Dagens Notiser : Ljud från Shunt

** När folk frågar mig om hur jag mår så svarar jag ”Jag klagar inte”, eftersom ”Okej” tolkas som om att man mår skit konstigt nog, jag själv tycker att ”Okej” är just okej, inte dåligt iallafall, sen kan det ju alltid bli bättre.

Men vilket som, jag klagar inte, håller mig positiv och tacksam.
Men tro mig, jag har mycket att klaga över, mycket, hela tiden, både stora och små saker, och när jag nämner flera av de ”små” sakerna till läkarna så säger de helt enkelt att jag får vänja mig vid det.
Men, jag har varit hemma och rätt aktiv i ett par månader nu, och har ännu inte vant mig.
Så ett av dessa små men ändå väldigt störiga nya problem är ljudet från min Shunt.
När jag reser mig upp eller gör något ansträngande så hör jag hur den pumpar, och det pumpandet låter som en insekt gräver i min skalle, och jag absolut HATAR insekter! Det är verkligen en fobi för mig, speciellt om en insekt skulle krypa in i örat eller så.
Och det ljudet hör jag flera gånger om dagen.
Värst är OM jag skulle lyckas somna och lägga mig på högersidan, jag vet inte om det är för att jag då klämmer örat mot shunten eller om jag råkar klämma åt slangen och det är det som låter mer, men det ljudet är VERKLIGEN som om jag hade en geting inne i örat!
Så ja, inget allvarligt problem, jag får tyvärr vänja mig, men det är sjukt sjukt störigt och jobbigt!

Så om det är någon som läser detta inlägg för att ni har googlat om ljud ifrån Shunt så är det tyvärr såhär.
Och det är nog olika från operation till operation, det kan mycket väl vara så att det låter mer i i min skalle för att min skalle inte är hel längre.

Men ja, det ljud ni hör är shunten/ventilen som jobbar och vätskan som pumpas i slangen.
Och ja tyvärr så låter det som en insekt i skallen..

Jag har ingen lösning på det, så jag säger som läkarna säger, ni får vänja er vid det..

(Visited 3 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x