Dagens Notiser : I Jakten på en Soundbar

Nu har jag ännu ett helt perfekt exempel åt er om varför jag hatar att ställa frågor på ”Forum” =) .

Såhär löd ”min fråga”.

 

Jag måste tyvärr nedgradera till en Soundbar pga platsbrist, och tyckte att det självklara valet var Sennheiser Ambeo, men jag var tyvärr inte alls imponerad utav den.
Så då tänkte jag att jag kan inte tro att Sony HT-ST5000 skulle kunna vara ”10 000 kr sämre”, och helt ärligt så vet jag inte hur pass dålig den är eftersom jag fick en totalt värdelös demonstration utav den.

Men oavsett så är den 3 år gammal..

 

Så nu tänker jag som såhär.
Det absolut senaste på marknaden är LG SN serien, de har inte ens kommit till butik ännu.

Och jag har en LG TV, så för enkelhetens skull så kan jag tänka mig en LG soundbar.

 

Så jag funderar just nu på någon av deras SN modeller, SN10YG verkar lite för stor för en 55 tums TV, och jag ska ändå bara ha den i mitt lilla Sovrum, så en SN9YG eller kanske till och med en SN8YG kan räcka.

 

Men jag hittar INGA reviews på dessa!

 

Så jag har två frågor till er.

Med kanske följdfrågor.

 

Vad tycker ni om LGs tidigare Soundbars?
Kan de göra bra Soundbars?

Vad rekommenderar ni annars för Soundbar?

 

Det är ett litet sovrum som sagt och jag spelar alltid på låg volym, men vill ju höra hela registret ändå.

 

Jag köpte någon JBL variant till föräldrarna för cirka 9 000 kr, och den var faktiskt helt okej, den gör jobbet.

 

OBS! Jag vill gärna ha riktiga råd av era egna erfarenheter.
Inga gissningar eller dåliga tips tack.
Och här är expert-svaren.

Även om jag inte gillar Sonos rent allmänt, så hade jag faktiskt kunnat tänka mig den, jag har sett en massa reviews på Sonos senaste Soundbar, och den verkar absolut bra, men den kräver eARC kontakt, och tyvärr så fick inte LG det förrän ny nyligen precis efter jag köpte min TV.
(De flesta TV har inte det)
Så då känns det lite onödigt att köpa en Soundbar i vars enda speciella grej är Dolby Atmos, när den inte kan ge mig Dolby Atmos.
Lemus är ett danskt företag, som säkert gör bra grejer, jag har inte sett eller hört dem live själv, men för mig så köper man en sådan Soundbar om man är ute efter en hylla också, inte om du ska ha den liggandes på en byrå..
Såhär ser alltså deras Soundbars ut
De är säkert bra, men det där är en möbel, precis som min gamla TV-bänk.
Det är inget man köper om man har platsbrist.
Okej, ett helt okej svar.. men den där Panorama är minst 5 år gammal, och fick dåliga betyg även för 5 år sedan.
Sen kommer det ett riktigt guldkorn 😉
Ja det är absolut bra ljud ur dem… men det är en högtalare som du bär med dig..
Audio Pro Addon T3 handle
Ska du ha den som soundbar så har du nog extremt låga krav och absolut med stor betoning på platsbrist!
Nästa förslag där var Martin Logan Cadence, och det var absolut inget dumt tips.
Den har några år på nacken, men verkar lagom omtyckt.
Ja.. Sennheiser Ambeo.. det känns verkligen som om man ska köpa den bara för att den är officiellt bäst..
Men jag var verkligen inte alls imponerad, speciellt inte för 25 000 kr.Men jag har den fortfarande i tankarna ändå, jag tänkte ta med någon HiFi vän och lyssna på den igen, för att få höra deras åsikter, de blir kanske mer amazed än vad jag blev.

Men så som jag känner just nu så kommer jag ju bara att kolla på TV på låg volym i sovrummet, och där kommer jag nog inte uppleva att Ambeo är 5 gånger bättre än en JBL soundbar för typ 5 000 kr.
Naim som jag har nämnt för er tidigare lockar, Patrik på Undentia tipsar om den med.
https://youtu.be/pIgqmfo3yd8
Men den har inga element som riktas uppåt och inga på sidorna…
Och den verkar väldans stor/djup..
Och kort… så jag har svårt att se hur den ska ge mig en Surroundkänsla.

Men ja, alla verkar tycka om den.
Men trots det så är det väldigt få som säljer den i Sverige, jag har ingenstans att lyssna på den eller ens se den live, så nej, jag köper inte den för närmare 18 000 kr utan att ha sett och lyssnat först.
Ett par okej tips där.
Och sen en som tycker att jag har ställt frågan i fel forum.För mig så innebär HiFi allt inom ljud, även bioljud.

Ah en finsmakare som ser ner på soundbars alltså.

Anledningen till att jag ställde frågan i HiFi Forumet istället för Hemmabiogruppen är för att Hemmabiogruppen har 1 900 medlemmar, Så jag bara antog att de 1 900 st medlemmar OCKSÅ är medlemmar i HiFi gruppen som har 9 200 st medlemmar..

Jag trodde att de flesta av de 1 900 personer tänker som jag, att HiFi är allt inom ljud, litet som stort.
Så bra svar av Sverker där.
Okej Dali, den ska jag kolla in.
Ja.. Jo.. jag hoppas också på ett större boende snart.
Men om jag inte vill köpa en Soundbar som säljs än idag men som var en nyhet för 3 år sedan, så vill jag iiiiiinte köpa en som är 10 år gammal.
Och sen så kommer vi till det bästa svaret hittills = )
Detta var så korkat att jag besvarade inte ens det, men läs det ändå = )

Så… Jag är inte nöjd med den som alla tycker är utan tvekan världens bästa… så jag ska bygga en egen istället………..

Oh my…

Och där gott folk, där har ni en perfekt sammanfattning av hur responsen ALLTID är på forum..

Och detta får jag bevisat för mig gång på gång, men ändå så frågar jag på forum ibland ändå istället för att bara lyssna på mig själv.

Jag minns än idag om varför jag slutade hänga på Rejsa.nu.
Jag sökte efter råd om hur jag skulle fästa en vinge på min bil, eftersom jag inte kunde göra det på min kolfiberlucka (detta är nog minst 10 år sedan)

Och responsen på det var FLERA SIDOR med kommentarer om att jag absolut inte behöver vinge på min bil, den är bara fel inställd, jag har inte så mycket effekt att jag behöver vinge, jag behöver ställa in mina krängingshämmare, jag behöver bättre däck (jag hade Toyo R888), jag kan inte köra bil, jag har fel fjädrar till mina coilovers osv osv osv osv.

Ren jävla clown-idioti.
Och sen dess så har jag totalt ignorerat det forumet också.

(Visited 175 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Oskar

Skumma igenom alla kommentarerna lite snabbt och kunde inte se en enda rekommendation om Beosound Stage från B&O. Klart i övre spannet prismässigt men den lirar i en helt annan liga än Sonos, Yamaha, Denon osv.

Väl värd att titta närmare på.

Joakim

Sonos playbar har jag varit väldigt nöjd med. Gammal ja, men jag gillar den.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x