Dagens Notiser

** Ända sedan jag kom till Orupsjukhuset så har jag sagt att jag tänker vara hemma till jul, så det ska de ha räknat med.
Och sedan minst en månad tillbaka så har jag sagt till dem att jag vill bestämt VETA att jag har vattengympa och sjukgymnastik som väntar i Malmö, jag har velat ha detta så klart och bokat som möjligt, inte bara veta vart jag ska gå utan även när osv, ett färdigt schema helt enkelt.
Detta har jag sagt nästan dagligen i en månad.

Ja nu blev det så att jag ”rymde” och sen skrev ut mig själv cirka en vecka efter det, men ändå så tycker jag att det är väldigt dåligt att INGEN var bokat eller planerat i Malmö, så dessa 5 dagar jag har varit hemma så jag har fått ringa till min vårdcentral minst 5-6 gånger.

Men idag fick jag iallafall träffa min gamla sjukgymnast som jag tränade med förr, det är nog kanske 10 år sedan, och hon är väldigt bra.
Själva träningen har jag ju koll på själv, men bara det att hon idag testade, frågade, svarade på flera saker som jag har själv undrat, frågat Orup i månader.. utan fått svar på något..

Ja jag är fullt medveten om att de alla har varit rädda för att råka säga något för positivt, och jag är fullt medveten och supertacksam för att jag är där jag är idag enbart pga min egna envishet, och att det har chockerat alla som läst min journal eller träffat mig, det är jag verkligen tacksam över.

Men ja.. svaren och testerna idag var oväntat negativa.. verkligen.. men jag säger detta, jag tar nog hellre ett negativt svar än att inte få något svar alls, och tro att jag gör något fel, eller inte läker rätt.
Ja det har ”bara” gått 4.5 månader, och ja de räknade med att jag skulle ligga på sjukhus i ett år, och ja jag vet om att jag kommer att ha ont i minst ett år framöver bla bla bla.

Men idag så fick jag veta att min nacke var mer trasig än jag trodde, ja jag har inte orkat läsa min egna journal, där är ju över 1000 anteckningar, och nej jag har inte ens koll på vad för 6 operationer de har gjort, men ändå så trodde jag att jag var lite mer okej i kroppen, det är verkligen verkligen ett under att jag lever.

Så ja nacken är sämre än vad jag hade räknat med/trodde och den kommer inte att bli bra, rätt surt men men.

Och ja det är bara 3-4 veckor sedan jag började gå och det är väldigt tufft för mig, men jag vill ändå tycka att jag borde gå lite lättare/mer normalt.
Och det stör mig enormt mycket att högerfoten pekat inåt trots att jag försöker gå brett som Charlie Chaplin / en pingvin, det stör mig väldigt mycket.
Och detta har jag sagt till dem på Orup om varje gång jag har haft träning varje dag.
Och det har stört mig så mycket att jag inte har någon video på hur jag gick förr, förutom de stegen in till hissen dagligen

@sirpierre.se

8 May

♬ Come Fly With Me – Frank Sinatra

Men jag har iallafall VETAT att jag alltid har stått och gått väldigt brett med fötterna.

Idag så gjorde vi ett test för första gången, hon sa först att hon misstänkte att de har opererat mig lite snett, sen bad hon mig ligga på britsen och bara koppla av, vänsterfoten gick ut och sidan som vanligt medans högerfoten stor rakt upp, så ja, de har opererat benet snett.
Det var kanske det enda sättet som gick, det var kanske vad de trodde var rätt, eftersom det ser rakt ut när jag ligger ner, men det är alltså fel och där är inget jag kan göra åt det.
Jag har trott att det har varit pga min höftskada och att jag ska kunna tvinga eller träna det rätt, men det har inte gått alls hittills och idag fick jag för första gången veta att det kommer inte att bli bättre.

Så det stör mig mycket, jag går fult, ojämnt, sliter på skorna varje steg (jag hör hur de skrapar), men nu vet jag iallafall att det är inte pga min dåliga träning eller läkning.
Ja sen lite annat angående mitt knä och axel också som inte heller kommer att lösa sig med träning eller medicin, men självklart kommer jag att kämpa på ändå för att försöka se normal ut igen, ja jag kommer absolut inte att bli som förr, även om jag var allt för trasig förr också hehe.

Men jag vill göra det bästa utav det så att jag typ ser frisk ut när jag går, och så att jag kan orka gå på event i framtiden.
Nästa mål är ju att orka ta mig igenom Elmia till påsk =)

** Läkaren här på vårdcentralen är dum i huvudet, bara en sån sak att han tänker inte skicka remiss för magnetröntgen av knä, för att det får han inte, och ja det skulle Orup ha gjort men de tyckte min vårdcentral skulle göra det konstigt nog, men han påstod att han hade inte tid att träffa mig förrän i mitten av Januari… När jag BEHÖVER träffa en läkare minst en gång i veckan!
Och han undrade varför jag var orolig över en viss väldigt viktig sak som jag inte har berättat för någon annan… en VÄLDIGT livsviktig sak!
Så jag bad att få byta läkare.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x