Why Being a “Mouth-Breather” Is Bad For You w/James Nestor | Joe Rogan

 

** Min näsa är knäckt ett flertal gånger, där är ännu en “Idioter inom vården” story bakom det med.
Men för att försöka hålla det kort.
Jag har knäckt min näsa en massa gånger, och en handfull gånger så drog jag rätt nästan själv, Första gången drog jag den lite snett, andra gången blev det rakt och bra, tredje gången så blev det en massa fram och tillbaka, och jag hade sen en näsa större än en tennisboll, då var den verkligen trasig,, Jag bokstavligen höll den rätt i månader, och så läckte den, någorlunda, till sist så var det ju bara en broskbit.

Men sen så fullständigt exploderade näsan, och då fick jag opereras akut.
Eller ja det tog någon dag innan jag åkte till akuten.
Men innan jag opererade näsan så låg min “Näsa” i kinden i 3 bitar, den var loss ifrån pannbenet och helt mosad.

Jag opererade näsan, gick med gips för ansiktet i många månader.
Och sov med gips för ansiktet i lika många månader till.

När jag kommer till sjukhuset sen för återkontroll så drar sjuksköterskan tag i min näsa och drar den snett, och jag skriker till som fan och säger “VAFAN GÖR DU!? ”
Och hon svarar “Oj, jag skulle bara se så den satt fast”.

OTROLIGT korkat av henne, så ja min näsa är sne trots en många timmar lång operation.

Men även om hon inte hade gjort det så är insidan av min näsa “fake”, och helt sne.
Jag har gjort flera tester hos läkarna angående min andning efter detta, och det är intygat att jag som allra bäst, efter en massa duschar med nässpray och näsutvidgare, avsvällande mediciner osv osv, kan andas 37% som allra bäst.
Du ska alltså kunna andas till 100% genom näsan.

Så pga det, och pga en hemsk pollenallergi, och ja allergi mot allt möjligt, pälsdjur, rök, damm osv osv, så har jag VÄLDIGT svårt för att andas genom min näsa, och är verkligen livs-beroende av nässpray.
(Detta gör också att jag väldigt lätt får bilhålsinflammation, och när jag får detta så får jag ta flera kurer med penicilin innan det börjar hjälpa, så jag kan gå med det i månader)

Detta gör då att jag andas med munnen när jag sover.
Vilket gör att jag snarkar, väldigt högt, sover dåligt, Sömnapné osv osv, och allra jobbigast, att jag blir extremt torr i munn och hals, så pass att jag är öm i halsen under hela dagen.

Nu har jag inte sovit på, ja jag vet inte hur länge, enbart för att jag verkligen inte orkar ha mer ont i halsen.

Som ni förstår så är det som värst när pollen är som värst.
Och då har jag ändå en luftrenare i sovrummet som är igång dygnet runt.
Och dagarna långa så sprayar jag halsen med “förkylnings-munnspray” och suger på halstabletter som du annars gör när du är förkyld eller har halsfluss.

SÅ jobbigt kan det bli om man andas genom munnen..

Jag funderade länge på att operera näsan igen, i hopp om att kunna andas lite bättre, trots all min otur med operationer.
Men när jag väl bestämde mig för att be om en ny operation, så fick jag veta att det  inte går att göra något åt mina besvär, så en operation skulle enbart bli en skönhetsoperation, och det är inte ens säkert på att det skulle bli “snyggare” i heller, och mycket troligt så kunde mina andningsbesvär bli värre med.

Jag vet 2 personer som har opererat sin näsa, en tjej för utseendets skull, och en kille för andningens skull, och de båda har fått det mycket värre angående andningen efteråt.

 

** Det är pga min trasiga näsa och operationen som jag måste gå med “rånarluva” eller annan mask när det är riktigt kallt ute, för det gör riktigt ont i näsan eftersom mina nerver är sönderskurna och “felkopplade”.

Det är också därför jag snyter mig en gång i kvarten, för att det hela tiden känns som om jag är täppt, vilket jag visserligen är.
Och det är en del till varför jag har näsblod dagligen (lite, och alltid vänster näsborre, det märks sällan eftersom jag snyter mig så ofta).

 

** När jag är ensam och vaken så tvingar jag mig själv att andas genom näsan, vilket är riktigt jobbigt, det är som att andas genom de extremt smala sugrör som de hade på resturanger förr.
Och det låter pinsamt ibland, piper, visslar och har sig.

 

** Jag minns än idag att bland de första lektionerna på Tae-Kwon-Do när jag var 7-8 år gammal, så envisades min sensei att man skulle andas in genom näsan och andas ut genom munnen, andas in kall luft till hjärnan, ner till lungorna och “Magen”, och sen andas ut varm luft genom munnen.

 

** Även när jag verkligen tvingar mig att andas genom näsan så känns det verkligen som om jag inte kan fylla lungorna, så 3 såna andetag sen får jag panik och måste öppna munnen.

 

** Att lära sig att andas “med magen” eller “ner till magen” gör också en jättestor skillnad!

 

** För att byta ämnet till något trevligare, Rickson Gracie är någon som alla borde känna till.

A Blow By Blow Account Of The Rickson Gracie vs Yoji Anjo Closed Door Fight

Yoji AnjoRickson Gracie watches Yoji Anjo.

 

https://www.budovideos.com/blogs/budo-blog/18211435-yoji-anjo-vs-rickson-gracie-dojo-storm-flashback-to-1994

 

Joe Rogan Experience #524 – Rickson Gracie & Eddie Bravo

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.