Update #RocketBunny86

** Så fort jag har kört någon annan bil och återgår till min GT86 så känner jag att jag saknas svankstöd, och gillar inte dessa moderna nackstöd som ger mig svannacke.
Det finns en ful nackkudde som kanske avlastar nackstödet, och där är en “gubbkudde” som inte ens sitter fast utan bara lutas mot sätet, som kommer att irritera mig mycket, men jag har tänkt flera gånger att jag kan ju lika gärna testa dem.

Dessa två kuddar kostar tillsammans cirka 95 usd, lite dyrt kanske, men men det är värt ett försök.
Sen tillkommer ju frakt, tull, moms osv osv såklart.. Så säg cirka 1 500 kr för två gubbkuddar.

Njae.. det blev lite mer.. frakten enligt hemsidan var 79,05 usd..
Hmm..

Men vilket som, jag lägger ordern ändå, nu har jag ju bestämt mig ändå så.

Efter jag har lagt ordern så får jag ett mail om “Det kan vara bra att veta att fraktpriset på hemsidan stämmer inte, kan vi få din adress”. (Jag har skrivit om detta tidigare)
Skumt, men jag ger dem min adress igen ändå, och kortfattat så ville de ha mellan 137 och 148 usd i frakt beroende på hur snabbt jag ville ha kuddarna… så då blev det för mycket och jag struntade i det.

För någon vecka sedan så la jag ut i BRZ/GT86 gruppen på Facebook att om någon ska beställa ifrån USA så hakar jag gärna på med dessa kuddar så delar vi på kostnaden med att få hem allt.
Det är tyst länge, tills jag får ett mail av en kille häromnatten som ska ha rätt stora saker, frontläpp osv, så där kunde jag ju haka på.

Jag lägger mina två kuddar i kundkorgen, kollar runt lite efter billiga och små saker, lägger till några oljefilter osv, sånt som alltid är bra att ha.
När jag är klar så hoppar killen av, han ska köpa sina saker ifrån Aliexpress istället…. Jahapp…

Så ska jag strunta i mina kuddar ännu en gång? Eller ska jag beställa mer så det känns som att frakten lönar sig?
Så jag börjar kolla runt lite efter motortrimmning, de billigaste sakerna, och kommer på att jag har ju tänkt testa Etanol, jag har aldrig testat Etanol i en av mina egna bilar, och de bilar som jag har kört som har varit mappade med Etanol, de har jag inte kört med vanlig bensin, så jag har egentligen ingen aning alls om hur skillnaden känns mellan 98 Oktanig Bensin och E85 Etanol.

Okej, jag kan ju testa, jag har ju redan OpelFlash Tablet med färdig Etanol-mapp.
Så det jag “behöver” för att smidigt kunna växla mellan bensin och Etanol (vilket jag vill göra för att smörja allt med bensin kanske vart 3e tank minst) är ett “FlexFuel kit”.
Vad det är kortfattat är typ en sensor som helt tiden känner  av oktanhalten på bränslet på väg in till motorn, vilket är väldigt viktigt när man kör med Etanol, eftersom E85 inte alltid är E85, det är plötsligt när mackarna känner för det, bara E75.. (när det är kallare ute t.e.x).

Den sensorn kostar 550 usd, lite dyrt för att bara testa hur bilen känns med Etanol, men okej, alla andra verkar hooked på det så då måste det ju vara bra.

Jag frågar på forumet om jag verkligen behöver den sensorn eller inte, ska jag inte bara köra tanken tom, fylla på med Etanol och knappa in en Etanol-mapp i bilen, och sen göra samma sak (motsatt sak) när jag ska ha bensin igen? Jag har ju trots allt Openflash Tablet med färdiga mappar.

Svaret där var att jag behöver en bränslepump som klarar Etanol också..

Hmm… Jaja…
Då tar vi en sån med då, det är ju alltid bra med en starkare bränslepump, då kostar den 220 usd.
550+220… Ja det börjar bli rätt dyrt för att testa Etanol, bara för att känna att det inte var så dyrt med att få hem kuddarna..

Jaja, notan är nu på 1 100 usd plus frakt, vi kör på.

Nu får jag ett mail av dem IGEN, där de skriver att jag behöver ett monteringskitt till bränslepumpen också, “And a tune as well”.
Jag frågar vad de menar med det, de svarar inte, och nu ser jag på OpenFlash´s hemsida (det är deras egna FlexFuel kitt också) att även om jag redan har en OpelFlash Tablet med Etanol-mappar, så måste jag ha en custom tune (helst av dem såklart) för att köra Flex Fuel, dvs att kunna ändra mellan Bensin och Etanol hur jag vill, mixa, blanda, skifta, utan att behöva mappa om bilen hela tiden.

Då kostar en sådan custom tune (trots att de garanterat redan har en mapp som passar mina mods) 345-495 usd beroende på dina mods på bilen..

Så, 550-220-350 (minst) + frakt, moms, tull, skatter, installation..

Hmm… Nu börjar det bli dyrt med Etanol..
Men visst, allt är relativt, BSR ville ju ha 30 000 kr för att Etanolkonvertera min #JDMCorvette..

Men allt detta bara för att TESTA hur bilen känns med Etanol i tanken och ryktesvis 280+ hk.
Bara för att jag ville känna att det var värt att köpa två dyra gubbkuddar, när jag redan har köpt två inte jättebilliga svankkuddar ifrån Biltema som var VÄRDELÖSA.

Så, min redan miljövänliga vinterbil, min brukis, som jag är SÅ glad över att den snittar 1 liter per mil.
Ska jag verkligen lägga ner cirka 15 000 kr på att få den icke snabba bilen lite mindre långsam och få den att dricka 1.5 liter milen istället, med den lilla tanken..
Ska jag lägga så mycket pengar så kan jag ju lika gärna köpa större spridare också..
Och då kunde jag lika gärna ha mappat den med EcuTek direkt istället för att snäll-mappa den med OpenFlash tablet.

nej, jag ska inte ha ännu en billig brukis som jag helt plötsligt har lagt ner en massa onödiga pengar i, när jag redan har en riktigt snabb och RIKTIGT dyr bil.

 

 

** Det är alltid nice med ny fräsch däcktext =)

Nej de försvinner inte, åker inte av, slits inte bort, utan jag vill numera helt enkelt bara ha dubbla uppsättning på varje däck.

 

** Nu söker jag bara ÅTER IGEN som varje sommar, efter någon som kan tona bilrutor BRA!
Han som gjorde det åt mig sist var verkligen verkligen inte bra, bubblor, grus under filmen, repor osv överallt.
Och hon som alltid har gjort det åt mig förr jobbar inte kvar på Autoropa och har flyttat en bit ifrån Malmö, och har inte tid.

jag vill bara ha den ljusaste filmen, och gärna den nya Nanofilmen som jag skrev om för ett tag sedan.

Vet ni någon i eller runt Malmö??

Tonade Rutor på bil – Fördelar & Nackdelar

** UPDATE!

Jag får jättemycket frågor (fortfarande) om däcktexten, och det är bara kul =)
Nej det är inte alls så dyrt som det ser ut att vara, Kontakta Däckdesign.se så löser de det åt dig.

Och angående installationen, köper du en färdig text, t.e.x TOYO, så kommer det som en logga, dvs bokstäverna sitter ihop, då är det mycket lätt att klistra på.
Om du vill göra som jag och ha något helt eget så får du limma på varje bokstav för sig.
Jag har gjort detta med hjulen på bilen, det går absolut, man blir bara väldigt trött i ryggen, iallafall jag, så jag tycker att OM du har möjligheten så plocka av hjulen så du kan montera texten när däcket ligger ner, då ökar du chansen för att montera bokstäverna snyggt också 😉

Nu har jag turen att HelaBilen.se låter mig låna en lift, ja även en dag som denna så de hade fullt upp!
Och även om jag har gjort detta flera gånger tidigare så tar jag ändå god tid på mig, så att det blir snyggt och så inte jag smutsar ner mig 😉

 

Så åter igen tack till HelaBilen.se som lät mig låna en lift trots att ni hade fullt upp =)

 

** NOPE jag får inte Däcktext gratis, jag betalar för det och tycker absolut att det är värt pengarna.

 

Däcktext / Däckdesign / Tire Letters / Tire Stickers / Tred Wear #NoNakedTires

 

(Visited 48 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.