Dagens Notiser : Ögonoperation

** Ja efter mycket tjat så ska jag operera ögat i morgon bitti.

Det är en stor operation, det är en enda läkare i hela Sverige som turnerar runt och gör just dessa operationer, och han ser mitt fall som väldigt svårt.

Det är 4 års väntetid till honom och oavsett väntetid så vill de inte göra operationen förrän 2+ år efter skadan.

Så hur kommer det sig att jag ”redan” ska få genomgå denna operation?

1: Jag har tjatat mig till det, väldigt ivrigt, i 8 månader.
2: Jag har lyckats övertala dem att jag kan gå igenom operationen utan att bli nersövd.

Tydligen så är det ett stort problem i Skåne där vi har allt för få narkosläkare, så det gör att vi har onödig lång väntetid på alla sorts operationer, men jag har visat dem 3 gånger att jag tål mycket och de har samlats ett gäng läkare och haft möte om mig och denna operation 4 gånger, nu för cirka en månad sedan så fick jag bland annat träffa denna väldigt upptagne läkare som ska göra operationen och jag lyckades övertala honom också att jag kan gå igenom detta utan att sövas ner.

Ja det kommer bli jobbigt, mycket jobbigt, i 5-6 timmar som operationen beräknas ta, och sen då 1-2 månader där efter så blir det jobbigt också, men jag har hoppet uppe om att det kommer bli bra.

För er som inte äcklas så kan ni klicka på ”Läs mer” för att läsa om vad som ska göras.

Så anledningen till att mitt öga inte rör sig är för att hjärnan är skadad, signalerna mellan hjärna och öga fungerar inte, och ja hjärnan fungerar inte som den ska.

De har opererat min hjärna och då var jag också vaken, jag minns inget av detta dock.

Så vad de ska göra är att skära upp muskeln som drar in ögat, högermuskeln, och förlänga den.
Sen ska se kapa halva muskeln ovan och halva muskeln under, och skapa en ny vänstermuskel av dessa två halvor.

Ja jag borde ha ställt en massa frågor under alla dessa månader och möten, hur kommer ögat att fungera? Hur kommer det att röra sig? Kommer det bara att vara stilla men iallafall rakt fram? Hur länge måste jag vila innan jag kan börja träna igen? osv osv osv, men jag har inte frågat något alls, jag har BARA tjatat om att de ska operera mig och att det är jättejobbigt för mig att se dubbelt hela tiden.

Detta är inte ”bara” en skelningsoperation, och även de är väldigt tuffa, det är därför de flesta skelögda inte opereras.

Så vi får se hur jag mår de närmsta dagarna, jag har gjort allt för få tidsinställda inlägg här i bloggen vet jag om, men jag har ont om tid konstigt nog och störigt nog mer ont med mina skador sedan efter Elmia och de både håller i sig och vissa har blivit värrre, så jag går lite sämre nu igen osv.

Men men, jag klagar inte, jag är tacksam över att jag lever och jag blev åter igen i veckan ”påmind” om att livet kan sluta väldigt oväntat och enkelt då min gode vän kände att han behövde vila och plötsligt ligger på akuten och ska operera hjärtat.

Så gott folk, njut av livet och visa kärlek till de ni bryr er om.

UPDATE
Läkaren sa idag att denna operation som jag har gjort idag görs bara som mest 10 gånger på ett helt år i hela Sverige.
Bedövningen fungerar inte på 1/3, jag var givetvis en av dessa..

(Visited 42 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x