Känner du dig trött och nere?

Ja då var det dags igen, Höstdepression, och jag säger det år efter år gång på gång till ALLA jag pratar med, Köp D-Vitamin!

Dagens Notiser : Vitaminer

Men ingen tar mitt råd som vanligt.

99,9% av alla som jag har pratat med den senaste månaden har sagt att de känner sig orklösa, nere, deprimerade, trötta osv osv osv.

Ja D-Vitamin är absolut inget magiskt piller, men det gör en skillnad, jag brukar säga 20% skillnad, men jag skulle nog vilja säga att D-Vitamin eller brist på D-Vitamin gör mer skillnad än så på ditt mående.

 

Här är en hel del att läsa om brist på D-Vitamin om ni inte vill tro på mig.
(Nej jag tjänar inget på att ni köper D-Vitaminer, så oroa er inte över att jag ska bli rik på er)

Symtom

Vitamin D-brist är associerat med trötthet, muskelsvaghet, led-, muskel- och skelettsmärtor, parestesier i händer och fötter, muskelkramper samt svårigheter att resa sig och att gå i trappor. Vitamin D-brist kan hos vuxna ge upphov till osteomalaci med risk för frakturer. I uttalade fall rakit (barn).

Möjligtvis associerat med: sänkt immunförsvar (ex.v. upprepade luftvägsinfektioner, parodontit, influensa, TBC), samband med autoimmuna sjukdomar (ex.v. MS, diabetes typ-1), ökad cellulär proliferation (psoriasis, cancer), ökad aktivitet i renin-angiotensinsystemet (hypertoni, kardiovaskulär sjkd. [associeras med ökad risk för hjärtinfarkt, ischemisk hjärtsjkd], metabolt syndrom), negativ neurotrof påverkan (depression, bipolär sjkd, schizofreni, autism, nedsatt kognitiv förmåga).

 

Och innan jag fortsätter med länkar och videos så vill jag återigen påminna alla tjejer om att ni också behöver Järntillskott.

 

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/d-vitamin

https://www.svenskprovtagning.se/radgivning/d-vitamin

D-vitaminbrist

https://www.kry.se/fakta/d-vitamin/

https://vitalplus.se/d-vitaminbrist/

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Känner du dig trött och nere? […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x