Lyxbil för den som vill vara diskret.

Och säker.

Jaguar visar upp en bepansrad version av sin XJ på bilmässan i Moskva. Undrar vilka slags kunder i Ryssland som dom försöker rikta sej åt 😉
XJ Sentinel som den heter är officiellt först och främst tänkt som transportmedel åt regeringen, säkerhetsorganisationer och privatpersoner som vill ha extra skydd och samtidigt färdas flott.

Men jag tror Maffian är dom troligaste kunderna 😉

XJ Sentinel har en V8:a på 5,0 liter, 380 hästar och 515 Nm kopplad till en sexstegad automatlåda. Precis som vanligt.
Men all pansar bidrar till ökad vikt, 3,3 ton för att vara exakt, Bilen ingen raket direkt i vanliga fall, Och speciellt inte nu, XJ Sentinel gör 0-100 km/h på 9,7 sekunder och toppar 195 km/h.

Så detta är bilen för dom som inte litar på sina föraregenskaper för att komma undan badguys utan mer på bilens säkerhet.

Här är t.o.m en lista över vilka vapen den klarar av.

Samtidigt på Pebble Beach Concours D’Elegance så firar Jaguar sitt 75års Jubileum genom att premiärvisa XJ75 Platinum Concept.

Bilen är Jaguars eget exempel på hur nya XJ kan customiseras för ännu tydligare närvaro och personlig utstrålning.
Den mest synliga förädlingen är den vita lacken som står i maximal kontrast till ekrarna på de specialtillverkade 22-fälgar Jaguar har låtit ta fram till konceptet. Karossen har även uppdaterats aerodynamiskt med ett kjolpaket och inredningen har sytts om i svart rutstoppat läder och Alcantara. I grunden är det modellen XJL med kompressormatad och direktinsprutad V8 på 5,0 liter konceptbilen baserats på, vilket innebär en toppeffekt om 470 hk.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x