#350ZRS Update : Tacksam för @MTAuto <3

Redan som liten så förstod jag att alla andra inte var som mig.

Och det tog nog mig ändå till vuxen åldern innan jag förstod att det kanske var bra att alla inte var som mig.

Och ja, jag har tyvärr förstått att jag egentligen inte har råd att vara så kräsen, petig, noggrann som jag är.

Latif på Sonax säger ofta till mig att jag hade aldrig kunnat jobba med bilrekond, det en ren förlustaffär eftersom jag tar 5 gånger längre tid på mig med allt 🙂

Om jag ”bara” ska schamponera en bil så tar det mig fler timmar än vad jag vågar erkänna.

Men ibland så, ibland får jag precis som jag vill, ibland hittar jag någon som är precis lika petig som mig, kanske till och med även MER noggrann än mig.

Nu har min bil varit hos Marko / MT Auto på ”bara” en service.
Men som jag har skrivit innan så innebär detta att Marko går igenom ALLT!

Ja sen blev det lite uppgraderingar, bara småsaker, men annars så skulle jag bara kalla det för en storservice.

#350ZRS Update : Service hos @MTAauto

Det innebär denna gången att Marko har lagt 127 timmar på att plocka ner allt, gå igenom allt, byta allt som går att byta, mäta allt, spänna allt med momentnyckel, märka allt osv osv, och då menar jag ALLT!
Motor, chassi, kablar, kaross.

Precis som man ska göra, precis som man behöver göra på en sån här bil som alltid ska vara helt 100%.

Därför har bilen varit hos MT Auto så länge för er som undrar.
I vanliga fall så har ju Marko gjort detta i mitt garage så då har det inte uppmärksammats av allt och alla som denna gången.

Förr när saker och ting var bättre så gjorde Marko en olje-& broms-service efter varje trackday och en större service 1-2 gånger om året.

Inför 2020 då jag trodde att jag skulle äntligen få sätta rekord på Superstage, (men det blev inte som jag ville) så gjorde Marko ÄNNU mer med bilen, för att då byttes alla mina uniballs också, samt triangel-armarna, bromsoken renoverades osv, och säkert något mer, så då jobbade han med det på sin fritid från att jag kom hem från Modified Run tills början av 2020.

Och trots att jag tyckte att bilen bara har stått sedan dess så ska det ändå bytas oljor och filter, vi såg tydligt att stiften också behövdes bytas, chassit behövs alltid spännas efter jag har kört på allmän väg, denna gången så var ju en bult till krängningshämmaren knäckt och fästet på andra sidan var böjt.

Så ja, denna bilen går HÅRT! Men den tas väl hand om, får mycket pengar, tid och kärlek, och ska alltid vara 100% redo.

De andra gångerna så har vi inte räknat tiden, men eftersom ALLA bilbyggare gör det så tänkte vi att vi ska också göra det denna gången för skoj skull, med ett riktig tidtagarur.

Allt tid som vi har lagt på att tänka, all tid jag har lagt på att söka efter delar, beställa, hämta och lämna, allt tid jag har lagt på att köra till och från olika ställen för att hämta delar, tid jag har lagt på att känna, klämma, testa, godkänna, inget av det är inräknat, utan det är bara den tid från att Marko lägger händerna på bilen tills han är klar för dagen.

Så bara Markos tid, bara det fysiska arbetet, hantverket.

127 timmar.
På en bil som har stått stilla sedan en ännu större genomgång för två år sedan.

Och då är inte bilen klar, en sån bil blir aldrig klar.
Jag har fortfarande inga mätare sedan de försökte stjäla bilen (avgastemp osv))
Jag har fortfarande ingen fungerande bränslemätare sedan den senaste pump-armaturen.

Jag orkar inte ställa in den nya stereon, jag gillar faktiskt inte den Alpine stereon.

 

Någon som vill köpa den?
Det är en Alpine ILX-W650BT

https://www.alpine-electronics.se/p/Products/SingleView/ilx-w650bt

 

Men jag ska försöka få rutorna tonade på nytt.

Lexan bakruta är tydligen fortfarande bara att glömma, trots att jag har velat byta till det i 15 år.

Jag ska försöka hinna få nya klistermärken på bilen innan nästa helg, men vi får se, Latif är på semester så han kan inte hjälpa mig av med de gamla och på med de nya OM jag hittar någon som vill trycka dem till mig.

Så alltid är det något, och oftast så tar det stopp för att ingen i Sverige vill hjälpa mig eller för att det inte finns vad jag vill ha, I hela världen,  för att ingen är så krävande som jag, därför är det mycket på bilen som är #custommadeforSirPierre

https://www.sirpierre.se/tag/custommadeforsirpierre

Ni minns kanske att jag för många år sedan klagade på att ingen ville serva min bil, detta är anledningen varför, plus att ”mekanikers” idag är så osäkra på sig själva att de är rädda att göra fel.

Så åter igen så är jag super tacksam att Marko har hjälpt mig i så många år, och att han nu har MT Auto så att bilen kan hänga på liften varje dag så allt blir gjort på några veckor istället för några kalla månader då vi har tagit lite då och då när Marko har haft tid.

 

 

** Nu är det dags för nästa bil som ska till MT Auto..

(Visited 17 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x