Dagens Notiser : ÖgonOperationen

Ännu en gång verkligen ett stort tack för all omtanke och alla frågor, så jag tänkte att jag kan lika gärna svara här också.

I det stora hela så gick det inte riktigt som väntat men jag lever iallafall och ögat rör på sig nu =)

Kortfattat så är operationen mer ovanlig än jag trodde och mitt fall var verkligen extra svårt, läkaren själv sa en massa under och efter operationen som jag inte riktigt hängde med på, men han sa något i stil med ”Ja jag sa ju innan att din operation är som en 1 på 50 000, nu kan du nog lägga till två nollor på det”.

Här är hans kortfattade anteckningar i 1177

 

Så det var ju bra att jag tjatade mig till att få göra operationen vaken, för att han märkte ju under operationen att det var värre än väntat och fick göra om det hela direkt, så det blev liksom två operationer i 1.

Och som väntat så tog inte bedövningen förrän i slutet, som jag sa till dem flera gånger innan, så ja, oavsett hur förberedd jag var inför operationen och helt inställd på att det skulle vara jobbigt, så var det värre än så… Jag kände ALLT!
Hur han skar i ögat, när han sydde på flera ställen i ögat, ja jag kände allt och det sa han också sen att ”På 1 av 3 så tar bedövningen lång tid att verka”.

Jag tål MYCKET! men detta var jobbigt.

Läkaren sa till de andra i rummet ”Oj vad det rinner mycket rött”, för att inte säga ordet blod.

Vill ni se äckliga bilder så klicka nedan.

Ja jag ser suddigt och fortfarande dubbelt, men ögat rör på sig så jag bör i framtiden se mer normal ut när man ser på mig iallafall.

Detta var igår innan jag åkte hem, ett par timmar efter operationen

Senare samma dag

Kvällen

Och ja, natten var ju inte helt toppen, det blödde rätt mycket under natten så jag trodde att jag hade råkat dra upp stygn eller något.

Och likaså nu under dagen, såhär ser jag ut nyduschad och precis torkat bort allt blod jag kunde

 

Och i samtalet ett par timmar efter operationen igår så var där flera saker som inte stämde tyckte läkaren, men vi vet först om 6 veckor hur resultatet blev.

Så ja, idag gnäller jag lite.

Men men, jag är väldigt tacksam över att jag lyckades övertala dem att operera mig och att jag fick den absolut bästa läkaren att göra operationen, och att han insåg under operationen att det blev fel och att han direkt fick göra om.

Men jobbigt var det och jobbigt är det.
Men det ska bli bra =)

(Visited 55 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
John A

Förhoppningsvis blir det bra.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x