NEW 2019 Android Auto VS Apple Carplay – REAL WORLD TEST

** Jag använder Apple Carplay så fort jag sätter mig i bilen.
Och jag skulle inte vilja ha en bil utan Apple CarPlay.
Och jag tycker att det är ren idioti att inte alla nya bilar har Apple Carplay, och att flera biltillverkare vill att folk ska betala för det som en premunation!

Och ja, den främsta anledningen till att jag ser fram emot kommande iOS 13 är just för CarPlay uppdateringen med delad skärm.

Men, den enda funktion som jag använder mig utav, som jag inte kan använda via vanlig BlueTooth, är Waze appen, och ja, jag har alltid min navigator igång, folk tycker alltid att det är så roligt, “Hittar du inte hem eller”.
Men Waze visar mig så mycket mer än bara väganvisningar.

Så, det jag gör med min stereo i bilen är lyssnar på musik via Spotify, enbart, aldrig CD eller USB, eller iTunes( blärk!).
Och jag pratar i telefon.
Både de sakerna kan jag göra via Bluetooth.
Och ja, även om jag alltid laddar min iPhone när jag sitter i bilen, så vore det skönt ibland att ha Apple CarPlay via Bluetooth, MEN! Då MÅSTE det vara lika bra ljud som det är via kabeln!

För det händer ju ibland att jag kör en kort runda, med mobilen i fickan, där jag anser att den ska vara när man kör bil, och då vill jag inte behöva ta fram fram den för att plugga in kabeln.

** Oftast när jag kör bil så ligger telefonen i mittfacket med kabeln inkopplad.
Detta är väl egentligen främst för att min XS MAX 512 GB är lite för tung för att min magnethållare i bilen ska orka hålla fast telefonen när det svänger till ordentligt 😉

** Där är en sak som stör mig med Apple CarPlay.
Eller två, med Android så kan du spegla din skärm från telefonen till skärmen i bilen.
Så exakt det du ser på telefonen, kan du ser i bilen.
Videos osv.
(Lite modifiering kan behövas)

Det kan du inte med Apple.
Jag skulle jättegärna kunna se Netflix, Air Video HD, Youtube osv på skärmen i bilen, även om det ses som en trafikfara, så har jag ju ibland passagerare som vill ha annan underhållning än musik och min sång.

Men, eftersom man ändå inte speglar skärmen rakt av med Apple, så stör det mig mycket att jag inte kan se två olika appar på bilstereon och telefonen.
Har jag Waze igång på bilstereon så vill jag kunna pilla med Spotify på mobilen utan att jag måste se en tråkig Spotify-skärm i bilen.

Så det jag gör nu, för att vara så smidig som möjligt, är att jag har Waze igång i bilen, telefonskärmen är släckt, och jag byter låt på min Apple Watch..
Det ska inte behövas..

Så Splitscreen är efterlängtat.

** Jag skulle verkligen vilja kunna se videos via telefonen i bilen.

** Hmm.. Jag kanske skulle testa om Siri förstår min engelska bättre än min svenska.. Vilket hon väldigt sällan förstår.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.