Lyrica – Biverkningar.

Nu i ikväll så har jag beslutat mej för att sluta upp med att ta Lyrica.
Dessa har jag blivit påtjatad i ett år nu att ta för mina smärtor, Och jag har gett det några månaders chans. Men mår bara sämre och jag faktiskt bara mer ont.
Biverkningarna har blivit för många och för starka, Så jag känner nu att jag tyvärr hellre går tillbaka med att leva på tunga smärtstillande, Även om det bara är en väldigt kortsiktig lösning.
Och jag har inte tålamod att trappa ner (just nu har jag bara panik) så jag kommer sluta tvärt med Lyrican.

Varför jag skriver detta här är för att ge er som har någon slags kontakt med mej en liten heads-up om vilka biverkningar jag har haft och att jag förmodligen kommer vara väldigt fuckt i några månader framöver både för att jag slutar tvärt med dessa och pga att jag nu förmodligen kommer trycka i mej smärtstillande som fan.

Kanske lite fel att skriva det här där jag har ca 1200 läsare om dagen och tydligen är det mer än hälften av dom jag snackar med om dagarna som inte läser här.

Och dom jag har försökt förklara för verkar inte förstå eller bry sej.

Detta är alltså absolut inget ”tyck synd om mej” inlägg, För att jag har egentligen större problem än mina smärtor egentligen. (Försäkringsbolaget som inte vill stå för reparationen av min bil t.e.x)

Men om det är någon där ute som blir rådd av läkarna att äta Lyrica så vet ni vad ni kan se fram emot.
För tydligen så skrivs dessa ut mot lite allt möjligt.

Nu nämner jag bara det som jag själv har upplevt.
Alla biverkningar kan ni läsa här.

Lyrica är alltså vad jag kallar för ”lyckopiller”  Men det skrivs även ut mot långvarig smärta, Nervsmärta osv.

Biverkningarna jag har upplevt är

  • Ökad aptit
    Eller mer att när jag väl blir hungrig så blir jag direkt dödshungrig och får riktigt ont i magen av hunger.

    • Känsla av förvirring, desorientering, förändrad sexuell lust, irritabilitet
      Nu har jag redan visserligen problem med minnet, både kort och långsiktigt pga hjärnskakningen. Men detta gör ju inte saken bättre. Det har blivit värre.
      Noll kåt, Kan väldigt lätt bli VÄLDIGT irriterad.
    • Nedsatt uppmärksamhet, klumpighet, minnesstörning, , svårighet att tala, stickande känsla, trötthet, dvalliknande tillstånd, sömnlöshet, utmattning, huvudvärk
      Är inte uppmärksam alls.. Tappar saker och ting. Blivit klumpig helt enkelt. Minnet igen. Riktigt dåligt. Talet är väldigt konstigt.. Hoppas över ord.. dom kommer i fel ordning osv,stammar ibland, pratar såsigt typ. Stickande känsla hela tiden i armarna. Men det är pga diskbråcket i nacken. Men ena armen har blivit värre nu.  Och ja.. Känner mej som en vandrande klumpig zombie.  Sover inte.. Inte gjort innan i heller visserligen,.  Seg i kroppen hela hela tiden. Seg på ett sätt som det inte varit tidigare.. så ja utmattad.  Tungt att andas hela tiden.  Huvudvärk har jag ju också haft konstant sen i sommras.
    • Dimsyn, dubbelseende.
    •  Innan var det bara på ena ögat när huvudvärken var som värst. Men nu är det lite hela tiden.
    • Svindel, balanssvårigheter
    • Kan vara så enkla saker som att när jag öppnar bildörren så har jag nästan ramlat ett par gånger när dörren kommer mot mej.
    • Muntorrhet, förstoppning, 
    • Måste dricka vatten hela hela tiden. Även under natten så vaknar jag av att jag är helt uttorkad och måste dricka. 
    • Svårighet att få erektion
    • Visserligen inte testat. Men ingen ”morgonbånge” eller så-
    • Berusningskänsla, gångrubbning
    • Ja det är väl det där med klumpigheten, kan typ stå still och ramla typ  😉
    • Tappar saker jag håller i händerna.. Ställer jag ett glas på bordet så på något konstigt sätt så tappar jag skiten ändå.
    • Viktökning
    • Det där jag hade lyckats gå ner innan kom tillbaka
    • Minskad aptit, lågt blodsocker
      Kan gå en hel dag utan att vara hungrig. Men sen när jag väl blir det så blir jag dödshungrig som sagt. Och då är jag mer lättretlig än vad jag brukar vara när jag är hungrig.
    • Förändrad självuppfattning, rastlöshet, depression, häftig oro, humörsvängningar, svårighet att finna ord, minnesförlust, hallucinationer, onormala drömmar, panikattacker, likgiltighet, känsla av att vara onormal, problem med den sexuella funktionen inklusive oförmåga att uppnå sexuell klimax, försenad utlösning
      Mycket mycket deppig, Väldigt dåliga och konstiga tankar. Rastlös hela tiden. Men det är jag väl alltid. Mycket orolig över saker och ting.. Men jag har ju en hel del problem som sagt så det vore konstigt om jag INTE var orolig. Super irriterad snabbt.. Kan bli snabbt deppig osv.
      Svårigheter med att finna ord är ju mycket det jag menade med mitt tal. Ordförråd lika med noll typ.. Minnet likaså.. Namn på klockor osv osv, sånt som jag kunnat i sömnen innan är borta.
      Minnet ja som sagt. Hallucinationer är väl mer att jag kan tycka att jag och en person PRECIS har snackat om något som vi inte har.. Eller att jag har gjort något jag inte har.  Mycket mardrömmar.  Panikångestattacker.. Kan inte andas då osv osv.  Tyvärr tyvärr likgiltig med mycket.. Både när det gällt bra och dåliga saker som annars hade gjort mej glad eller ledsen.
      Och resten ja…
    • Svårighet att tänka, domningar, synförändringar, ovanliga ögonrörelser, ryckiga rörelser, nedsatta reflexer, hyperaktivitet, yrsel vid stående, känslig hud, smakbortfall, brännande känsla, 
      darrningar vid rörelse, medvetandesänkning, ökad känslighet för ljud Känner mej trög, Kan inte koncentrera mej eller fokusera alls..
      Domningar i armar, händer, ben och fötter. Och även vid pungen tycker jag.
      Jepp synen sämre. kass. ser suddigt.. mörkt.. Ljuskänsligare.
      När läkarna gjort dom klassiska reflextesterna så har dom reagerat (reflexerna) vid typ 5e försöket.  Hyperaktiv vettifan.. Men rastlös.  Yrsel vid stillastående var det jag sa innan. Kan typ stå still och ramla.  Jättekänslig i huden. Kan knappt röra vid mej själv.
      Allt smakar crap!  Rör någon annan vid mej så ilar det i hela kroppen, rysningar.
      Känslig som fan för ljud, All sorts. Dels det där migränkänsliga som att det fysiskt gör ont i huvudet och öronen vid högt ljud. Jag känner örontrummorna slå. Men även lågt ljud.. En dammsugare klarar jag inte alls av, Och elektriskt surrande stör mej som fan.
    • Torra ögon, ögonsvullnad, ögonsmärta, trötta ögon, 
      Torr i ögonen så att det gör ont. Hjälper inte med ögondroppar.
      Ont runt ögonen. 
    • Rubbningar i hjärtrytmen, ökad hjärtfrekvens,
      Hjärtat bankar som fan även när jag ligger stilla, och det hugger till ibland. 
    •  
    • Svårighet att andas, halsont, nästorrhet
      Tungt för bröstet. Känns som om jag inte kan fylla lungorna. Gör ibland ont när jag andas. Ont i halsen. Känner mej tjock hela tiden som halsfluss typ. Kan inte svälja.
      Torr i näsan så det gör ont. 
    • Uppsvälld buk,
    • Svettningar, utslag, frossa
      TYp som med feber. Ena sekunden fryser jag som fan. Sen svettas jag och är varm.. Kan svettas och frysa samtidigt. 
    • Muskelryckning, ledsvullnad, muskelkramp, muskelstelhet, smärta inklusive muskelsmärta, 
      ledsmärta, ryggsmärta, smärta i armar och ben, muskelstelhetVäldigt väldigt ont och öm i hela kroppen Alla muskler.. Muskler jag inte ens använt på länge. Bokstavligen i HELA kroppen. typ träningsvärk/muskelinflamation/kramp/öm ont
    •  
    • Svaghet, fall, törst, åtstramningskänsla i bröstet
      Känner mej klen och svag, Törstig hela tiden som sagt. Och ont  i bröstet lite då och då, Även om jag inte har panikångest. 



      • Kalla händer och fötter
        Tar inte folk i hand längre pga att jag har så kalla händer, sover med strumpor. 
      • , nästäppa, rinnande näsa, näsblod, snarkning
        Jepp, jobbigt jepp, Näsblod bara en eller två gånger, Snarkar gör jag säkert.
      • Onormalt luktsinne, synförändringar inklusive tunnelseende, svängningar i synen, förändrat djupseende, ljusblixtar, förändrad ljusupplevelse
        Allt luktar skit, Tunnelseende var förr bara på ena ögat och nu ibland på båda, Kan sitta vid datorn och läsa och plötsligt blir allt jävligt oskarpt eller förstorat.
        Mycket mycket ljuskänslig. Kan knappt se på TV fast det är i det mörkaste läget. Likaså telefonen. 
      • ögonirritation
        Ont, Ömma.Kliar. torra, röda. 
      • Feber, kallsvett, trånghet i svaljet
        Det skrev jag innan.. 
      • Sväljsvårigheter
        Samma där. 
      • Långsam eller minskad rörlighet i kroppen
        Seg och trög. 
      • Svårigheter att skriva ordentligt
        Skriver jag för hand så ser det ut som om jag ritat något! Kan inte själv ens se vad jag sysslar med! Skriva inlägg osv osv, Som detta,, Då får jag gå igenom varje mening flera flera gånger. 
      • Muskelskador 
        Skrivit om innan. 
      • Nacksmärta
        Mycket mer än innan.. Hur det nu är möjligt. 
      • Olämpligt uppträdande
        Jag har tydligen sagt vissa väldigt olämpliga saker.. Och skrikit på folk jag inte borde.. Osv osv.. 

        Så som sagt.. Detta är INTE ett ”tyck synd om mej” inlägg utan mer en förklaring och en stor jävla heads-up om någon säger till er att börja äta Lyrica!

        Jag har alltså diskbråck i nacken, Grov hjärnskakning, 3 diskbråck i ländryggen. whiplash, något konstigt med armen och skuldrorna. Men det är förmodligen pga disckbråcket i nacken.. Och ÄNDÅ väljer jag det före dessa biverkningar alltså.

        Så ni ska verkligen verkligen överväga detta OM det är så att någon tycker ni behöver Lyrica.. Vilket jag verkligen verkligen inte hoppas!
        Det kanske inte låter som så farliga biverkningar. Men när man har allt detta samtidigt PLUS mer ont än annars, Och då ångest(hur fan kan detta vara lyckopiller???) då är det skit.. Tro mej.

        Smärtstillande är också SKIT och har absolut en massa massa biverkningar, VÄLDIGT beroendeframkallande osv osv.. Men just nu… Så tar jag hellre det.

        Nu vet jag inte vad som kommer hända när jag slutar tvärt med dessa. Men läkarna säger att det kommer bli värre och säger att jag absolut inte får sluta tvärt.. men just nu känner jag att jag måste det..
        Synd bara att jag inte kan få alla andra utomstående problem att försvinna bara.. Det är egentligen det värsta.

        Men som sagt.. Jag klagar inte.. För det kan ALLTID ALLTID bli värre.
        Alla har vi våra problem, Och vi ska vara jävligt tacksamma oavsett för att vi inte har det värre. Men.. Jag kunde haft det bättre.

 

 

 

(Visited 3 935 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

31 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Det gör ont att läsa detta, man vill helst bara bläddra vidare och inte låtsas om det- för vad fan skall man säga…? 🙁

Jag har haft med psykofarmaka och personer som går på det att göra. Man kan aldrig som normalt funtad människa förstå vilken vansinnig och oförklarlig "dipp" folk kan ha på det; från att vara en otroligt omtyckt och fantastiskt socialt begåvad människa till raka motsatsen.

Skulle kunna skriva av mig om hur tufft det dessutom är för en anhörig att "stötta" någon i dessa "emotionella berg-och-dalbanor"; men vi är ändå bara på ruta minus ett av flera för DIN del med alla fysiska besvär/biverkningar etc som ingen kan relatera till för fem öre ifall de inte haft dom själva…

Damn man, vet inte vad jag ska säga mer än att det är stort av dig att ge denna utlämnande *disclaimer*- och att jag hoppas fler som jag försöker stötta dig utan att det ska bli något "charity/compassion" case av det.

Vi kör hårt och försöker ha så roligt det går under sommaren. Är väl det vettigaste jag kan bidra med. Stay strong!

/MJ

SIR_Pierre

Thanks =)

Precis, Vi bara kör på så gott det går ändå =)

Daniel S

Har du vägarna förbi så hör av dig och jag hoppas det vänder för dig som min whiplash skada som jag fick i malmö gjort.

Nick

Brorsan blev tvungen att käka det där skiten och han blev som förbytt, fy fan vad läskigt, både för honom och alla vi i hans omgivning.
Han håller på och trappar ner nu för att ev. helt kunna sluta senare.

Bara att kämpa på och hoppas allt löser sig på bästa sätt för dig mannen!!

SIR_Pierre

Hur är han nu medans han försöker trappa ner då? Vad ger det för biverkningar? Vad du har märkt eller som han sagt själv alltså.. Det är ju kanske inget man pratar om så som jag gjort nu.

SIR_Pierre

Hur gick det över för dej då?

Nick

Vet inte hur starka dina var/är men han är nere på minsta styrkan nu, 50 mg eller nått sånt.
Han har inte lidit nämnvärt av att trappa ner dosen sakta, vad jag kan få ut av det hela.
Han har ju kvar alla biverkningarna som han kände av från början, bara att dom påverkar honom mindre nu, ju mindre dosen blir då såklart.

SIR_Pierre

Okok. För läkarna hävdar starkt att det skulle bli MYCKET VÄRRE av att sluta tvärt.

Daniel S

Slutade med smärtstillande helt och efter ett tag så kunde jag röra mig utan ont och nu är det bara vid kraftig belastning som jag får jätte ont.

Min "migrän"huvudvärk kommer jag aldrig att slippa enl läkaren, men nu har jag lugnat ner mitt liv till 0,5% av stress och tjafs och "måsten" så nu kan jag sova utan piller.

Sedan ca 2 år har jag ibland tom glömt att jag har ont i ryggen och nacken men nu tror jag inte att min skada är så svår som din… rent fysisk!

SIR_Pierre

det är ju riktigt bra =)

Daniel S

Helt underbart är det men som sagt vid kraft ansträngningar och vid lyft som min flytt, så kunde jag inte lyfta skit så jag hade en flyttfirma (mina sista sparade pengar) som fick lyfta möbler och lådor.

Nick

Ja dom hävdar så mycket dom.
Sen är det ju individuellt hur man reagerar på att göra så, men provar man inte får man ju aldrig veta 😉

SIR_Pierre

Ja läkare ja….

Anonymous

Shit det var fan ingen rolig läsning det här!
Men håller tummarna för dig att det ska vända.
Har själv en lättare wiplash men bara med nedsatt rörelseförmåga som resultat.
Och har knappt nån värk alls för det mesta.
Krya på dig nu och ta hand om dig så gott det går.

Mvh Niklas.K

SIR_Pierre

Ja det är väl inte så "bara" det i heller. >Men så länge man slipper ha ont,, Så man kan fungera och sova normalt.

Thanks

Magnus perä

Tja håller med dej om biverkningar har ätit lyrica i tre år ruskigt tufft har inte kunna sluta. Ligger nu på 450mg har varit uppe i 1050mg säger bara hoppas du kom i från det lycka till alla som käkar skiten.

Villej Uppgesson

En som inte haft värk från helvetet, (som du uppenbarligen upplever/upplevt) kan aldrig förstå hur du efter denna redogörelse överhuvudtaget kan överväga att gå tillbaka till Lyrica.

Det här beskriver väldigt bra hur in i helvetes desperata vi med smärta känner oss, man vet inte hur man ska orka leva vidare och suktar så efter att få vila från smärtan att man är beredd att göra praktiskt taget vad som helst.

Jag har haft ryggvärk nu i snart 3 års tid och äter Citodon under värsta perioderna och allt skit som det för med sig i form av biverkningar och hade tänkt att föreslå Lyrica för min doktor vid nästa besök, då jag läst att det ska vara effektivt vid nervsmärta, men efter att ha tagit del av din redogörelse idag så kommer jag absolut inte ens prova Lyrica.

Tack för varningen och jag undrar förstås hur det går för dig idag?

Och jag kommer inte döma dig om det nu är så att du är tillbaka med Lyrica, långvarig smärta blir man galen av och då greppar man efter alla halmstrån som finns.

/C

Villej Uppgesson

Tråkigt att läsa att du inte blivit bättre, vad gäller Försäkringskassan så var jag 50% sjukskriven första 2 veckorna (för 3 år sedan), arbetar som egen företagare, hade inte varit sjukskriven på över 7 års tid, men likförbannat så ringde dom praktiskt taget dagligen och det slutade med att jag friskskrev mig och arbetar nu halvtid, utan ersättning från FK och det var otroligt skönt att bli av med Försäkringskassan då de gjorde hela proceduren så mycket värre.

Jag kan som tur är livnära mig ganska gott på en 50%-tjänst då företaget går bra, så jag slipper pressas av den ekonomiska biten.

Mitt liv består i onda ryggdagar och djävulska ryggdagar, äter numera aldrig Citodon i mer än en dag i rad, då abstinensen/biverkningarna/avtändningen efter flera dagars användande är så förbannat jobbiga.
Försöker alltid ha minst 14 dagar mellan gångerna jag tar Citodon för att slippa alla nackdelar. (Vilket fungerar hyffsat bra för mig)

Har hunnit prova på det mesta under dessa år, både vad gäller mediciner, specialister, flera läkare, sjukgymnastik, hemmaträning, kiropraktorer, naprapater, akupunktur mm. mm.

Mitt bästa recept är dagliga långpromenader (minst en timme) och Naproxen morgon och kväll. (Tar Treo när det är extra jävligt och Citodon när det varit outhärdligt under flera dagar och jag inte orkar längre)

Jag vet att man inte kan jämföra smärta med varandra, men vi som erfarit långvarig, outhärdlig smärta vet i alla fall vad den andra går igenom.

Jag är dig otroligt tacksam att du skrev ut din erfarenhet om Lyrica, stort tack för det.

Att man hela tiden fortsätter att söka efter förbättring, visar ju på att man inte gett upp, så jag önskar dig lycka till och hoppas du bättrar på dig succesivt.

Det här är en långvarig fight som man går igenom väldigt ensam och med mycket tankar, men fortsätt alltid kämpa.

Vänligen C

Maria Magdalena

Hej vännen! Jag blev helt rörd av ditt långa och innehållsrika inlägg! Inte tyck synd om , skrev du, men vad tusan: Här Du en vän i båten! Jag har också fått nästan alla biverkningar och har slutat tvärt idag! Lycka till med allt, och hoppas att Du fått en bättre medicin! Gillar folk som kan sätta ner foten ibland! Kram fr Maria, den, klumpiga och snubblande medsystern. Är ändå glad att jag lever och får se solen varje dag gå upp utanför mitt fönster!

Micke

Usch, du vet mina erferenheter av folk som käkar lyckopiller… eller var vi tighta 2008? Oh well, hoppas man inte förlorar den riktige Pierre. :-/

jero

Snart 2 år sedan, hur gick det ?

Cecylia Rosen

OK JA DET AR VIKTIGT MED STOTNING

Anonymous

Hej..läser ditt inlägg..känner igen mycket av det..håller på att själv trappa ner..det är ett rent helvete..funderar om man ska överleva detta..jag har GAD därför så fick jag Lyrica..är nu så rädd för alla mediciner efter detta..är nere på 50/2 pere dag har ätit75/3 per dag.har ont överallt.Musklerna kan inte slappna av ..mer än på kvällen då litegrann i alla fall..tar Imovane för att kunna sova sover då max 4 tim per natt..vaknar och är alldeles förastörd i kroppen. är så sjuk ikroppen så jag håller på att bli galen. är rädd för alla mediciner det är ett rent helvete..läkaren som gav mid Lyrica sa att det inte var beroende framkallande för han ville inte ge mig det..så han ska jag anmäla…hoppas du ser detta inlägg..hur har det gått för dig då har du slutat med Lyrica..kram

31
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x