta till vinterhjul, låta bilen stå där på dessa lånade vinterhjul, köra till Fälgfixarna i Helsingborg, låta dem fixa fälgarna, så min rutt skulle alltså se ut såhär

Malmö – Staffanstorp – Landskrona – Staffanstorp – Helsingborg – Staffanstorp – Malmö

Och sen när hjulen var klara så

Malmö – Staffanstorp – Helsingborg – Staffanstorp – Landskrona – Staffanstorp – Malmö

En hel del att köra alltså..

Men killen som skulle låna mig vinterhjulen sålde bilen och hjulen…
Okej..

Så nu var tanken att köra och köpa pallbockar, för ett par tusen kronor, för att de ska användas en gång..
Köra till vännen i Staffanstorp, låna hans lift bla bla bla.

Så Malmö – Köpa pallbockar – Staffanstorp – Helsingborg – Staffanstorp – Malmö.
Och sen när de var klara så

Malmö – Staffanstorp (låna skåpbilen där) – Helsingborg – Staffanstorp – Malmö

Så någon tusing i bränsle, några timmar i bilen och ett par tusen på pallbockar som skulle användas en gångs..

Det blir lite väl mycket projekt och pengar..

Ja då får jag helt enkelt lämna hjulen till dem i Malmö som har fixat dessa och andra hjul åt mig förr, anledningen till att jag inte ville lämna bilen där igen var för att de röker inne på verkstaden och min bil STANK rök länge efter den hade varit där ett dygn eller så.

Så det blir samma runda fram och tillbaka fast till Malmö istället för Helsingborg

Så Malmö – Staffanstorp – Malmö – Staffanstorp – Malmö

Och när hjulen är klara så
Malmö – Staffanstorp – Malmö – Staffanstorp – Malmö.

Ja det verkar ju lättare, billigare iallafall.

Grejen var bara att de i Malmö hade semester tills nu Måndagen den 14 Augusti…
Tajt med tid..
Men de känner mig, ägaren där bor vid mina föräldrar, jag har lämnat en hel del fälgar åt dem, problemet är det där med att jag ABSOLUT INTE vill ställa min bil där.

Men ja vilket som, så för ett par dagar sedan så mailar jag dem, både via deras hemsida och Facebook, skickar bilder osv, skriver att jag måste ha dem allra senast nu på Fredag, lämnar telefonnummer bla bla bla.

Måndag eftermiddag så ringer jag till dem för att jag har ännu inte fått respons någonstans eller ett samtal.

Nej han hade inte sett mina mail,
Ja det blir tajt med tiden bla bla, men om jag kunde lämna dem Tisdag 09:00 så kunde han lösa det tills Fredag eftermiddag.

Toppen!
DIREKT efter jag avslutar det samtalet så ringer en god gammal vän som inte har sett mig sedan han besökte mig på sjukhuset, han var jätteförvånad över att jag körde bil redan osv (han hade kört förbi mig), då kommer jag på att han har ju en Verkstad VÄLDIGT nära mig!!

Perfekt lösning ju! Och jag fick låna hans lift i ett par dagar! GRYMT!!

Jag kör dit, får lånebil, min vän kommer från Staffanstorp och lastar in hjulen i bilen, allt löste sig väldigt smidigt helt plötsligt allt tack vare goda vänner!

Jag var så ivrig över att lämna hjulen nu Tisdag morgon så jag sov inget alls under natten, och ringde min vän direkt på morgonen för att kolla så att han verkligen hade tid att köra och lämna hjulen med mig i Malmö på morgonen.

Vi åker dit, jag var där en stund innan och pratar med ägaren/han som fixar hjulen.
Jag är där nog 30-40 minuter innan vännen kommer med hjulen.
Han kommer med dem, vi lastar av, han som ska laga dem sätter dem en och en i balanseringmaskinen för att verkligen fastställa så att de bara behöver lackas och inte lagas, han blev förvånad över hur bra de var =)

”Så hur vill du betala?”

Ja jag betalar hur du vill, kontanter funkar bra för mig.

Och där kommer det, ”kompispris” nu är alltså 400% dyrare än förr…
Och 500 kr dyrare per hjul än det förra ”listpriset”..

Så jag blev helt paff.. och frågade vad det då skulle kosta om en ”vanlig person” kom in med dessa hjul..
Då skulle en omlackering av hjulen kosta mer än vad 18 tums Rota fälgar kostar helt nya..

Visst att ”allt har blivit dyrare”, men komigen..

Så nej, då struntar jag i det sa jag.
Istället för att han då ska fatta att han förlorar en kund på sitt nya påhittade pris så berättar han om de nya dyra elpriserna osv osv osv osv medans vi lastar in hjulen i bilen igen…

400% ökning.. Och förlorade en kund.. och tjänade inte en enda krona på mig istället..

När jag står utanför honom så ringer jag till Fälgfixarna ändå i Helsingborg, nu är ju ändå hjulen lastade i vännens skåpbil, men ja som väntat så sa de att det blir väldigt väldigt svårt att lova att de är klara Fredag eftermiddag.

Efter det så kör jag till Citydäck i Malmö, som är dyrare än Fälgfixarna.
Som vill ha 1750 per hjul om däcken är av och 2050 per hjul om däcken är på..
Så en däckfirma som ska göra ett jobb på ett par hjul tar alltså 300 kr per hjul för att kränga av och på ett däck….

Men vilket som, de hade inte tid att ta emot hjulen ens på minst två veckor…

Så gott folk, jag kommer att köra med skrapade fälgar till Vallåkra..
Eller så kör jag dit med min #JDMCorvette, det ”tråkiga” med den är bara att ingen fattar hur speciell den är om det inte står en original Corvette C4 precis sidan om.

Så nej, jag körde tillbaka till vännens garage, där hans lift inte alls är anpassad för så låga bilar som min, så som vanligt så tog det en timme för att få upp bilen på liften och en timme för att få ner bilen från liften.

Och jag slösade en natts sömn och mycket tid från två vänner på detta..

Och ja jag har ibland tänkt på att bara köpa nya hjul istället, men jag gillar dessa och jag vet inte exakt vad jag ska ha för bredd och ET på nya fälgar, för att om jag lägger pengar på nya fälgar trots att jag redan har snygga fälgar så ska jag ABSOLUT se till så jag får plats med bredare framdäck på dem då!

 

(Visited 8 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x