Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Hej Pierre! har följt din blogg ett tag nu och tycker att den är riktigt bra! Tänkte bara tipsa om en bil du kanske skulle kunna vara intresserad av med tanke på att du tidigare skrivit att du letat efter en infinity q45! http://stanceworks.com/forums/showthread.php?t=5467 Tack för en bra blogg och lycka till med sökandet! Mvh Justus

SIR_Pierre

Tackar =9 Fan vad nice den var!! i USA eller?? hur vågar man köpa en bil genom ett forum? aldrig importerat bil. men såå snygg den var. den åker upp i bloggen =)

Anonymous

Hej! Ska jag vara ärlig har jag faktiskt ingen erfarenhet av detta heller men jag antar att han är seriös iom att det är ett ganska välkänt forum vid det här laget, sedan får man väl kontakta någon fraktfirma som kan skeppa hem bilen i en container eller varför inte tala med dina vänner på superior imports och se om dom kanske kan hjälpa till på något sätt? Hursomhelst önskar jag lycka till! Alltid kul att kunna hjälpa till! Mvh Justus

Anonymous

Hej Pierre.
Även jag har följt din blogg ett tag nu inför stundande klockköp och jag tror tack vare din blogg att jag har hittat fram till ett beslut.

Men det var inte därför jag skrev utan det var ang att Tiff skulle vara The Stig. Nu kanske jag spolierar en utopi men dessvärre är han inte The Stig… Såg ett klipp där The Stig tog av sig hjälmen och det var en VÄLDIGT känd F1-förare som var det. Men det har jag en känsla av att du redan vet 🙂

Plus i kanten till ditt val av ev import av Infinity – go for it. Grymt läcker svulstig bil!

MVH
Magnus

SIR_Pierre

Justus

jag har faktiskt redan snackat med Micke på Superior Imports om att hämta från Japan, Men det fanns ingen snygg Q45 där, Men har man inte bråttom så kostar det ca 25.000kr.. men jag hatar att vänta 😉

Jag har även en kille här i Malmö som brukar hämta båtar, Så ja ska se om inte han kan klämma in den nånstans där 😉

Trevligt o höra Magnus, Men vad föll valet på då? Nyfiken som fan ju.

Men du inser väl att hela Schumacher biten bara var ett PR jippo typ, Eftersom det hade varit så mycket snack om vem The Stig var precis innan den säsongen, Dom har ju själva sagt det i programmet sen och det finns ingen möjlighet alls att det skulle varit Schumi eftersom han har varit iväg o kört F1 medans dom spelat in Top gear avsnitten.

Så det var bara i det avsnittet som han fick äran o bära The Stig Outfiten 😉

Kul att höra att nån gillar klockinläggen, Utan kommentarer så är det svårt att veta vad folk gillar, jag skriver ju bara vad jag själv gillar.

Anonymous

Visste det var för bra för att vara sant, att Schumacher skulle vara The Stig. Får väl vänta på att Tiff dyker upp i den vita overallen 🙂 Kan lova att även jag skulle jubla då. Klippet när han prövar Maclaren F1 är helt gudomligt, bara det gör att man vill fall ner på knä och tillbe honom.

Har även hört galna rykten med alla från Jamerioquai (eller hur nu han stavas) till Damon Hill.

Ang klocka så var jag snubblande nära att låta bli att knäppa upp spännet på en Panerai submersible (Rolex suben var liiiten när jag provade den) hos Nymans ur och låta den sitta kvar. Men tyvärr kom en sommarstuga i vägen som behövde lite attention så det kommer inhandlas en Oris imorgon. Antingen en Prodiver date alt "Der Meistertaucher".

Det kändes som en bra kompromiss då jag är sugen på en diver. Oris verkar vara ett bra ur och jag gillar hur de ser ut och känns, inte samm som en Panerai dock.

Eller har du andra förslag på divers som kan vrida om huvudet på mig? 🙂

MVH

Magnus

SIR_Pierre

Jag får göra ett litet Tiff inlägg, Mitt bästa minne är då han provkör E55 AMG och M5.. 2000 års modell.

Jag tror att det är en "vanlig" duktig racing kille ifrån England, men som givetvis blivit vass som fan och inte minst på deras bana där han kör flera varv dagligen.

Men ok han imponerade som fan även i det programmet då dom tävlade mot tyskarna. Sabine osv.

Jag är riktigt sugen på Panerai Pangea, Samma storlek som min Slytech men ändå. Men det får vänta, Och precis som du säger så är alla rolex utom Deepsea för små.

Har kollat på "Der Meistertaucher" själv, Stor klocka, Riktigt nice, men jag vet inte om jag gillar det med att timvisarn är för sej i en liten tavla och minutvisarn som vanligt.. är väl en vanesak. Men jag gillar min Oris som fan och tycker det är mycket prisvärda klockor, Stora men bekväma, Vilket som stora Panerai inte är.

Och precis som du säger så är den en helt annan känla i en Panerai eftersom Orisklockorna är i Titan, Men det är också en vanesak, Först tyckte jag det kändes fejk o löjligt lätt, även om Oris klockorna absolut inte är "lätta"

Vill du ha namn så är det Rolex Deepsea eller Panerai, Ska du ha en sommarstuga också så är det Oris eller Doxa kanske..

Ska tänka lite på saken.. Men kolla in Doxa,, Tror deras trevligaste modell är Sharkhunter.

Anonymous

Ja, dessvärre så kommer familjen och stugan lite före egna behov tyvärr. Men det är en tidsfråga bara till Paneraien sitter på armen.

Festligt att det inte bara var jag som hade lite betänkligheter ang timvisare på "Meistern". På samma gång störande men också lite eget, svår balansgång. Men i vilket fall låter det som jag inte blir besviken med en Oris. Men jag håller med dig och vikten, känns lite overkligt att de är så lätta när de är i Titan.

Det enda som jag har lite funderingar över är att det verkar vara lite klurigt att köra med andra straps än Oris egna dvs no nato-straps. Hittat några som verkar ha modifierat remar med egna lösningar men det skulle vara trevligt att slippa det och kunna köpa färdiga remmar direkt. Du har inte hört något om det?

Kollade in Doxa lite snabbt och ska nog ta en mer ordentligt titt men tveka inte att skrika till om du kommer på andra alternativ

SIR_Pierre

ja givetvis är familjen viktigast.

Ja alltså det är ju häftigt och originellt.. Men klockan ser ut som en chronograf.. och är inte det.. Men det är nog bara en vanesak som sagt. Precis som med att bära Titan.

Det var ju pga vikten som jag inte köpte min Prodiver direkt när jag hade beställt den. Vilket du kanske redan läst.

Ne jag har inte alls hört nått om eftermarknadsremmar till Oris.

Jag tycker du ska ha en med titanlänk också.. Men då finns det inte så många att välja mellan längre.. Carlos Coste har jag också tittat på ett par gånger.. Har du känt på prodiver live?

Anonymous

Jo, jag läste inläggen om vikten på Prodivern och jag blev förvånad själv, den var rackarns lätt. Men blir det en så kör jag på länk, gummivarianten verkar följa med på en del modeller.

Jag har inte kunnat klämma på en Prodiver live än bara "Meistern" men hoppas kunna göra det imorgon. Målet med morgondagens övning är att komma hem med en ny klocka. Det enda jag är lite "rädd" för är att Prodivern blir för stor(om man nu kan ha en för stor klocka). Carlos Coste har jag hört talas om men inte sett än. Något som föll dig i smaken?

SIR_Pierre

jepp, Gummi följer med till alla, Så skaffa en med länk så har du både och.

Carlos Coste gillar jag för att den e snygg, lagom stor och limiterad, Men det blev ingen affär där eftersom killen som skulle sälja den var skiiitskum, Sen har jag inte sett nån sen dess.

Ja 52mm är stort.. riktigt stort.. Ingen vardagsklocka för den ovane eller en klocka om du bara har en klocka, Funkar liksom inte till kostym osv.

Så en ProDiver är en klocka för den som redan har en eller två andra.. eller 30 =)

Anonymous

Synd att skumma typer ställer till det för oss seriösa personer. En av fördelarna med att köpa nytt men i det där fallet så kan det bli svårt 🙂

Carlos Costen är snygg, det håller jag med dig om men i dagsläget så är jag mer ute efter en mer "ren" diver. Efter som jag inte har kommit upp i din kaliber med antalet klockor så är storleken det som jag tvekar på. Storleken ska inte ha betydelse sägs det ju 😉

Blir att ta på sig skjorta med dubbel manschett för att se hur det fungerar, om det fungerar…

Jag har även klämt på 47mm versionen av Titan 'C' Small Second, Date. Den kändes lagom på något sätt och det kan mycket väl vara så att den bubblar upp till första platsen. Får se i morgon.

När jag ändå har dig på tråden och du som kan Panerai. Luminor Marin Logo (PAM00005), är den värd att ge sig i förhandling med familjen om? Att skjuta till lite sekiner och ändå få sig en Panerai. Eller ska man vänta och köpa en "riktig" lite senare? Skulle vara intressant att höra din åsikt om det.

SIR_Pierre

ja blocket människor.. så många idioter man stött på. Folk verkar inte vilja sälja det dom har på annons…

Ja alltså.. det säkra valet är ju alltid Rolex i dessa lägena.. Men en "vanlig" Oris då? vad är dom 44mm väl?

Logo modellen.. Ja alltså det är en "vanlig" Panerai.. alltså det säger Panerai lika mycket som en Submariner säger Rolex..

Som första Panerai och ev första riktiga klocka så absolut. Kör på den, Inte super dyr i heller.

Men kan du senare.. så köp en lite mer Speciell Panerai… blir mycket roligare så tycker jag =) Men det är mest för att dom lite mer speciella Panerai klockorna oftast går upp i pris med åren.

Anonymous

Hör vad du säger och tycker det låter bra. Får se om jag kan förhandla fram de ca 10 000 som skiljer Logon från tex "Meistern" för onekligen så skulle en Panerai sitta fint. Men är det någon power reserve på Logon eller måste man dra upp den varje dag? Men jag förstår dig rätt om jag säger att du röstar på Panerai om det går att förhandla? 🙂 Men du kanske är partisk i den frågan 😉

Det kan vara som du säger att en "vanlig" Oris kan funka. De görs en del modeller i både 44 och 47mm. Många parametrar blir det 🙂 Men jag måste ha lite press så det kommer till ett beslut. Lovar att återkomma med resultatet.

SIR_Pierre

Ja Panerai i alla lägen enligt mej. Men jag är ett riktigt Panerai freak.

Men du får ett helt coomunity o ett annat liv på köpet för dom 10k extra.. och straps finns det oändligt av till Panerai!

ja en "liten" Oris kostar väl runt 10k bara?

gör så.. o gärna bilder =)

btw……en annan klocka.. som kommer snart.. Tudor Heritage… har många inlägg om den.. mer rece än diver dock

SIR_Pierre

Stavar lite fuckt för jag e lat helt enkelt 😉

Anonymous

Det är säkerligen som du säger med communityn mm och just detaljen med strapsen till Paneraien tilltalar väldigt. Vi får se hur förhandlingen går helt enkelt 🙂

Ja, Tudorn har jag sett och den ser trevlig ut. Gillar retrokänslan men ligger inte den i en anna prisklass än Oris och Logon?

Nej nu är klockan mycket och dags för skönhetsömnen. Men har du en prisuppgift på Tudorn så vore jag tacksam, Tudor finns hos Nymas har jag för mig och där ligger även Paneraien och ett kvarter längre ner Orisen så det går snabbt att beta av dem 🙂

Återkommer imorgon som sagt och jag ska försöka få till lite bilder också 🙂

Mvh
Magnus

SIR_Pierre

Ja det är lätt att hamna i Panerai träsket..

Ne alltså den har ju inte kommit ännu.. men ryktena säger runt 40.000kr. under 40 t.o.m

Har dom fått hem den??? för jag har beställt en o skulle få sveriges första!

Hörs i morn

SIR_Pierre

BTW.. ser du vad Plato har för klocka på sej`;)

Anonymous

Så nu var det avklarat…

Om vi börjar med Plato så ser det ut som en PAM tycker jag 🙂

Åter till vad det blev idag så blev det en kompromiss. Det blev en Oris Divers Titan 'C' Small Second, Date men inte innan jag bokade en PAM00005 hos Nymans ur som jag hopas kunna hämta ut om 3-4 mån. Med det var alla nöjda, jag med nytt ur och en Panerai på väg samt familj och sommastuga får sitt – alla nöjda 🙂

Att det blev den Orisen som jag valde var pga storleken. Den var den största som gick in under skjortmanschetten samt kändes som att jag kunde ha som vardagsklocka. Dessutom var den clean vilket är något som tilltalade mig.

Jag tog några bilder men vet inte riktigt hur jag ska få över dem till dig.

MVH

Magnus

SIR_Pierre

Jepp en i guld, har har alltid den på sej =)

Sedär.. två st t.o.m, inte illa. Och bra val, en oris med både länk och gummi, Och en Panerai som du kan byta oändligt med straps på, Perfekt val. Och både lagom stora med 44mm.

Du kan maila på Jdconsult100@hotmail.com

Anonymous

Han har bra smak onekligen men jag skulle pantsätta min skäl om Panerai gjorde en i platina. Gillar det faktum att den ser ut som en vanlig i stål men är så mycket mer.Men sen ska man inte underskatt blingfaktorn ibland 🙂

Orisen blev t.o.m större än Paneraien. Jag tog den som var 47mm men den känns inte obscent stor. Paneraien kändes tyngre och större men så är det stål kontra Titan.

Bilder kommer omgående.

SIR_Pierre

Nu ska du inte säga för mycket, Det finns ett par Panerai Radomir i platina 😉

aha.. är den orange då eller fortfarande svart?

ja det är jättestor skillnad på titan och övriga material.

hade dom Tudorn hemma?

Anonymous

Nu ska mailen vara iväg, det blev ca 12mb så jag hoppas det ska komma fram men jag har för mig hotmail kan hantera så stora mail.

Anonymous

Haha, typisk. Bara att panstätta själen m.a.o 🙂

Orisen blev helt i svart med gummi och stållänk.

Jag var tyvärr helt uppe i Panerai, Oris och inköp av bröllopspresent så jag missade att höra mig för om Tudorn. Ber om ursäkt för det, tänkte jag skulle kolla den. Men på väg mot NK så såg jag att Krons Ur hade den i fönstret så den har uppenbarligen kommit till stan men jag vet inte statusen hos Nymans. Gissar att det var där du beställde din?

Det skulle vara väldigt intressant att kunna känna på både titan och stål samtidigt men det borde inte vara svårt att lösa nu när titan sitter på handleden 🙂

SIR_Pierre

Inget mail ännu.

ja om, jo jag känner till modellen men oftast så brukar dom ah nått som tyder på att modellen finns i olika storlekar. du har säkert sett visa med röd eller orange ring.

ne ingen fara. Den är beställd och jag förväntar mej ett samtal så fort den kommit.

Ne jag betällde min här i Malmö.

Anonymous

Ahh, det kan nog stämma det du säger med röd eller orange ring.

Om du har beställt den så borde du ha den snart tycker jag, om den finns hos Krons tex. Men de kanske bara fick ett ex som de vill visa?

Jag fick ett felmeddelande om att din mailbox var full och att mailet inte gick fram då. Det är ca 12 mb. Ska jag ta bort en bild eller 2, de är på ca 3mb st.

SIR_Pierre

Får kolla upp det med dom…. hatar att vänta.

Kör på

Pierre.ingelsgard@gmail.com

Anonymous

Mail skickat till nya adressen, håller tummarna.

Jag håller med dig om väntetid. Hade de haft Paneraien inne så hade jag slagit på den enbart men då jag inte klarar att vänta 3-4 månader då jag bestämt mig fock det bli båda. Inte det billigaste men nog det trevligare alternativet 🙂

Hur länge har du väntat på Tudoren?

Anonymous

kom bilderna fram till nya adressen?

SIR_Pierre

Mycket snyggt, Jag gillar "hjälmen" som dom modellerna kommer i, Lite därför jag ville köpa en Carlos Coste 😉

Jag beställde den i början av året har jag för mej.

Men jag är van att vänta, Har fått vänta över ett år på många av klockorna.

Fick du inte med skruvmejsel så du kan mecka själv?

Anonymous

Kul att den föll dig i smaken, både "hjälmen och klockan.

Nej, det var jag lite besviken på. Såg framför mig den vattentäta väska Prodivern kommer i men förstod att min klocka kommer i en lite enklare låda. Anledningen, tror jag, att ingen skruvmejsel följer med är för att det gjorde inte gummibandet heller, men det fick jag med när jag pratade med ägaren.

Tänkte jag får gå förbi Clas Ohlsson eller dylikt imorgon och köpa mig en skruvmejsel alt prata lite mer med ägaren 🙂

Tänkte på att vänta, har för mig att jag läste du jagade en speciell Panerai i 5 år då måste denna tid vara en baggis 🙂

SIR_Pierre

Ja nu är ju just Prodivern deras toppmodell också ju.

Ja det är den längsta jag har jagat, men från att ha beställt en klocka och tills den kom till mej så är det mesta 16 månader. Men ett års väntetid är inte allt för ovanligt.

Och ang min Panerai 8 Giorni,, så var det värt dom 5 åren 😉

Anonymous

Sant, något ska man väl ha om man köper toppmodellen. Får göra det nästa gång 🙂

Är det så enkelt att jag bara behöver en skruvmejsel för att byta länk till gummi?

Skickade en fråga till Oris ang Nato-straps men de hänvisade till forumet där det var några som tydligen hade beställt specialgjorda straps. Ska se om jag kan snoka upp dem.

Ha du andra klockaor på väg in förrutom Tudor?

SIR_Pierre

Ja nått extra för dom ju bjuda på liksom,

jepp, två skruvmejslar, för som du ser så sitter det en skruv på varje sida om skruven.. om du förstår vad jag menar.

visa den länken när du hittat. Nu är min prodiver för stor för en natostrap, men kul att se ändå.

Har bara hittat natostraps upp till 24mm.

Ne tyvärr inte. varit utan jobb i 8 månader så jag får ta det jävligt eazy med tröstshopping.

Anonymous

Hmmm… tittade på länken och hittade bara en skruv på varje sida. Så jag hängde inte riktigt med 🙂

Hittade en länk med några dassiga bilder en bit ner och i samma länk anledningen varför han inte hade kvar klockan med nato-straps. Även där finns bilder.

http://www.friendsoforis.com/forum/index.php?showtopic=28611&hl;=nato+straps

Denna länk visar också ett jobb. Resultatet kan man diskutera…

http://www.friendsoforis.com/forum/index.php?s=61d01b6cd44cf9012584940d960e4231&showtopic;=4455&hl;=nylon+straps

Ahh, nicht gut att vara utan jobb så länge. Vad sysslar du normalt med när du har jobb?

SIR_Pierre

Allright. ne då är det annorlunda skruvat på min Prodiver.

Ja första länken såg bra ut ju, Absolut .

Ja vad ska man säga.. administrativt typ-

Anonymous

Kanska är lite olika på olika modeller. Tänkte att urmakaren får demonstrera imorgon hur man ska göra. Men spontant tycker jag de borde vara samma, billigare att tillverka om inte annat.

Håller med om den första länken och med tanke på hur strapen var kapad i så såg det inte så svårt ut att göra det själv heller.

Har du prövat byta armband på din Oris?

Vet inte om du noterade min epostadress men jag jobbar på ett stort teknikkonsult företag och det behövs alltid bra personer där. Där av min något indiskreta fråga 🙂

SIR_Pierre

Mycket vanligt dock.

Speciellt hos panerai.. en stål länk till en modell passar inte till en annan modell även om det är samma storlek.

Ne jag trivs så bra med min titanlänk, Och käner jag för att bära gummi så har jag andra klockor för det. Men jag har minskat och förstorat länken många gånger.

Teknikkonsult..låter som my kind of thing 😉 well maila mej mer info då =)

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x