Dagens Notiser : Var är mina mediciner?

Alltså det har blivit så sjukt mycket ”fel” med min sjukvård att jag på fullaste allvar borde skriva en bok om det, men ja jag minns ju knappt något, så därför skriver jag detta här nu så att jag ska minnas det vid behov.

** Jag valde ju själv att helt sluta med Morfin, trots att jag inte fick, men det är fortfarande en massa andra mediciner som jag ska ta dagligen.
Men, den medicinen tog jag kanske i två dagar efter jag kom hem, om ens det, jag hade en ”Vecko-dosering” så när de var slut där så brydde jag mig inte bara.
Men igår och idag så har jag känt att jag faktiskt behöver ett par olika mediciner, jag vill verkligen inte klaga och gränsen för behovet har kommit just för att jag äntligen har varit social med vänner och haft trevligt =)

Och tyvärr så har mina Citodon igår och idag inte hjälpt något alls, så ja jag behövde mer än så, så mamma körde mig till Apoteket nu ikväll för att hämta ut mina mediciner.
Men…. Då står allt som ”Utsatt”.

Jag förstår inget, killen som jobbar på Apoteket blir väldigt fundersam, och sen så inser han att någon har gjort fel.

Så!

1: När jag skrev ut mig ifrån Orupsjukhuset så självklart så ska läkaren där ha skrivit recept på all medicinering som jag behöver.
Det har de inte gjort.

2: Den stående medicin som jag har haft i MINST 10 år (Allergitabletter, Astmamedicin osv) är borta.

3: 80 mediciner står som ”Utsatt”!

Högkostnadsskydd: 75%

 

Så då är det som såhär insåg killen på Apoteket.


Någon läkare som har fyllt på mitt recept har gjort ett väldigt konstigt fel, som han själv aldrig har varit med om.

Denna läkare har fyllt på med det som behövdes, men i vanliga fall så har alla recept ett utgångsdatum ett år senare, runt det iallafall, denna läkaren har satt utgångsdatum på den medicin hon skrev ut och ALL annan medicin också, två veckor senare!


Så där är huvudproblemet.
Men som ni ser så var detta ett par månader sedan..
Jag har varit på flera olika sjukhus sedan dess..
Och Orup sjukhuset där jag var senast ska ju ABSOLUT ha skrivit ut recept på alla mediciner som de anser att jag ska ta.

Så nu när jag verkligen behöver bland annat smärtstillande en Söndagskväll, så är där INGET jag kan göra…
Och min främste tanke är åter IGEN, tänk på de som är för skadade för att ens prata, tänka, som är senila, eller som inte kan svenska..
De som inte har ork för något..
De som inte vågar yttra sig..
Hur skulle de ha klarat även detta problem?

Läkaren på min vårdcentral som jag nu ska vända mig till hädanefter har ju inte ens tid att träffa mig förrän i mitten av Januari… Om 6 veckor..

Självklart så löser JAG detta genom att ringa och skriva på Vårdcentralen i morgon, men jag tänker på andra som är i sämre skick eller det skick som vården RÄKNADE med att jag skulle vara i nu!
Och även om jag har gjort otroliga framsteg så är jag ju fortfarande långt ifrån okej, och det vet ju Orup absolut om!

Detta är så extremt dåligt!

** På 5e stället jag var på (där denna läkaren har gjort detta misstag) så sa de att jag skulle betala för mina mediciner själv.
Jaja okej, oväntat men så kan det vara.
De frågade mig om jag var okej med detta…
Redan då så vill jag minns att jag tänkte att det var en konstig fråga…
Vad är mitt alternativ liksom?

Vilket som, så dagen efter så kommer de med en stor plastpåse full med mediciner.
Jag tyckte att det var väldans stor påse men så vet jag ju inte hur många olika mediciner, hur stora förpackningarna är osv, så jag brydde inte mig om detta.

Nästa ställe hamnade jag på kort därefter, jag hade med mig denna stora påse men där så sa de att medicinen ingår i det jag betalar för att ligga där.
Okej, bra.
Ett tag efter i något samtal så fick jag veta att de tar inte ens medicinen från min påse, utan det får jag av dem direkt, toppen.
Det jobbiga där var bara att jag fick bara Alvedon som smärtstillande, trots att jag hade med mig egna Morfin (just det, därför det ämnet med påsen kom upp då).
Det var helt helt fel av dem och det fick de rättat sen.
Och sjukhusen som jag har varit på därefter kunde inte alls alls förstå hur de inte tydligt har läst alla smärtstillande som jag står på och att de inte förstod att jag absolut ska ha smärtstillande.
Det står liksom klart och tydligt i mina journaler om mina skador och mediciner.

Så hela det där med att jag bara fick alvedon under flera veckor, bara det är så sjukt fel.
Och när de sen insåg hur fel de hade haft, ja då kom de in med morfin hela tiden.

I samma veva så får jag veta att den stora påse med medicin för nästan 2000 kr, istället för att ge mig en räkning eller be mig om pengar så gjordes det en kreditupplysning på mig och SEN fick jag en räkning..
Det gillar jag inte alls, eftersom jag aldrig tar lån, avbetalning osv så ska det aldrig göras någon kreditupplysning på mig!

Jag hade mycket hellre gett dem kontanter eller mitt kort.

** Utöver allt detta så är det någon som har stulit medicin ifrån min påse som jag har haft med mig på ett par olika sjukhus, men då kollat i nu som först när jag kom hem.
Jag har själv aldrig öppnat påsen, jag har bara haft den med mig från sjukhus till sjukhus, och jag är rätt säker på att enda sjukhuset där de har tagit medicin ifrån min egna påse är det sjukhus där jag fick betala för medicinen själv, där idiotläkaren tog bort alla mina recept.

Jag bad apotekaren ikväll om en lista på den medicin som hämtades ut den 25 Augusti, och det är långt ifrån det som var i påsen när jag kom hem förra veckan..
Alla smärtstillande saknas t.e.x, så jag har betalat nästan 2000 kr för ögondroppar som jag inte använder och någon billig Alvedon-kopia.

Och, vem ska jag klaga till om detta?
Sjukhuset som jag lämnade för snart 3 månader sedan?
Sjukhuset som jag lämnade för 9 dagar sedan?

Nej, jag får helt enkelt skylla mig själv över att jag inte har haft koll på påsen med mina mediciner själv.

Och ja, ännu en gång, Orupsjukhuset skulle ABSOLUT fyllt på mina recept med de mediciner som DE anser att jag ska ta enligt schema flera gånger om dagen!
Så det är mer än en läkare som har gjort fel.
Och åter igen..
Tänk på de som är i sämre skick som inte kan ta såna här problem orsakade av sjukhus och läkare..

** Så om jag förstod apotekaren rätt så räcker det inte med att jag skriver på 1177 att jag vill förnya mina recept, så som jag har gjort tidigare med de mediciner som jag har stått på i många år (mot magsår osv osv), utan nu är de helt strukna från mig, jag måste träffa en läkare som ska bedöma vilken medicinering jag behöver..

** Ja jag är fullt medveten om att dagens ”smärt-kris” är helt och hållet mitt egna fel.
1: Ja jag skrev ut mig själv långt innan vården tyckte att jag var redo för det.
2: Ja jag har varit allt för aktiv (suttit på en stol).
3: Ja det var helt fel av mig att själva välja att sluta helt tvärt med både smärtstillande och annan medicinering.

Jag är fullt medveten om detta och accepterar dagens extra smärta pga det.
Så jag gnäller verkligen inte över att jag har ont, verkligen inte.
Det är både tacksamt men också trist att alla verkar tro att ALLT jag skriver numera är ”Snälla tyckt synd om mig” inlägg.
Så är det verkligen verkligen inte!

MEN!
Det är absolut fel att Orupsjukhuset inte har ”fyllt på” mina recept!
Eller bara antagit att jag hade medicin på recept redan.
Det är helt fel av dem att de haft NOLL koll på det.

Och det är jävligt fel att någon som jobbar på något av dessa sjukhus har stulit medicin av mig!

Och det är väldigt korkat av den läkaren som fyllde på mitt recept för att jag själv skulle stå för min medicin när jag ligger inne på sjukhus, att den läkaren både satte utgångsdatum två veckor senare, både den på den medicinen hon skrev ut OCH min egna gamla medicin!
VÄLDIGT fel!

Åter igen, jag är väldigt tacksam att jag har ork att ta mig igenom såna här idiotproblem, och att jag inte har katastrof-ont.

Men jag avslutar med min främsta poäng igen.

Tänk på alla dem som inte klarar av såna här problem.
Det är tyvärr som man sarkastiskt brukar säga, att man måste vara frisk för att orka vara sjuk.

** UPDATE 23/12

Ja efter ett besök och flera samtal så har jag fått recept på kanske 5 mediciner, men detta kan vi inte släppa så lätt, det är 84 st olika mediciner som är helt raderade från mig.
Så mamma åkte till ett annat apotek tidigare idag för att ställa lite frågor, den kvinnan där som har ägt två apotek i många år, som är chef där, sa att hon aldrig sett något sånt här och att det är helt helt fel.

Hon skrev ut en lista över de mediciner som någon har hämtat ut på ett apotek, mediciner som INTE var i min påse, och på den listan så är där 3st starka mediciner som inte ens får hämtas ut utav någon annan än personen på receptet! Så hon på apoteket säger att vi ska åka till det apoteket som de hämtade medicinen på och göra en anmälan.

Utöver detta så kunde hon se vilken läkare som skrev ut denna medicin och då mycket troligt även raderat alla andra mediciner, namn och vart hon jobbar, detta är en läkare som aldrig ens har träffat mig!
Och oavsett vad, oavsett vad hon tyckte att jag behövde eller inte behövde för medicin så har hon absolut ingen rätt att radera annan medicin! Så ja detta är helt helt sjukt.

Detta verkar vara mycket mer planerat än ett misstag bara, någon har använt mitt namn för att plocka ut medicin som de då själva skulle ha eller sälja.
Så fungerar det tydligen idag.

Så ja, vid ork så ska vi åkta till det apotek och säga till och sen anmäla den där läkaren.

(Visited 521 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x