Gatebil Mantorp 2010.

Ja då var Gatebil eventet på Mantorp över för i år, Och för mej så var det efterlängtade Gatebil över helt o hållet, Iallafall för i år eftersom jag inte ska till Rudskogen.

Jag ska försöka att inte vara allt för negativ, Men jag måste säga mitt ord liksom.

Gatebil ÄR Rudskogen, Oavsett hur stort och nice det är på Mantorp så är Rudskogen eventet minst, MINST 10 gånger bättre, På alla sätt o vis.

Fler grymma bilar, Mycket mer människor, Snyggare skanks. osv osv.

Men jag valde att åka till Mantorp ändå för att träffa vänner, Och det ångrar jag inte alls.

Så en summering av årets Gatebil på mantorp, Det räcker egentligen med två ord, Varmt och avåkningar.

Gatebil eventet håller ju på hela fre,lör och sön dag.

Jag valde att åka dit på fre kväll, Min prioritering var ju inte att köra med min ofärdiga bil utan för att träffa vänner, Och dom flesta skulle komma dit lör morgon.

Ingen ville/kunde åka med mej så jag körde ensam, Men i sista sek så hojtade Anders aka Ajfa till om att han också ville köra dit på fre kväll istället för lör morgon.

Det där med att sitta o svettas 4 tim i en bil på väg dit för att senare köra bara samma dag funkar inte riktigt.

Och det är mycket trevligare att samåka med någon även om man är ensam i bilen, Lättare att hålla hastigheten osv osv.

Så Anders i sin R33 och jag i min Z33 körde upp ihop.

Så då blev detta också längsta sträckan so far med dom nya stolarna, Vant mej? njae, Men eftersom jag inte har haft tid att träna på minst två veckor så fick jag plötsligt bättre plats i stolarna ( helt otroligt så snabbt man tappar när man hör upp med träningen)

Framme fredag kväll som sagt, Efter lugn och svettig körning,
Anders tältade på plats med några ur Superior-Familjen, Som det ska på ett Gatebil event, och jag sov hos Eric i Motala.

Eric´s bil var inte heller i tipptopp skick, Lite bromsstrul så det blev ingen banåkning för honom, Men jag ”bjöd honom på en åktur han sent kommer glömma” som det heter.

Så till helgens tema direkt, Vi hinner precis komma in på området fre kväll, Jag kollar läget om vem som är där osv, Andreas aka Flugan hade precis hunnit lasta av sin bil när jag hörde av mej, Så han skulle köra till där vi var för att guida oss till campingen, Där festande höll hus.

Vi sätter oss i bilarna, Gör varsin liten drift på området (Ja trots jag sagt i ett år att jag inte ska drifta på Gatebil så klarade jag mej ca 6min, Och fyfaaaan vad R-Däck ryker!!) Och Flugans bil bara tvärdör,

Och vi prövade med alla medel för att få igång bilen (Anders hade nog en hel verkstad i bilen!) men inget… Heldöd,

Så upp med den bilen på släppet igen och fram med ölen blev det för Flugan.

Öl på ett bilevent? Det hör väl inte ihop? NE precis, Men 90% av dom som var där var fulla båda kvällarna, Ordentligt fulla,

Det känns lite sisådär när man vet att dessa grabbar ska köra på samma bana samtidigt som oss dagen efter….

Men Gatebil är väldigt sononymt med Bira,Babes(?) och bred bilkörning.

Jag och Anders tog en kort runda på festivalområdet och insåg snabbt att det inte var nått för oss, Skabbiga strippor, Fylle och rock är inget för två bilkåta hip hoppare 😉

Så till lördagen, Väldigt få timmar sömn som vanligt under bilevent, Anders stog i kö till bilbesiktningen halv 8 på morgonen, Jag gled in astrött nån timme senare.

Då när jag var på plats så hade redan 7-8 bilar hunnit krocka/köra av redan…. Så jag frågade mej, Ska jag verkligen ge mej ut där på banan? Jag vet ju vilket svineri och vilken oordning det var förra året.

Men när man väl hör bilarna och ser banan så hinner man inte tänka om två gånger.

grannstadens officiella temperatur låg på 34 grader, Detta STORA område vi var på med endast asfalt och gummi lär ha varit myycket varmare än så med hjälp av ca 200 vrålstarka bilar som körde järnet och brände gummi för fullt.

Jag gillar lätt på ca 38 grader varmt där, Utomhus, I min bil utan AC så var det nog det dubbbla!

Ni som aldrig varit på en banträff eller ett Gatebil event kan inte föreställa er hur det var där oavsett hur detaljrikt jag förklarar.

Men om jag säger som så att på denna heta lördag så var det inte mindre än 50st bilar som körde av banan eller krockade!

Jag var ute på banan 4-5 gånger och körde väl ca 8 varv per gång, Jag kunde inte köra ett enda helt varv utan gulflagg! (Gulflagg betyder att nån har krockat eller åkt av på banan och att man ska köra sakta)

Jag ska vara nöjd med att jag klarade mej med en knäckt Kolfiberläpp( Ja min helt nya snygga läpp) och lite skador på min IC ( MÅSTE ha nät)

Hur kul e detta liksom när man åkt genom halva Sverige för att få pressa sin bil på bana??

Så årets Gatebil var mycket vildare än förra årets, Mer olyckor, Mer svineri (drifting när det ska vara bankörning, Även om jag älskar drifting) och skabbigare tjejer, (tro det eller ej!)

Men trots detta så var jag och Anders på banan mestadels av Lördagen, Och hela Gatebil-Mantorp blev ännu ett bilevent som blev räddat av den trevliga stämningen med Superior Imports familjen.

Trots jag var på stället i 3 dagar så missade jag massor av vänner som var på plats och ALL bankörning förutom då jag själv var på banan, Förstår inte hur jag lyckades med det dock..

Efter bankörningen på lördagen så körde jag tillbaka till Erik i Motala för att vila upp mej och fräsha till mej inför after-track´en, Och där på vägen mellan Mantorp och Motala så insåg jag att jag har faaan så mycket roligare ensam på en landsväg än på en bana full med respektlösa dårar.

Och som jag sagt tidigare så är det något speciellt med att köra snabbt på en väg som inte alls är byggd för snabb körning, Lite roligare än på en bana som är byggd just för det syftet, Konstigt nog.

Så hem till Erik, Kalldusch, Totaldäcka i hans bäddsoffa, Eller inte, Då ringde ju givetvis telefonen konstant, Som vanligt när man ska sova, Annars ringer den inte 😉

Då undrade ju alla dom jag inte hade hunnit träffa vart jag var, Så direkt tillbaks till banan, Körde samma roliga väg igen tillbaka( Kameran funkade inte då så jag har inget clip på det)

Ja.. jag är redan för långvarig, men utan att vara för tjatig så måste jag säga att Superior Import gänget är så jäkla trevliga,

Och ja, Gatebil är drifting, Så är det, MEN det SKULLE vara uppdelat i olika pass, Bankörning för sej och drifting för sej, Men så blev det inte.

Japmeet var lite för strikt. Lite för tråkigt, Men nu saknade jag faktiskt det.

Men Gatebil är en Festival, På alla sätt o vis, Mycket folk; Mycket grymma bilar, Och man hoppas ju alltid att hamna på en massa snygga bilder och filmklipp,

Men nästa gång får det bli nått mer seriöst för mej.

Så lite notiser om helgen.

Gatebil brudarna var SKITSKABBIGA! nasty,, och inte på ett bra sätt.

Spindelmannen kör en vit Skyline R33

Varma R-Däck är nästintill omöjligt att drifta med.

Man borde ha alkotester på såna här ställen.

Man blir ständigt imponerad över dessa mekaniker som kan plocka isär och bygga ihop en rasad bil över en natt.

Helgens låt var We speak no americano.

Vart var alla grymma. Svenska byggen man läst och hört om i flera år? Bygger folk extrem-bilar bara för att glida i stan med??

Folk är väääldigt kritiska, Förstår dom inte att en en bil som är byggd för bana inte bryr sej om perfekt passform?

Mer givmilda och omtänktsamma personer än Dan och Anusha går inte att köpa för pengar, Dom hade fixat mat nog för en hel helg för ett helt kompani.

På söndagen så fick jag stressa mej igenom allt jag missade på området, Köpte några T-Shirts ( Of course) Men missade allt, Breidsladden… Finalen i Time Attack,,.,allt..

Men jag hade trevligt ändå, Enbart Pga folket.

Sorry alla jag inte hade tid att prata med, sorry alla jag inte han träffa eller höra av mej till, Och sorry alla som inte hann åka med mej på banan.

Och detta inlägget har NOLL …ja vad det nu heter… jag har solsting.. sömnbrist.. tusen myggbett.. osv osv osv…

Blir väl ett nytt inlägg i dagarna istället.

Vill ni läsa mycket mer och mer och bättre om vad som hände under helgen så finns det en massa inlägg och bilder här i Superior Imports Bloggen,

Bilder och filmer kommer det absolut, Och om nån av er läsare skulle ha nått där min bil syns så maila till JDConsult100@hotmail.com

Och ja.. jag är SÅ slut.. så inlägget blev som det blev.. var bra i mitt huvud.. men så brukar det alltid vara =)

(Visited 155 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia

Det är helt sjukt att dom bara ska åka och drifta hela tiden, förstör så mkt! ändra sicksackar dom över hela banan som man inte kommer fram, eller också lämnar dom stora rökmoln så man inte ser något, håller med dig, dom borde ha en klass me dirft och en med bankörnin, varning på dom som driftar under bankörningen. Och jag kan inte hålla med mer om brudarna, va fan hittade dom, dom där?

Micke_J

Det var lite galet, men samtidigt så var det just kaoset som var underhållande och gav en kontrast mot Sveriges övriga DÖTRISTA events…

Superior-familjen växer för varje träff. `Malmby om 2v…? 🙂

SIR_Pierre

vad händer i malmby? hur långt från malmö?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x