#CustomMotorShow : Checklista inför Elmia

Jag bad Kooz hjälpa mig med en lista över vad förstagången utställare eller utställare allmänt behöver tänka på, och så skulle jag göra en lista över vad besökare behöver tänka på.
Men det blev varken eller, eller både och, som en lista..

Sen undrar jag om Bilsport själva har någon sådan ”bra att veta” lista för förstagången utställare som de skickar ut via mail.

** Ta bilder själv
Alt be någon ta bilder åt dig.
Nu gäller ju detta utställare såklart, men räkna inte med att Instagramfotografer kommer att ta bra bilder på just din bil, och du vill inte göra som jag, ställa ut din bil och inte ha en enda bild på det….
Så ta bilder själv eller se själv till så att du har en fotograf eller en vän med jobbet att ta bilder åt just dig.

** Ta med dig allt du behöver för att tvätta bilen innan du kör in den och gärna något för att hålla den ren under helgen också.
Jepp det finns folk som inte tänker på sånt konstigt nog…

** Ha med dig någon näring, ja det finns allt möjligt ätbart att köpa där på plats, men du ska inte räkna med att du har tid och ro att gå iväg och äta.
Och tro att du ska kunna ta en bil och köra iväg till ett snabbmatställe utanför Mässan, det är riktigt korkat att tro det, även för en nybörjare, speciellt för en kille som har varit på mässan varje år i typ 20 år… Men ja McDonalds ligger ju nära.. Fågelväg.. Men det McDonald´s besöket kan sluta med att du sitter fast en timme i trafiken sen..

Så onyttiga Pierre har alltid med sig vetebullar, gifflar och kexchoklad, det mättar, ger socker-kick och tar relativt lite plats, ja kanske inte vetebullarna då men det är vad JAG har med mig iallafall.

Du bör också ha med dig något, för att som utställare så blir det oftast att du bara äter frukost på ett fullsatt hotell, så du får rester av flingor och ljummen mjölk, och sen på kvällen så är det fullsatt på alla restauranger, McDonald´s måste man köra till, Kebabstället är stängt sen flera år tillbaka… Så ja, planera dina måltider.
Allra helst så ska du boka bord innan, varje kväll.

** Om du inte har med dig en egen stol så kan du räkna med att du får stå hela helgen.
Så en liten strandstol är kanske inte så snyggt att ha i montern, men det är värt väldigt mycket när man väl har tid att sitta.

** Ja nu låter det ju verkligen som en cliché just från mig, men både som besökare och absolut som utställare, ha med dig extra skor, flera par helst, du kommer att vara på fötterna nästan 5 dygn.
Och jag som besökare brukar alltid ha rekord för flest antal steg på en av dessa dagar.

Och givetvis så vill alla ha snygga skor, men försök prioritera sköna skor, jag vet allt för många korkade människor som har köpt helt nya skor som inte är sköna som de har tänkt ”gå in” under mäss-helgen, det är riktigt riktigt korkat tänkt.

JAG har med mig minst 2 par skor per dag, helst ett par extra utöver det.
Men jag tänker ett par och en outfit dagtid och sen andra skor och kläder kvällstid, men vissa dagar så behöver man/jag byta skor under dagen på mässan.

Förra året så körde jag ”Unmatching” som tema

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir_Pierre (@sirpierre.se)

I år så kommer jag nog bara helt enkelt ta de skor som jag har köpt det senaste året, just för att jag har ju inte hunnit använda mina nya skor.

Så jag ska helt enkelt bara gå igenom mina youtubevideos från April 2022

** Du kommer antagligen att skaka hand med väldigt många människor under helgen.
Jag försöker vanligtvis att undvika detta, men nu när jag verkligen har sett fram emot att få träffa jättemånga igen så kommer jag nog att tag i hand med rekord-många för mig.
Så mitt tips är såklart (som alltid) att ha handsprit med dig.

** Konstigt nog så glömmer jag alltid hur tempen är där inne..
Eller är det helt enkelt olika varmt i olika hallar?
Men kollar jag på tidigare videos så har T-Shirt och tunn jacka funkat bäst för mig.

** Förr så delade något företag ut stora påsar direkt vid ingången, så hade bar man runt på dem hela dagen, samlade kataloger osv osv där, men jag TROR att jag inte har sett det på ett tag, antagligen sedan hela världen sa att allt fel i hela världen är pga svenska plastpåsar.
Så mitt tips är att ta med en egen påse eller väska, bra att samla kataloger i, om man köper något litet, lägga jackan i när man blir varm.

** Detta är ju också en självklarhet, men som konstigt nog bara JAG verkar tänka på år efter år.
Ha en powerbank och en laddare med dig till din mobiltelefon.
Du kommer att ta många bilder hoppas jag, det är långa dagar, och jag vet faktiskt inte vart du skulle kunna ladda din telefon om du är besökare, så powerbank och laddare är mitt råd.

** Öronproppar
Brukar inte behövas, men JAG har alltid det med mig.

 

 

Här är vår live från Facebook

(Visited 16 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x