Dagens Unboxing : Min nya Dator-Ljudanläggning från GENELEC

Det är verkligen jättekul att jag har fått sån respons på Instagram och Facebook över mina två bilder som jag har lagt upp på min nya ljudanläggning till datorn!
Verkligen, jag kan inte minnas sist ni läsare blev så nyfikna efter ett inlägg som nu.
Det är verkligen kul, extra kul eftersom jag inte trodde att ni läsare var särskilt HiFi intresserade utöver hörlurar.

Jag gjorde som så att jag lät min Matrix Audio Mini-i Pro 2S stå i gång i ett par dygn med mina gamla högtalare, så alla kretsar, chassit osv har fått ”brännas in” och så att allt är i rätt temperatur innan jag nu då kopplade in mina nya högtalare till den.
Sen så vill jag ju gärna låta dem köras in i minst 100 timmar innan jag låter mig själv få ett första intryck av dem.
Så tanken var att låta dem stå och spela ett par dagar långa när jag inte är hemma, men jag kunde inte hålla mig såklart 😉

 

Så, detta är då mitt Steg 1 i min nya ljudanläggning.

 

Jag kommer förmodligen att installera deras programvara som heter GLM™ 3 

Men det mycket häftiga här var att Patrik kunde ställa in allt direkt på högtalarna.


Något som jag tyckte var mycket häftigt var att både högtalarna och baslådan har något som kallas för ”Room Response Compensation”, Det är inte bara en EQ där du ställer in de olika frekvenserna, utan du kan även ställa in högtalarna efter placering och rummet.
Det är väldigt svårt att förklara, men baslådan som nu mer eller mindre står i ett hörn, gav en jävla massa bas eftersom den fick extra baseffekt från väggarna osv, men lite pillande på inställningarna

så är den nu PERFEKT trots att den står på samma ställe.
Jag vet inte hur jag ska förklara detta, detta måste upplevas, men baslådan står på mitt skrivbord, jag spelar en låt med mycket och med djup bas, den går djuuupt och flyttar mycket luft, du verkligen känner basen i kroppen och du hör den perfekt.
Baslådan/Chassit är helt stumt… inte ens vibration.. skrivbordet likaså..
Jag håller en hand på baslådan och en på skrivbordet, medans den spelar, och jag känner inga vibrationer alls…
Hur är detta möjligt??

Och sen när jag går ut från rummet in till ett annat rum, DÅ jävlar hör man att där är MYCKET bas vid mitt ”kontor”.
Hur är detta möjligt??
Jag var tog för givet att jag skulle vara tvungen att ha baslådan på golvet för att den skulle vibrera för mycket på skrivbordet, men det behövdes absolut inte!

 

 • Så ja, Baslådan var mycket bra!
  Mycket överraskande bra!
  Den går så djupt!
  Och den spelar även på väldigt låg ljudnivå.
  Och när jag kollar på ett klipp så stör inte basen alls, så den delar de olika frekvenserna perfekt där den ska.

 • Installationen var superenkel.
  L/R RCA från min Matrix Audio Mini-i Pro 2S, och sen en singel RCA in i Varje högtalare… Thats it..

Och du KAN faktiskt koppla en RCA-3.5 rakt in i telefonen/Datorn och sen in i högtalarna.. thats it.. en enda kabel.
Och jag tror att om du vill köra Bluetooth/WiFi så är nog en Chrome Cast Audio den enklaste lösningen.

 

Här är mitt Steg 2

 


Mycket vackert..

Design and performance have made the G Three extremely popular, in all respects, among people who are looking for an unobtrusive active speaker design with high performance. Thanks to its versatile response adjustments the Genelec G Three can easily be placed in acoustically challenging environments.

Even if the low frequency performance of the G Three is astounding, it can easily be complemented with an F Series subwoofer to reproduce extremely low frequencies. The Genelec F Two is recommended in stereo systems, for example.

 

 • Med G Three så märker jag direkt en STOR skillnad!
  Det är mycket mer bas, mycket mer mellanregister, mycket fylligare ljud och absolut mer all around ljud, alltså de klarar av film, musik, videoklipp osv osv.
  Detta är absolut de jag skulle valt, detta är helt i min smak.Och de låter ännu större, mycket stor scen/ljudbild.

 • Bara för att, så använder jag baslådan till mina G Three också, jag är helt kär i den, som den imponerade! Den imponerade mest av allt!

 

 • Jag trodde att jag skulle höra att basen kom från vänster sida eftersom jag har baslådan i huvudnivå på vänster sida,
  men så är det verkligen inte, här är bas i rummet, men det fyller hela rummet, och jag kan inte märka av eller höra vart det kommer ifrån, utan det fyller rummet, låter och känns helt rätt, så den fungerar precis som en baslåda man brukar gömma i hörnet, eller ja mycket bättre egentligen, plus att jag absolut inte vill gömma denna, det är den alldeles för snygg för =)

 • Ljudet känns mycket naturligt.
  Halv 4 på natten så sitter jag och kollar på youtubeklipp som vanligt, nu använder jag G Three och baslådan, volymen är väldigt låg, men där är ett perfekt ljud ändå, inget saknas, här är diskant, mellanregister och fortfarande den där överraskande fylliga basen.
  Men framförallt så känns ljudet så naturligt, äkta, och jag kom nyss på att jag inte alls tänker på oljuden ifrån datorn och fläkten (inte kylfläkt till datorn utan till mig eftersom här just nu är 27 grader varmt).
  Det är pga av dessa oljud, och för att jag inte vill störa grannarna (jag vet inte varför jag bryr mig om det) som jag ibland använder hörlurar om nätterna.
  Men nu stör jag inte av något, och basen stör ingen..
  Ljudet är verkligen helt perfekt oavsett volym.Man kan säkert ställa in hur känslig volymreglaget ska vara, för att vissa kanske tycker att man behöver snurra onödigt mycket för att höja eller sänka volymen, men jag älskar det!

På min mus så höjer/sänker den volymen beroende på hur snabbt jag snurrar på reglaget, snurrar jag snabbt så räcker det med ett halvt varv mellan Min – Max.
Snurrar jag sakta så behöver det nästan två varv, men vi snackar alltså om detta lilla reglaget.
Och jag gillar inte det alls..

Men att behöva snurra på hela denna, nästan ett helt varv (den går inte runt helt, där är ett stopp på Min och ett på Max) för att gå igenom hela volymalternativen, är perfekt!


Jag kommer på mig själv att sitta och smeka den/snurra på den väldigt sakta under tiden som jag kollar på ett klipp, istället för att vila handen på musen.


Underskatta inte känslan i ett volymreglage!


* NU förstår jag direkt vad ni menar angående ljudet på mina videos..
Eftersom jag inte tycker om ljusa ljud, så var min förra anläggning inställd på mestadels bas och mellanregister.
Och då har mina videos låtit hur bra som helst.
Så nu med Genelec G One så insåg jag direkt att när jag använder min Sennheiser-mikrofon så låter min röst enligt mig tydlig,

man hör bara min röst och inget annat, men min röst är rätt så djup, så min röst spelas upp perfekt via mellanregister och bas.
Men har man då ett par högtalare som är är mer diskant, eller som helt enkelt kanske är gjorde för att spela upp tal/röster bra, men där försvinner min ”djupa” röst lite, den går utanför EQ-delningen där mellan bas-mellanregister och diskant.
Jag vill fortfarande tycka att jag föredrar det ljudet, men ja, ljudet blir rätt lågt, man skulle vilja att det var ett par steg högre, och i den sämre HiFi världen med inbyggda PC högtalare, iPhone osv, så betyder det oftast ljusare, och nej jag tänker inte ändra min röst till Tenor bara för att ni ska höra mig bättre ;)Så ja, tyvärr, när jag bara använder den inbyggda mikrofonen i iPhone X så hör ni mig ljusare, och därför också högre, i era ”vanliga” högtalare, MEN! ni hör ju också alla andra ljusa och störiga ljud, som allt prasslande med lådorna, papper osv osv..
Det gillar jag ju inte alls!Så jag har en liten tanke om att flytta positionen på mikrofonen från halsen till munnen, för att fånga upp min röst lite ljusare.Men, om jag får säga det själva, genom mina Genelec G Three så låter min röst djup, testosteronfylld och varm 😉

* Jag kan verkligen varmt rekommendera Genelec.
But don´t just take my word for it.
När det kommer till HiFi så följer jag min HiFi-Guru Patrik Klangerstedt blint.
Well, förutom när det gäller hörlurar, han är lite svår att resonera med där, när han tycker att ett par hörlurar för närmare 50 000 kr är ”Helt okej att leva med”.. Well då byter jag samtalsämne fort innan jag börjar intala mig själv att mina 5 000 kronors hörlurar är crap.Men när det kommer till allt annat inom HiFi så bara betalar jag och tar emot det han tycker att jag ska ha, för det Patrik gör är inte att sälja ett par högtalare, eller en förstärkare.. utan han kommer hem till mig, lyssnar på mina behov, det jag tror att jag vill ha, sen så berättar han hur jag KAN ha det, han tar fram ett helt komplett paket till mig, jag betalar, och sen så kommer han hem till mig och installerar allt så det är bara för mig att trycka på Play.
Så, Pay and Play är det enda jag behöver göra.Under åren så han har absolut berömt mig för mitt val av PC-Högtalare, och det enda jag har köpt på mig genom åren inom det har då varit olika DACar, en massa olika.. Denna Matrix Audio Mini-i Pro 2S måste vara minst min 10e DAC på kanske 6-7 år.

Så denna gången var det faktiskt jag som var nyfiken själv, ställde frågor, undrade, visa intresse, ja jag var hungrig helt enkelt.
Första gången jag hörde GENELEC var på HiFi mässan i Malmö 2011.
Jag var imponerad, men jag ville ju ha stora högtalare som mestadels skulle fylla ut mitt rum som snygga prydnader.
Så där runt 2011 så köpte jag min ”Stora anläggning” som sedan dess bara har stått som prydnad i Vardagsrummet.. Grejer för över 100 000 kronor..

Sen så gick åren, och jag har som sagt köpt på mig en massa HiFi prylar genom åren, t.e.x ALLT som Ifi Audio hade att erbjuda, Allt från NuForce (inte alla deras In-Ear lurar, men annars allt annat tror jag)
Men nu för cirka ett år sedan när jag och Patrik var på HiFi-Mässan i Lund så blev jag RIKTIGT imponerad över GENELEC´s grejer!

 

Så när jag blir imponerad, Patrik blir imponerad, min gode vän Wembo som också är i branschen lovordar dem… Då är det verkligen bra grejer..
Jag måste ha något från dem tänkte jag.

Men.. Jag har ju redan min stora anläggning som inte används..
Så jag hade verkligen inget behövt för att byta ut det orörda mot något annat för ytterligare hundratusen kronor.
Så jag shoppade lite annat smått och gott under året som gick.

Och nu då häromdagen, som jag skrev i mitt förra inlägg

Unboxing : Matrix Audio Mini-i Pro 2S

Så insåg jag att jag vill verkligen ha det bästa tänkbara ljudet precis överallt..
Till TV-Tittandet, till sovrummet, hörlurar, i bilen, till Musiklyssnandet, till Datorn när jag lyssnar på musik och kollar på klipp, till datorn när jag skapar egna klipp, Ja till varje tänkbara scenario så vill jag ha det bästa tänkbara ljudet.

Jag kommer att gå djupare in på detta i mitt nästa HiFi inlägg, men just nu så är vi här.

Men min poäng är, jag är inte så lättimponerad, Patrik har VERKLIGEN höga krav och har verkligen det allra bästa och finaste som referens, och Wembo sysslar bara med det bästa.

 

 • För bara några år sedan så köpte min vän det absolut dyraste Bang & Olufsen hade att erbjuda, komplett hemmabio med TV, ljud osv osv osv.
  Trots att han flera gånger TJATADE om att han ville att någon skulle komma hem till honom och ställa in allt, då fick han bara svaret ”Ja men det är jätteenkelt att ställa in, det löser du själv”
  Det är inte okej..Här är det raka motsatsen.
  Patrik kommer hem till dig, du förklarar vad du vill ha, vad du behöver, Patrik visar dig demorummet och visar det det du inte hade en aning om att du behövde i ditt liv 😉
  Och sen så fixar han rubbet till dig, levererar, installerar, ställer in.
 • Är ni intresserade av något från Genelec så är ni välkomna hem till mig att lyssna, annars så kommer det ett demorum i Malmö snart.
  Och vill ni ha hjälp av Patriks expertis så kontakta mig så hookar jag upp er =)

 

 • OBS!
  Ni kan givetvis använda detta som er huvudanläggning som stereo eller hemmabio med!

 • Att Genelec lämnar 5 års garanti är egentligen ingenting för dem.
  De har alltså sysslat med Pro Audio, Studio grejer, i 40 år, och det är fortfarande deras främsta inriktning, Denna Lifestyle del är nog bara 1% av allt, DÄRFÖR så kan de ge oss högtalare med Samma höga krav på korrekt musik-återgivning och renhet, Det är därför man kan ge 5 års garanti.
  Det är därför de kan ge oss aktiva högtalare med aluminiumchassi osv osv utan att det ska vara svindyrt.
  Bara för att det är ”Lifestyle” grejer och inte Pro så behöver man inte kompromissa med bra ljud bara för att det ska vara snyggt, kompakt och inte svindyrt.

 

  • Så, nu är jag inne på dag 3.. tror jag..
   Och högtalarna har stått igång minst 12 timmar om dagen, så ja de är fortfarande långt ifrån inspelade, och det slog mig nyss att de små är nog inte lika inspelade eftersom jag kopplade in de just nu som ett par Bakre högtalare via baslådan, så det har nog inte kommit så mycket ljud via dem eftersom jag bara har spelat musik via Spotify.
   Men jag märker redan en skillnad ändå trots att de inte ens är 50% inspelade ännu.De större är mycket varmare, och fylligare, ännu större scen/ljudbild tycker jag.
   Så nu VILL jag faktiskt inte ens använda baslådan till dem, det behövs verkligen inte.
   Och de mindre, G One, de fick absolut mer mellanregister nu när de börjar bli inspelade.
   Så jag fortsätter att spela vidare, och fortsätter att tycka om dem mer och mer.
   Och kommer att uppdatera här i detta inlägget efter hand, anledningen till att jag publicerar detta inlägget redan nu är för att det bara idag har varit 6 personer som har hört av sig och har velat veta mer =)
  • Ja, jag föredrar absolut sail white.. jag gillar den färgen mer och mer..

   Men… Det vore coolt med ett par custom-lackade… Bape Camo kanske??

 

 

  • Det är alltid så kul att bli positivt överraskad när det kommer bra och ”stort” ljud ur små högtalare =)

 

 • Både G One och G Three ger ett mycket skönt ljud när jag på låg volym kollar på youtubeklipp hela natten.

 

 • Just det, mina två Unboxingvideos ovan är inspelade samma kväll, både med enbart iPhone X utan extra mikrofon, men den enda videon är klipp när jag har använt G One och den andra när jag har använt G Three.. Kan du gissa vilka högtalare som jag har använt till vilken video?

Som sagt, jag uppdaterar här efter hand, detta slängde jag ihop under två nätter pga ert intresse =)

Genelecs hemsida har ni här

https://www.genelec.com/

Och som sagt.. Det kommer mer.. mycket mer 😉

 

 

 

(Visited 803 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x