Dagens Test : NuForce AirDAC

Nu sitter jag och testar något jävligt häftigt som inte är ute på marknaden ännu.

Jag vet inte om det är en åldersgrej, Men numera så är det “så enkelt som möjligt” som är det häftiga..
Inte en massa projekterande och extra funktioner som man ändå inte använder.

Jag vill inte jämföra det med bilar denna gången.. För det gör jag alltid.. Och ni kan redan räkna ut vart jag vill komma eller hade velat komma med en sådan Ariel Atom / R35 GTR jämförelse ändå.

Jag har ju sedan jag köpte min HiFi anläggning i vardagsrummet sagt att jag vill ha ett enklare sätt att lyssna på musik.
Musiken har jag i datorn.. Ska jag föra över det till stereon så ska jag gå via min Squeezebox.
Men Den är långsam.. Jag har inga färdiga låtlistor där.. Och har 2TB musik som jag redan om och om igen har sorterat i iTunes. Som gång på gång fuckar mej.. Så det har jag lagt ner helt nu..

Och sen har vi Spotify.. Som jag inte alls gillar.. Men som jag nu redan har börjat göra låtlistor i.
Jag lyssnar bara på eget material.. Så jag använder bara Spotify som en spelare.. Och för det vill jag inte betala 99kr i månaden för.
Men det för jag göra ändå för att få ut min “Spotify musik” ut till Squeezebox.. Till förstärkaren..
MEN!  Trots att jag betalar 99kr i månaden.. Så visas ändå knappt 1/3 av dom låtarna jag har lagt i mina listor på min Squeezebox.. Och oavsett om jag använder trådlöst eller kabel så är det så jävla segt att bläddra bland mina låtar!

Visst vi har Airplay.. MEN jag VÄGRAR att använda iTunes som VARJE DAG gör en backup på 8gb och som lite då och då vägrar hitta mina låtar en halv sekund.. Och då är alla mina låtlistor borta igen för evigt.
Det är därför jag sedan innan vägrat ge mej på en NAS.

Så nu har jag nog fan hittat precis det jag vill ha och behöver..
Kritisk som jag är så lämnar detta system inget att önska tycker jag.

Systemet heter Air-DAC och kommer ifrån NuForce (Dom som har gjort min älskade Icon/förstärkare/ljudomvandlare).

Det funkar på två sätt.. Eller på ett sätt men du kan göra på två olika sätt..
Äh ni kommer fatta.

Vi har denna till att börja med.

En väldigt liten pryl.. iPhonen ligger en bit bakom men det missas nog eftersom båda ligger på ett vitt papper.

Den kopplar du in i din förstärkare eller i dina aktiva högtalare (I have both).

 

Vanlig RCA kontakt.

Sen har vi då två olika alternativ.

Så som jag till en början hade gjort, Så vill jag ju ha min musik ifrån datorn.
Då använder jag mej av ett enkelt USB.

Och kan du inte bestämma dej om du vill ha din bärbara eller stationära som musikkälla så kan varje mottagare jobba ihop med 4 olika sändare.

Har du nu ett stort hem eller helt enkelt bara en musikanläggning i varje rum så kan du då köpa extra mottagare till varje anläggning varje rum, Och när du då går runt där hemma med din bärbara PC så fortsätter musiken att spela i det rummet du går in i.
Eller ja du kan ju ställa det som du vill, För att mellan varje sändare/mottagare så kan du röra dej ca 30 meter innan du märker av någon förlust.
Och varje sändare kan jobba ihop med upp till 4 mottagare.

Och det är just det som är det coola.. Du behöver ingen programvara.. Och musiken spelas upp DIREKT!  Lossless!  Hur snabbt du än bläddrar bland låtarna och hur bra kvalitet du än skickar iväg så spelar den upp ALLT! Och utan någon som helst WiFi eller internetuppkoppling.

Sen alternativ två.. Eller ett.. Eller extra..

Så har vi denna lilla rackare..

När du köper systemet så väljer du om du vill ha USB´n eller denna som du sätter in i din iPhone eller iPad. (iPod osv osv)

Och vill du köpa en sån här eller en USB extra så är det givetvis inga problem, Kom ihåg ni kan ha 4st sändare till varje mottagare.

Så, En till din stationära,, En till din bärbara, En till din iPhone och en till din iPad.
Så oavsett vilken pryl du sitter med så kan du köra musiken därifrån.
Använder du nu iTunes eller Spotify (internetradio, Youtube, nån app) så är det ju saksamma för dom lirar ju ihop ändå så länge du har WiFi till dina prylar.

Så, Nu har jag en anledning för att fortsätta betala mina 99kr i månaden för att ha Spotify i mobilen.
Men som sagt, Oavsett om hur ni väljer att spela upp musiken så tar den emot och spelar upp allt.
Oavsett kvalitet.. Även FLAC alltså!

Så som jag har haft det fram tills idag så har jag för att underlätta en massa fått sitta vid datorn för att spela upp musik i mitt stora system..
Men.. Sitter jag ändå vid datorn så kan jag lika gärna lyssna på mina PC högtalare.. Som visserligen är jävligt bra.. Men då står mitt nya, styra, dyra system och bara är just det.. Nytt, Snyggt och dyrt. .

Men sitter jag nu vid datorn, Förflyttar mej till soffan med min blivande iPad.. Eller till sovrummet eller badrummet med min iPhone, Så har jag hela tiden full kontroll över vad som spelas i stereon i vilket rum som.

Men coolast av allt är att du behöver ingen app.. Ingen programvara.. Inget projekterande alls.. Bara tryck play oavsett vad du sitter med i handen. Och det spelas upp DIREKT!
Ingen som helst fördröjning, Buffring, Laggning, Laddning osv osv osv.

Kittet kommer ligga runt 1690kr för en sändare och mottagare, Ni väljer om ni då vill ha en USB eller Apple sändare.
Vill ni köpa en sändare extra sen så kostar dom typ 400kr styck.

Som sagt, Detta är inte släppt ännu, Jag fick vara en av dom första privatpersonerna som fick leka med detta innan det kommer ut på marknaden, Vilket är inom ca 2 veckor.

Dom flesta kommer sälja detta system, Lättast är väl kanske att shoppa via Dustin.se.

(Visited 60 times, 1 visits today)

0 svar på ”Dagens Test : NuForce AirDAC”

 1. Hmm, är säkert ett intressant system.

  Men gör den inte nästan exakt vad tex en apple airport express gör? Kopplas till stereon med optisk kabel. Streamar ljud från datorn med hjälp av tex airfoil. Itunes kan du självklart airplaya. Annars är spotify genom airfoil perfekt där du även kan spela dina lagrade mp3or. Iphonen airplayar direkt till den oxå. Kostar 800kr. Som dessutom utökar befintligt internet.
  Visst är en liten fördröjning när man bytar låt. Men inget man inte kan leva med. Märks ju bara när man klickar.

 2. Ja men nu vill jag ju inte ha o göra med iTunes alls ju, Och hur det funkar med Spotify vet jag inte, Eller om det funkar utan WiFi/internet eller inte. Men vad jag vet är att där inte är någon ljudomvandlare i airport express som det är i alla NuForce och den klarar inte att spela FLAC.
  Och har du en ordentlig anläggning så vill du inte lyssna på MP3 kvalitet.
  Och det där med fördröjning är rätt så irriterande, Visserligen från person till person, Men jag avskyr all sorts väntande eller fördröjning.
  Airfoil har jag ingen aning om vad det är faktiskt.

 3. Har AirPlay inbyggt i min hembioreceiver och det funkar helt suveränt! Finns i Denon AVR-1912, Pioneer VSX-921, 1021,2021. Jag kör förvisso mest Spotify (som du inte verkar gilla) men om du vill kan du köra från din dator programmet AirFoil som tidigare person nämner och då kan du köra FLAC såvitt jag vet även med Airport Express. Du behöver inte omvandla ljudet, du skickar den rena digitala ljudströmmen från t.ex. dator till AirPlay-mottagaren/AirPort Express helt enkelt! Så ja… Jag gillar också NuForce men att ha en adapter på iPhonen, iPaden eller datorn går riktigt bort för mig.

  Dock har du en poäng, något som jag har vant mig vid men stör mig på ibland, där är fördröjning när du kör t.ex. AirFoil, ca 3 sekunder. Så streama film från t.ex. en iPad och lyssna på "finhögtalarna" går riktigt dåligt. Men för ren musik så är lösningen så minimal och sömlös den kan bli i princip.

  Vad kör du för högtalare och förstärkare som finljudskälla? 🙂

 4. Använder själv bara itunes när jag skall uppdatera någon apparat. Spotify funkar ju perfekt, med airfoil och airport express. När det gäller FLAC så är det bara att "be" airfoil öppna tex winamp (som spelar flac) och låta winamp gå ut i airport expressen. Jag har för mig den bara förmedlar signalerna vidare. Det är internet som krävs antingen trådlöst eller lina. Men vem har inte det nuförtiden. När det gäller att styra olika spelare som winamp tex finns ju appar som är remotes. Har själv en ganska okej stereo i 40k klassen. Men jag lyssnar hellre på lite sämre och njuter av hur lätt och perfekt allt funkar. Dessutom slipper man allt som har med usb till datan och adaptrar till telefonen att göra.

  Men som allt annat så finns det ju postiva och negativa aspekter.

  rock on!

 5. 3 sekunder när man bläddrar mellan låtarna??
  Jag har ju också en "Spotify" förstärkare.
  Men ändå så vill den inte se alla låtarna i min lista. oavsett om jag betalar eller inte, Och jag TROR att Spotify vill inte spela upp mina FLAC även om jag betalar. Som sagt jag använder den bara som en spelare av eget material.
  Äh ett USB mer eller mindre i datorn gör inte mej något och den lilla grejen på iPaden (bara den jag kommer ha det till) gör inte mej något.

  Airfoil får jag kolla in så jag lär mej det med.

  Här är mitt system.
  http://sirpierresgodispase.blogspot.com/2010/11/min-nya-hemmabio.html

 6. Men då behöver jag alltså ännu en spelare? Winamp eller VLC.. Som jag inte heller kan/eller måste göra låtlistor i.
  Men vad behöver jag för hårdvara för att använda airfoil då?
  Och sen var det just det med att inte ha internet som var grejen.

  Som när vi brukar ha fest hos mina föräldrar så drar jag bara med mina aktiva högtalare och sen denna och så e det klart =)
  Så kan jag sitta på min plats och vara DJ =)

 7. Nja. Inte 3 sekunder per knapptryckning. Utan du kan mata runt och klicka och klicka, när du väl hittat den låten du vill ha, DÅ tar det 3 sekunder typ. Hoppas du förstår hur jag menar där!
  Spotify + FLAC tror jag knappt går kom jag på! Kör NAS där med hela mitt musikbibliotek och min receiver klarar av när man matar FLAC i nätverket.
  Haha, smaken är som baken. Vi gillar ju i princip samma lösning bara det att vi vänt det spegelvänt mot varandra ungefär 🙂

  Airfoil: http://rogueamoeba.com/airfoil/

  Riktigt trevligt system! Enda som skiljer sig åt mellan våra stärkare, förutom din har en del mer mos är du har Spotifyklient inbyggt i stärkaren. Min har bara AirPlay stöd som gör att jag måste skicka från luren, paddan eller datorn. Fördelen är dock att jag kan söka låtar och gränssnittet är ju en del trevligare i iPhonen.

  Men kika på AirFoil! Du kan strömma från valfri applikation eller från systemljudet (= allt ljud som du normalt hör i datorn skickas rakt till förstärkaren).

 8. Men vad är det som kostar hos AirFoil? eller så kollade jag på fel sida innan..
  Och jag måste alltså ha en Airplay ändå?
  Så då är jag more or less uppe i samma pengar och får inte med ljudförbättraren.

  Nu är detta NuForce systemet redan beställt ändå, Men alltid bra att lära sej hur annat funkar =)

 9. Själva programmet kostar några kronor. Men användandet är ju självfallet gratis. Ja, dessvärre måste du ha en AirPort Express om du inte har receiver med AirPlay inbyggt. Alternativlösningen är att köra med AirFoil Speakers, ingår till AirFoil, då kan du ha din iPhone som mottagare för ljud.
  Men ja, kör på NuForcen, verkar vara det som passar dig bäst med tanke på din nuvarande setup!

 10. En Aspekt som kanske inte tas upp här är att sändaren kan serva upp till fyra mottagare, detta innebär att man kan för spottstyver skapa multirum lösning.
  När du inte är beroende av ett nätverk, utan har enheterna direkt relaterade till varandra, så slipper man också interferens, och strulet att man måste välja olika kanalen i routern för respektive apparat. Inga driv rutiner, och format samt spelar oberoende. Hela tanken är att man skall kunna använda detta även om man inte är i MAC miljö, samt att inte behöva aktivera flera olika mjukvaror bara för att apple hårdnackat vägrar att stödja andra filformat än sina egna. Sist men inte minst, airplay licensering kostar en del, och det är bara de stora drakarna som har stora volymer som kan kosta på sig det utan att det slår för hårt på slutsumman på produkten. Dessutom airplay är OK om det är ett slutet system, men så fort du har en enhet som du skall strömma vidare från, då är det NO NO från Apple.. Något som TEAC (inte helt skit litet företag heller) fick bittert erfara. Vad är vi har för preferenser, om vi är apple fan boys eller inte ( jag har mac book pro, iPad, Iphone, Mac Mini och ipod touch) så får man ge apple den eloge att de hade visionen och framförhållnignen, samt integrerade dessa två världar (dator, samt den mer traditionella musik reproduktionen). Men allt sker till ett pris, och i deras fall, nuförtiden med nästan fashistoida metoder mot 3 parts tillverkare och återförsäljare. Något som man får insyn i den dagen man skall bli autoriserad ÅF eller tillverka tredje part produkt.
  Därför är det viktigt att det finns alternativ, för de användare som inte har mac miljön som default, eller som också vill kunna streama från sin portabla dator, på ett smidigt sätt till flera rum i huset.

  Hälsningar

  Gizmo

 11. Tja varför inte, det är ju exakt samma koncept. Förstår inte varför du gör i brallan bara för att du hittat något som gör samma sak från nuforce. Har du provat båda så du kan uttala dig om att den från teknikmagasinet skulle vara så mycket sämre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.