#MoreShopping : Yamaha RX-V6A

** OBS!
Min helt nya Philips TV vill inte starta alls!
Så jag har inte kunnat ställa in något med förstärkaren alls, så ett review inlägg får dröja tills efter Tisdag då det är planerat att de ska komma och laga min TV.

** Jag har bara spelat i “Pure Direct” läget, vilket betyder att det går rakt från källan (Spotify) ut till de två främre högtalarna, ingen korrigering, förbättring, EQ osv osv, helt naket alltså.
Och även där så hör jag direkt att det blir väldigt fylligt även på väldigt låg nivå, så som jag nästan alltid spelar, så det gillar jag verkligen.
Stora högtalare som drivs lätt och ger mig hela registret även på låg volym, det är ju helt tack vare förstärkaren.

Ja bara det lilla räckte ju för att grannarna skulle börja banka som om de vore inlåsta i en sjunkande båt..

Dagens Notiser

** Jag förstår absolut att det inte behövs någon display på förstärkaren, den ska ju ändå användas tillsammans med en TV.

** Jag tycker att det är BRA att de har snålat in på chassit och fjärrkontrollen t.e.x och istället lagt allt krut på innehållet och tekniken, du betalar alltså för rätt saker.

** Jag la upp en simpel bild på Instagram på förstärkaren, och direkt var det MÅNGA som skrev att den var snygg, att andra förstärkare oftast är fula osv osv,

det var t.o.m vänner som ringde just för att säga att de tycker att förstärkaren är snygg/mycket snyggare än andra.
Och jag håller med er helt, jag gillar VERKLIGEN den cleana looken HELT fri från knappar och bara två vred, och jag gillar verkligen att volymvredet (som jag aldrig använder eftersom jag ändrar volymen via TV-fjärrkontrollen eller telefonen) är mittcentrerad.

** Det stör mig faktiskt väldigt mycket att jag inte kan använda min ViaBlue strömkabel…
Nu har jag ingen användning för den alls..

Unboxing : VIABLUE X-40 SILVER POWER CABLE

Jag har verkligen ingenting att koppla in den i…
Den kostar ändå 4 200 kronor.. ska den bara ligga i min påse med alla andra gamla kablar?

** Jag gillar verkligen att den är framtidssäker på så vis att det som den inte har idag, kan du få i framtiden med bara mjukvaru-uppdatering, hårdvaran som krävs har den absolut idag.

Så ja det stör mig rätt mycket att jag inte kan koppla Google Assistans till den bara för att jag bor i Sverige, men det vet jag ju att det kommer att lösas inom snar framtiden.

** För er som har koll, hur streamar jag lättast innehållet från min Windows PC till min nya förstärkare?
Jag tänkte att jag skulle sluta använda min 9 år gamla NuForce AirDAC. 
Det måste ju finnas någon ny streamingteknik som fungerar minst lika bra?

** Åter igen, all cred till Hembiobutiken.se
Jag blev ju såklart ledsen att min gamla förstärkare gick i sönder, frustrerad till och med.
Jag köpte en ny TV för att använda min gamla stereo med, den var i sönder när jag fick den.
Jag bestämde mig för att ge min gamla förstärkare lite kärlek genom att ge den senaste programvaran, då gick den i sönder.
Nu skulle jag alltså behöva köpa en ny förstärkare OCKSÅ för att njuta av mina gamla högtalare…

Men när jag fick ett SMS i morse om att mitt paket redan var framme från Hembiobutiken så ändrade jag humöret fullständigt!

Jag förväntade mig VERKLIGEN inte att ha den hemma redan idag! Lördag morgon!

Jag tänkte att den skickas väl på Måndag som först och sen har jag den tidigast på Tisdag, tidigast.

Mitt sista mail till Hembiobutiken var 14:49, jag la ordern en liten stund efter det, först så skaffade jag mig ett medlemskap, kollade in rabatterna, REAn, skrev ett inlägg om hur nöjd jag var med deras service osv osv

#MoreShopping : Ny Förstärkare från Hembiobutiken.se

Sen efter det så la jag ordern, jag vet inte vad klockan var, men den var nog närmare 16:00 än 15:00… Fredag..

9 i morse så fick jag ett SMS om att jag kunde hämta paketet på ICA!
Det var nog det snabbaste jag har varit med om! Helg dessutom!!

Jag kommer absolut att vända mig till Hembiobutiken.se fler gånger.

Och om ni är ute efter en ny, modern förstärkare so look no further.
Detta räcker nog absolut för era behov, och Hembiobutiken.se är lika billig som netonnet som sagt, dvs de är billigast i Sverige.

Nu har de bara 4 i lager, så om du inte vill vänta okänt länge till nästa leverans i dessa Covid-tider så skynda fynda

Vill ni köpa en så klicka här

https://www.hembiobutiken.se/produkter/forstarkare/av-receiver/315380-yamaha-rx-v6a/

 

** Jag vet ännu inte om jag har behov för mer än detta, tanken med denna “Budget-förstärkare” var att den skulle vara tillfällig, men iallafall för minst ett år framöver, just nu så känner jag att denna har nog precis allt jag behöver ändå, och det det känns mycket tryggt att jag kan koppla ett slutsteg till denna om jag behöver mer kraft, OM jag behöver mer kraft, istället för att köpa en ny förstärkare.

Men, som ni kan se på två videos nedan så lämnar dessa mycket mer än vad Yamaha har angett, så jag ser VERKLIGEN aningen anledning att köpa Onkyos kommande förstärkare som kommer om okänt antal månader och som absolut kommer att kosta det dubbla än vad denna gör, för att få officiella 20 w mer per kanal…

CES 2021 : Onkyo & Pioneer Hemmabioförstärkare

Som sagt, kolla videoklippen som jag kommer att klistra in nedan, JAG behöver verkligen inte göra någon review eller sälja in denna till er, siffrorna och specen säger allt, och de andra reviews är mycket bättre än vad jag hade kunnat åstadkomma.

 

The YAMAHA Home Theater Receiver to Buy! Yamaha RX-V6A Receiver Review

 

RECEIVER BUYER’S GUIDE! 8K | Dolby ATMOS | DTS:X | Denon, Onkyo, Marantz, and Yamaha!

 

Här är videon ni ska kolla på! 

 

The YAMAHA Home Theater Receiver to Buy! Yamaha RX-V6A Receiver Review

** EXAKT det han säger där i början angående “Funky HDMI board” var det som gick i sönder på min Onkyo!

Nattens Notiser : MMPU Settings = Dead

Best AV Receiver 2020?! Under $600 NEW Yamaha RX-V6a Receiver Dyno Test & Review! TSR-700

Receiver Power Test | Yamaha RX-V6A | 7 Channel Driven RMS AMP Dyno Test! TSR-700

Yamaha RX-V6A Full Review | The Bar Has Been Set!!

Yamaha RX-V6A 8K Atmos AV Receiver Review

Yamaha RX-V4A & RX-V6A home theater receivers with music streaming | Crutchfield

Yamaha TSR-700 / RX-V6A Receiver Unboxing, Review | Best Budget Receiver | High Power, No Distortion

Yamaha RXV6A Entertainment Amplifier | The Listening Post | TLPCHC TLPWLG

Best Budget 8K AV Receiver of 2020 for Atmos, Xbox Series X, & PS5. Yamaha RX-V6A Initial Review

Yamaha VPE Event – New 2020 RX-V and RX-A AV Receivers!

NEW Yamaha New RX Series of AVR’s!

 

Yamaha 8K-receivrar med ny look

Här är speclistan/infon

 

Yamaha RX-V6A

Yamaha RX-V6A är en 7.2 kanals hembioförstärkare i 2020-års line-up med HDMI 2.1, dedikerade gamingfunktioner, Dolby Atmos och Yamahas multirumssystem MusicCast.

Yamaha RX-V6A A/V-receiver

2020-års A/V-receivers från Yamaha bygger på en ny plattform med en massa nya funktioner och ett helt nytt formspråk. Frontpanelen domineras av en stor centralt placerad volymratt med en display vid sidan. Själva fronten är dessutom mjukt avrundad för att ge ett lite smidigare intryck än föregångarnas mer kantiga design.

På insidan hittar vi det många har suktat efter länge, nämligen ett nytt HDMI-kort med stöd för HDMI 2.1 som hanterar8K/60Hz samt flera gamingförbättrande funktioner. RX-V6A har stöd för HLG, HDR inklusive HDR10+ och premiumformatet Dolby Vision.

RX-V6A har stöd för de objektbaserade ljudformaten Dolby Atmos och DTS:X samt det virtuella Atmos Height Virtualization, vilket ger dig möjligt att uppleva Dolby Atmos utan att använda fysiska högtalare.

HDMI 2.1 med 8K/60Hz

Med introduktionen av HDMI 2.1 får du en framtidssäker hembioförstärkare med stöd för upplösningar på upp till hela 8K/60Hz vilket levererar kristallklara bilder med suverän skärpa. Du kommer att kunna uppleva snabba rörelser i sport, actionfilmer och spel på ett sätt du aldrig någonsin gjort. RX-V6A klarar att skala upp 1080p material till 4K medans 8K endast fungerar som pass-through.

Gamingförbätttrande funktioner

HDMI 2.1 har också stöd för flera gamingförbättrande funktioner som Auto Low Latency Mode (ALLM) som ger en laggfri och jämn visning av spel. VRR eller Variabel Refresh Rate reducerar eller helt elimininerar lagg, hackande och frame tearing för bättre flyt i bilden med mer detaljer. Quick Media Shifting (QMS) eliminerar den fördröjning i filmer och spel som kan resultera i blanka bildrutor innan bilden visas. Quick Frame Transport (QFT) reducerar fördröjning för ett laggfritt spelande.

Omfattande anslutningsstöd

Utöver det redan nämna HDMI 2.1, med hela sju ingångar varav tre är HDMI 2.1-kompatibla samt en utgång (eARC), har RX-V6A flera analoga och digitala anslutningar inklusive inbyggt RIAA-steg (MM) för skivspelare. Du kan även, med den inbyggda förstärkaren för Zon2, koppla till ett par extra passiva högtalare i ett annat rum. På fronten finns också ett hörlursuttag samt en USB-ingång för laddning av telefon/surfplatta eller uppspelning av musik från ett externt USB-minne.

MusicCast och trådlösa surroundhögtalare

MusicCast är namnet på Yamahas revolutionerande streamingfunktion för att kunna njuta av sin musik i hela hemmet. Tack vare MusicCast-kompatibla produkter (receivers, förstärkare, soundbars, portabla högtalare m.m) kan du styra flera olika källor och zoner samtidigt direkt från din smartphone eller surfplatta via en kostnadsfri app. Utöver de mer vanliga streamingmöjligheterna som Spotify, Tidal, Airplay2 eller DLNA kan MusicCast även användas med TV-apparater eller t.ex en gammal hederlig vinylspelare för att skicka ljudet vidare till andra rum med MusicCast-kompatibla produkter. För att läsa mer om hur det funkar och vilka produkter som funkar klicka här. RX-V6A har även stöd för kompatibla trådlösa MusicCast surroundhögtalare, en smidig funktion för dig som inte vill eller kan dra kabel till dina bakre högtalare.

Lyssna trådlöst med dina Bluetooth-hörlurar

Vill du lyssna på film eller musik utan att ha igång alla högtalare så går det även att skicka ut ljudet till bluetooth-hörlurar, perfekt för den som inte vill störa familjen eller sina grannar en sen kväll. Det går också utmärkt att ha igång högtalarna samtidigt som bluetooth-lurarna spelar, en bra funktion för den som har nedsatt hörsel. Skulle nätverk saknas hemma kan du streama din musik trådlöst via Bluetooth.

YPAO Multi-point kalibrering

Yamaha RX-V6A använder sig av en Yamahas YPAO-R.S.C kalibrering för en mer optimal ljudbild i rummet. Kalibreringen använder Reflected Sound Control för att kontrollera tidiga reflektioner och ge ett rum med ljud som påminner om studiokvalitet.

Styr förstärkaren med rösten

Med hjälp av någon av assistenterna Google Assistant, Amazon Alexa eller Apple Siri kan du styra din förstärkare med rösten.

Mervärde
Mervärden för uppstegsmodellen Yamaha RX-A2A
+ 5 års garanti (vid registrering på Yamahas hemsida)
+ Bättre komponentval
+ Mer påkostad design
+ Anti-Resonance Technology (A.R.T.) med en femte stabilitetsfot
+ Bättre fötter för minskade resonanser
+ Bättre fjärrkontroll med mer premiumkänsla
+ Går att styra via externa kontrollsystem som Control4, Crestron, Elan mfl
+ Utbytbar strömkabel
+ Remote in/ut
+ Större kondensatorbankar för mer dynamisk kraft

** Hmm… Där står det att det är utbytbar strömkabel…
Men min lär inte passa ändå.EDIT! Det gäller den dyrare RX-A2A. 
Den har samma spec men ett rejälare chassi, men kostar alltså 10 550 kr.
Det är 32% dyrare..
Då säger jag åter igen att jag hellre tar ett enklare chassi och bara betalar för insidan.Nästa steg är den 3 år gamla RX-A3080, den kostar 19 990 kr på REA… Jag är helt utan tvekan att Yamaha RX-V6A är den mest prisvärda förstärkaren idag och på minst ett år framöver.
Vill ni ha ännu mer info så hittar ni det på Yamahas hemsida
https://se.yamaha.com/sv/products/audio_visual/av_receivers_amps/rx-v6a/index.html

Yamaha AVENTAGE RX-A2 Review – Best 4k 8k Receiver in 2020 / 2021?

(Visited 966 times, 5 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.