Dagens J Dilla : Back To Da Crib Mixtape

Detta är alltså inte J Dilla låtar, utan ett mixtape som han gjorde till sig själv, vissa låtar därifrån har han samplat, men det är kul att få höra vad J Dilla lyssnade på när han bara ville lyssna på bra musik och inte leta låtar att sampla (men det gjorde han nog alltid)

** OJ! Där var otippat många av mina favoriter!

Där är en liten liten bit av en låt som jag lyssnar på nästan dagligen som få andra verkar lyssna på.

 

** Jag kan lika gärna lista alla låtarna =)

 

** Det vi hör alldeles precis i början är “Pete La Roca – Bliss”

En låt som enligt mig bara bjuder in till att bli samplad, men jag vet faktiskt ingen som har samplat den låten..
Jag är osäker på om det är La Rocas album, för att jag har för mig att trion gick under någon “bandnamn”, det är trummisen Pete La Roca, saxofonisten John Gilmore och pianisten Chick Corea som spelar på albumet som heter “Turkish Women at the Bath”, eller ja det hette så när det släpptes 1967, när det släpptes igen 1973 så hette albumet bara “Bliss!” istället.

 

 

** Jag tänkte lista alla låtar, men det orkar jag inte, jag ska försöka att bara njuta av musiken för en gångs skull istället =)
Han spelar ju som jag, bara ett par sekunder per låt.

** Oh ja, där är många låtar som han har samplat =)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.