Ranking Every Lamborghini Diablo!

** Ja först och främst pga namnet så har jag alltid ogillat denna modellen, och sen när man första gången körde en.. och tankarna var främst ”Hur extremt dålig var Countach om denna är MYCKET bättre!?”

Och sen så var bilen fulare live än på bild också..
Där var 2 st då, den ena utan vinge och såg ut att vara formad som en liggande triangel (väldigt bred bak och allt för smal fram) och den andra hade en vinge som såg ut som en ”Biltema-vinge”, även om jag inte tror att Biltema någonsin har sålt kolfibervingar i ”STCC look” men ni förstår nog vad jag menar.

Så nej det var inte alls tilltalande.
Och vännen som då skulle köpa en sådan bil var ALLT för imponerad av precis allt, så det gav mig också lite negativ bild av det.
Och sen då kostnaderna osv osv osv, nej det var inget tilltalande alls.

Sen ett par år senare så minns jag när jag såg en Orange GT (Jag har för mig att det var en GTR men vi säger GT för att inte överdriva) live för första gången..

Det var första gången jag såg något positivt om modellen..
Där blev jag imponerad, och kollade på den mycket och länge.

Då började jag vara lite mer neutral till alla provkörningar man såg osv, jag minns en provkörning med Fifth Gear Vicki som inte var så dålig

Men sen var det fortfarande allt för mycket som gav mig total avsmak för modellen, alla dåliga musikvideos och ABSOLUT denna filmscen som alla hyllar så mycket!

Urk..

Sen tog det MINST 10 år till och en ny Lamborghini-toppmodell och ett par provkörningar innan jag började tänka att ”Hmm… det är lite väl mycket AUDI över detta, så den sista Italienska Lamborghinin var alltså Diablo?”, och där började jag nörda in mig i modellen och alla de unika specialmodellerna osv osv, och såg absolut att där var vissa tilltalande versioner.

Men nej, absolut inget för mig, inte ens då jag blev erbjuden att köpa en för ”under 700 000 kr”, jag frågade inte ens vad priset var, och varför priset var ”Under 700 000 kr” var för att Porschen som jag var där för att eventuellt köpa kostade de där 700 000+ kronorna, och Lambon var alltså billigare och ”mycket coolare” enligt säljaren som mycket tydligt hade svårt för att få sålt bilen.

Så nej, där är allt för få saker som jag gillar med bilen, och de versioner som jag gillar kostar allt för mycket, men nej, namnet gör att jag inte skulle köpa en sådan Lamborghini.

https://www.supercars.net/blog/all-brands/lamborghini/lamborghini-diablo/

https://www.topgear.com/car-news/supercars/here-are-10-lamborghini-diablo-special-editions

https://www.lambocars.com/lamborghini-models-hub/lamborghini-diablo/

https://www.autoevolution.com/lamborghini/diablo/

https://www.lamborghiniregistry.com/lamborghini-models/diablo

https://www.lamborghini.com/en-en/history/diablo

Nej det är nog bara GT och GTR som jag gillar

 

Dagens Köpguide : Lamborghini Diablo

 

(Visited 6 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x